本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-09-01到2022-02-01
本篇答案更新状态:每5天更新一次

Lecture 1 Introduction 第一章单元测验

1、 问题:The first computer based on the von Neumann model is called __.
选项:
A:EDVAC(Electronic Discrete Variable Automatic Computer)
B:Turing machine
C:ENIAC(Electronic Numerical Integrator And Compute)
D:Ad-hoc
答案: 【EDVAC(Electronic Discrete Variable Automatic Computer)

2、 问题:A ______ is the method or technique that improves the efficiency of a search process, possibly by sacrificing optimality(——-是一种提高搜索过程效率的方法或技术,可能会牺牲最优性)
选项:
A:algorithm
B:heuristics(启发法)
C:Machine language
D: Ad-hoc(对等式; 点对点; 对等模式; 自组网; 自组织)
答案: 【heuristics(启发法)

3、 问题:24×10^-6 seconds is equivalent to 24 __.( 24乘以10的负6次方秒等于24__)
选项:
A:milliseconds
B:microseconds
C:seconds
D:nanoseconds
答案: 【microseconds

4、 问题:600×2^40 bytes is called 600 _____
选项:
A:Gigabytes
B:Terabytes
C:Megabytes
D:Kilobytes
答案: 【Terabytes

5、 问题:If a computer can execute 2 ×10^7 floating-point operations per second, the computer’s performance is 20_
选项:
A:MFLOPS (Mega FLOPS)
B:MIPS (million instructions per second)
C:FLOPS (floating-point operations per second )
D:GFLOPS (Giga FLOPS )
答案: 【MFLOPS (Mega FLOPS)

6、 问题:There is a ___ between the memory size and access speed.
选项:
A:Ad-hoc
B:control unit
C:Machine language
D:Trade off (权衡,讨价还价,折中)
答案: 【Trade off (权衡,讨价还价,折中)

7、 问题:A step-by-step solution to a problem is called a(n) _____
选项:
A:algorithm
B:program
C:Instruction
D:Machine language
答案: 【algorithm

8、 问题:Instructions native to the central processor of a computer that are executable without assembly or compilation are called()。计算机中央处理器能直接解码的指令,这些指令无需汇编或编译即可执行,这样的指令叫()
选项:
A:High level language
B:Machine language
C:Assembly language
D:program
答案: 【Machine language

9、 问题:A universal ____, that can do any computation if the appropriate program is provided, was the first description of a modern computer.
选项:
A:Turing machine
B:Von Neumann machine
C:ENIAC
D:EDVAC (Electronic Discrete Variable Automatic Computer)
答案: 【Turing machine

10、 问题:The invention of ___ reduced the cost and size of computers in the fourth generation.
选项:
A:VLSI (Very Large Scale Integration)
B:Integrated circuit(集成电路)
C:vacuum tubes(真空管)
D:transistors(晶体管)
答案: 【VLSI (Very Large Scale Integration)

Lecture 2 Number Systems 第二章单元测验

1、 问题:Which of the following representation is erroneous? (下列哪种表示是错误的?)
选项:
A:(1001001)2
B:(765)8
C:(ING)16
D:1001001

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注