第一章 单元测试

1、 问题:The most famous and professional book on tea and tea culture is ().
选项:
A:《茶经》
B:《本草纲目》
C:《诗经》
D:《茶说》
答案: 【《茶经》

2、 问题:There are mainly four producing areas in China, all distributed in the south: southern areas(华南茶区), southwestern areas(西南茶区), Jiangnan areas(江南茶区), and ( ).
选项:
A:Jiangxi areas(江西茶区).
B:Hubei areas(湖北茶区).
C:Jiangbei areas(江北茶区).
D:Jiangzhong areas(江中茶区).
答案: 【Jiangbei areas(江北茶区).

3、 问题:The tea plant is an (),()shrub of the genus Camellia(山茶属), having fragrant ()flowers which is extensively cultivated in China, the main producing area, India, Southeast Asia.
选项:
A:evergreen(常绿)
B:perennial(多年生的)
C:yellow
D:white
答案: 【evergreen(常绿),perennial(多年生的),white

4、 问题:In Tang Dynasty, as it widely extended,tea became a wider drinking beverage in people’s daily life.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:Japanese tea ceremony were derived from Chinese tea culture.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、 问题:以下属于绿茶的是( )
选项:
A:西湖龙井
B:正山小种
C:银针白毫
D:铁观音
答案: 【西湖龙井

2、 问题:

下列茶叶中,存放时间越长,品质越好的是(   )

选项:
A:红茶
B:黄茶
C:绿茶
D:普洱茶
答案: 【普洱茶

3、 问题:“乌龙茶”的英文是(
选项:
A:Green tea
B:Black tea
C:Oolong tea
D:Yellow tea
答案: 【Oolong tea

4、 问题:红茶类属于全发酵茶类,茶叶颜色深褐油亮,茶汤色泽(  )
选项:
A:橙色
B:红亮
C:紫红
D:黄色
答案: 【红亮

5、 问题:世界三大高香茶是( )、印度大吉岭茶、斯里兰卡乌伐季节茶。
选项:
A:西湖龙井
B:祁门红茶
C:安溪铁
D:台湾冻顶乌龙
答案: 【祁门红茶

第三章 单元测试

1、 问题:云南白族的“三道茶”分别是(  )
选项:
A:一苦二回味三甜
B:一甜二苦三回味
C:一甜二回味三苦
D:一苦二甜三回味
答案: 【一苦二甜三回味

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注