本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-01到2021-06-04
本篇答案更新状态:已完结

绪论 Introduction 绪论单元测试题

1、 问题:TCM is one type of Traditional Medicine around the world
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

第一章 Chapter 1 中医学的基本特点 The Fundamental Characteristics of TCM 第一章

1、 问题:1. The feature of TCM in diagnosis and treatment is
选项:
A:Syndrome differentiation and treatment.
B:Syndrome differentiation based on eight principles
C:Seeking the root
D:Syndrome differentiation based on yin-yang
答案: 【Syndrome differentiation and treatment.

2、 问题:2. Which book established the foundation of theoretic system of TCM
选项:
A:The Grand Compendium of Materia Medica (Bĕn Căo Gāng Mù, 本草纲目)
B:The Yellow Emperor’s Inner Classic (Huáng Dì Nèi Jīng, 黄帝内经)
C:Treatise on Cold Damage and Miscellaneous Diseases (Shāng Hán Zá Bìng Lùn, 伤寒杂病论)
D:Treatise on Diseases, Patterns, and Formulas Related to the Unification of the Three Etiologies (Sān Yīn Jí Yī Bìng Zhèng Fāng Lùn, 三因极一病证方论)
答案: 【The Yellow Emperor’s Inner Classic (Huáng Dì Nèi Jīng, 黄帝内经)

3、 问题:3. To diagnose a syndrome, a doctor should recognize information as
选项:
A:Cause of the disease.
B:Location of the disease.
C:Property of the disease.
D:The condition between healthy qi and pathogenic qi.
答案: 【Cause of the disease.;
Location of the disease.;
Property of the disease.;
The condition between healthy qi and pathogenic qi.

4、 问题:4. The holistic idea in TCM is reflected in that
选项:
A:Human body is a unit with the five zang-organs as the center.
B:Internal change must exhibit external manifestations.
C:One of the principles for health preservation is to adapt the body to nature.
D:Rather than to treat diseases, TCM doctor is to treat patient.
答案: 【Human body is a unit with the five zang-organs as the center.;
Internal change must exhibit external manifestations.;
One of the principles for health preservation is to adapt the body to nature.;
Rather than to treat diseases, TCM doctor is to treat patient.

5、 问题:7. Based on the unity between the body and its external environments, it is true except for
选项:
A:In spring and summer, qi and blood of human body has a tendency to being distributed to the exterior because of yang qi dispersing.
B:It is a good idea to do exercises during night.
C:In south areas of china,people have relatively loose interstice.
D:Tonify yang qi in winter and autumn, while nourish yin qi in spring and summer.
答案: 【It is a good idea to do exercises during night.;
Tonify yang qi in winter and autumn, while nourish yin qi in spring and summer.

6、 问题:5. The fundamental features of TCM are materialistic view and dialectical view
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

7、 问题:6. Human body is a unit, therefore, even local illness should be understood from a holistic view
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

第二章 Chapter 2 中医哲学基础 Philosophical Foundations of TCM 第二章

1、 问题:8. The ancient Chinese philosophers believed that everything in the universe was constituted by
选项:
A:Air
B:Water
C:Engery
D:Qi
答案: 【Qi

2、 问题:10. The fundamental property of qi is
选项:
A:Still
B:Moving
C:Entering
D:Ascending
答案: 【Moving

3、 问题:11. As recorded in the book The Yellow Emperor’s Inner Classic(《黄帝内经》), (  ) are the omen for yin-yang
选项:
A:Water and fire
B:Bright and dim
C:White and black
D:Cold and heat
答案: 【Water and fire

4、 问题:13. The sentence Yin stays in the interior to take the guardian of yang; yang stays in the exterior to take the messengers of yin implies that
选项:
A:Opposition and Restriction between Yin and Yang
B:Mutual Transformation between Yin and Yang
C:Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang
D:Opposition and Restriction between Yin and Yang
答案: 【Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang

5、 问题:14. One of the therapeutic principles in TCM is to treat heat syndrome with cold herbs, it is based on the
选项:
A:Opposition and Restriction between Yin and Yang
B:Mutual Transformation between Yin and Yang
C:Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang
D:Opposition and Restriction between Yin and Yang
答案: 【Opposition and Restriction between Yin and Yang

6、 问题:21.According to Five-Element Theory, wood is characterized by(  )
选项:
A:Flex and extension.
B:Flaming upwards.
C:Reforming.
D:Moisturizing downwards.
答案: 【Flex and extension.

7、 问题:22.According to inter-generation and inter-restraint among five elements, which one is incorrect? ( )
选项:
A:Wood restricts earth.
B:Fire generates earth
C:Earth restricts water.
D:Metal generates wood.
答案: 【Metal generates wood.

8、 问题:10. The fundamental property of qi is
选项:
A:Still
B:Moving
C:Entering
D:Ascending
答案: 【Moving

9、 问题:11. As recorded in the book The Yellow Emperor’s Inner Classic(《黄帝内经》), (  ) are the omen for yin-yang
选项:
A:Water and fire
B:Bright and dim
C:White and black
D:Cold and heat
答案: 【Water and fire

10、 问题:13. The sentence Yin stays in the interior to take the guardian of yang; yang stays in the exterior to take the messengers of yin implies that
选项:
A:Opposition and Restriction between Yin and Yang
B:Mutual Transformation between Yin and Yang
C:Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang
D:Opposition and Restriction between Yin and Yang
答案: 【Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang

11、 问题:9. The movement of qi in the body mainly includes
选项:
A:Ascending and descending
B:Dispersing and diffusing
C:Exiting and entering
D:Routine moving and reverse moving
答案: 【Ascending and descending;
Exiting and entering

12、 问题:16. The following terms that can be attributed to yang include(  )
选项:
A:Green,white
B:Speaking loudly
C:Active, rapid
D:Warm, bright
答案: 【Speaking loudly;
Active, rapid;
Warm, bright

13、 问题:19.According to Five-Element Theory,(  )
选项:
A:Liver, green and east belong to wood.
B:Spleen, stomach, yellow, west belong to earth.
C:Heart, red, bitter belong to fire.
D:Kidney, black, salty belong to water.
答案: 【Liver, green and east belong to wood.;
Heart, red, bitter belong to fire.;
Kidney, black, salty belong to water.

14、 问题:9. The movement of qi in the body mainly includes
选项:
A:Ascending and descending
B:Dispersing and diffusing

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群530065400反馈
需要期末答案的同学可加入Q群530065400购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注