本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-10到2021-06-18
本篇答案更新状态:已完结

01 Greek Culture (希腊文化) —- Troy《特洛伊:木马屠城》 Quiz 1

1、 问题:Metaphorically, “_ ” has come to mean any trick or stratagem that causes a target to invite a foe into a securely protected bastion or place.
选项:
A:a Trojan Horse
B:Helen of Troy
C:an Achilles’ Heel
D:a Golden Apple
答案: 【a Trojan Horse

2、 问题:In Greek mythology, the king of the gods is_ , who lives with the other godson top of Mt. Olympus in Greece.
选项:
A:Apollo
B:Zeus
C:Hera
D:Poseidon
答案: 【Zeus

3、 问题:In Greek mythology, _ was a Trojan prince and the greatest fighter for Troy inthe Trojan War.
选项:
A:Paris
B:Hector
C:Achilles
D:Odysseus
答案: 【Hector

4、 问题: _is a weakness in spite of overall strength, which can actually or potentiallylead to downfall.
选项:
A:An Achilles’ Heel
B:The Trojan Horse
C:Helen of Troy
D:A Golden Apple
答案: 【An Achilles’ Heel

5、 问题: Homer is the name of the Greek poet who wrote the epic poems_ andOdyssey.
选项:
A:Trojan War
B:Greek Myths
C:Achilles
D:Iliad
答案: 【Iliad

6、 问题:When Achilles was born, his mother tried to make him immortal by dipping him in the river Styx. However, his knee was left vulnerable.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

7、 问题:Eris, the goddness of discord, threw a golden apple in front of the goddesses, with an inscription that read:” to the most beautiful”. Three goddesses claimed the apple : Hera, Athena and Nike.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

8、 问题:Linear B may have only been used by a guild of professional scribes who worked at different palaces. When the palaces were destroyed, the script disappeared.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题:In the Archaic Period, artists made larger free-standing sculptures in stiff poses, with the dreamlike” archaic smile”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:Athens created the world’s first known democracy, but women were not citizens in Athens, while in Sparta they were.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

02 The Medieval Culture (中世纪文化) —- Kingdom of Heaven 《天国王朝》 Quiz 2

1、 问题:By the end of 4th century,____ has become the official state church of Roman Empire and has played a prominent role in shaping Western civilization.
选项:
A:Protestantism
B:Judaism
C:Christianity
D:Catholicis
答案: 【Christianity

2、 问题:The Church of the Holy Sepulchre is said to have been built over the location____.
选项:
A:where Jesus was arrested and crucified
B:where Jesus was buried and resurrected
C:where Jesus was brought to as a child and where Jesus was resurrected
D:where Jesus was brought to as a child and where Jesus was crucified
答案: 【where Jesus was buried and resurrected

3、 问题:____is influenced bu Byzantine Christian architecture.
选项:
A:The Jewish Temple
B:The Church of the Holy Sepulchre
C:The Dome of the Rock
D:Al-Aqsa Mosque
答案: 【The Dome of the Rock

4、 问题:The code of chivalry having developed in medieval Europe had its roots in earlier centuries. It arose in the Holy Roman Empire from the idealsation of____involving military bravery, individual training and service to others.
选项:
A:the cavalryman
B:the lords
C:the soldiers
D:the peasants
答案: 【the cavalryman

5、 问题:In 1187, Saladim began a major campaign against the Crusader Kingdom of Jerusalem. His troops virtually destroyed the Christian army at____,taking the city along with a large amount of territory.
选项:
A:the Battle of Arsuf
B:the Battle od Hattin
C:the Battle od Dorylaeum
D:the Battle of Mansura
答案: 【the Battle od Hattin

6、 问题:The movie Kingdom of Heaven depicts an epic story that happens after the First Crusade.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

7、 问题:In 1095, Byzantine Emperor Alexius I sent envoys to Pope Urban II asking for mercenary troops from the West to help confront the Turkish threat.

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群530065400反馈
需要期末答案的同学可加入Q群530065400购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注