本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-09-14到2021-11-30
本篇答案更新状态:每5天更新一次

1.Chapter3 Phage 1.First week test

1、 问题: Which of the following belongs to eukaryotic microorganism?
选项:
A:Bacteria
B:Virus
C:Chlamydia
D:Actinomycetes
E:Fungi
答案: 【Fungi

2、 问题:The unique component of the cell wall of Gram-positive bacteria is:
选项:
A:Peptidoglycan
B:Chitin
C:Cholesterol
D:Teichoic acid
E:Lipopolysaccharide
答案: 【Teichoic acid

3、 问题:The main component of endotoxin is:
选项:
A:peptidoglycan
B: protein
C: flagella
D:nucleic acid
E:lipopolysaccharide
答案: 【lipopolysaccharide

4、 问题:L-type bacteria refer to:
选项:
A:Bacteria in dormant state
B:Bacteria with cell wall defects
C:Non-pathogenic bacteria
D:Bacteria with irreversible variation
E:Smooth and rough colony variation
答案: 【Bacteria with cell wall defects

5、 问题:Which of the following descriptions about spores is correct?
选项:
A:Spores can only be formed outside the body.
B:It is a special form of bacteria to maintain life.
C:The bacteria forming spores are G + bacteria.
D:Once the spores pollute the environment, it can cause difficulty in disinfection and sterilization.
E:All of the above are correct.
答案: 【All of the above are correct.

6、 问题:Which of the following descriptions is wrong about plasmid?
选项:
A: It is indispensable gene for the bacteria.
B: It is genetic material outside the chromosome of bacteria.
C: It has the characteristics of self-replication and transmission to next generations.
D:It can be transferred from one bacterium to another.
E:It can be lost by itself.
答案: 【 It is indispensable gene for the bacteria.

7、 问题: What is wrong about pili?
选项:
A:Commonly seen in G-bacteria.
B:It is the motor organ of bacteria.
C:Can be divided into common pili and sexual pili.
D:Common pili is related to bacterial adhesion.
E:Sexual pili can transfer genetic materials.
答案: 【It is the motor organ of bacteria.

8、 问题:In bacterial growth, biological traits are most typical in
选项:
A: lag phase

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注