本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程任课教师为:易春芳;包悦;唐泽宗
本课程起止时间为:2020-02-24到2020-06-30
本篇答案更新状态:已完结

第二单元:多任务处理 多任务处理 Multitasking

1、 问题:What can we do to multi-task better in interpreting?
选项:
A:To make each sub-task routine or automatic by practice
B:To make the brain energy pool larger through great concentration
C:To allocate brain energy more effectively
D:No option here. Please select answers among A, B and C.
答案: 【To make each sub-task routine or automatic by practice;
To make the brain energy pool larger through great concentration;
To allocate brain energy more effectively

2、 问题:What can be seen as intention of speaker?
选项:
A:the communicative goal he/she wants to achieve
B:the message he/she wants to convey
C:the purpose of his/her verbal activities
D:the examples he/she used in speech
答案: 【the communicative goal he/she wants to achieve;
the message he/she wants to convey;
the purpose of his/her verbal activities

3、 问题:To become qualified interpreters, students have to be trained particularly on multitasking.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

4、 问题:How can we get speaker’s intention better? a. Use information as clue
答案: 【(以下答案任选其一都对)contextual;
context

5、 问题:How can we get speaker’s intention better? b. Use speech as clue
答案: 【(以下答案任选其一都对)norms;
norm

第三单元:信息分层 信息分层 Information Structuring

1、 问题:In an argumentative speech, which kind of the following information carries the most value?
选项:
A:Details or stories
B:The supporting evidences
C:The argument
D:No option here. Please select an answer among A, B and C.
答案: 【The argument

2、 问题:Which of the following statement can better describe the typical Chinese speech composition?
选项:
A:The speaker starts with an overall statement and then mobilize arguments and examples to support it.
B:The speaker starts with details, different examples and background of a topic or situation, from which the speaker concludes a general rule.
C:No option here. Please select an answer from A and B.
D:No option here. Please select an answer from A and B.
答案: 【The speaker starts with details, different examples and background of a topic or situation, from which the speaker concludes a general rule.

3、 问题:For information structuring, the interpreter separates the speech into different parts based on major ideas and differentiates the value of information of each part, making the speech structure hierarchical.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

4、 问题:How to make a speech with cloudy structure clearer? a. Resort to the speaker’s to predict where the speech goes
答案: 【intention

5、 问题:How to make a speech with cloudy structure clearer? b. Intentionally make the between ideas explicit when drawing the mental structure map
答案: 【links

第五单元:记忆提取 记忆扩容与提取

1、 问题:In interpreting, what skills can we use to remember more?
选项:
A:Chunking
B:Visualization
C:Noting down everything in the speech
D:No option here. Please choose among A, B and C.
答案: 【Chunking;
Visualization

2、 问题:What are the reasons for failures in memory retrieval?
选项:
A:The information being poorly stored.
B:The input stops at the short-term memory.
C:No effective clues to retrieve chunks of information.
D:No option here. Please choose among A, B and C.
答案: 【The information being poorly stored.;
The input stops at the short-term memory.;

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注