本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2020-02-19到2020-06-15
本篇答案更新状态:已完结

第九单元:笔记中的缩写与符号 笔记II Note-takingII

1、 问题:Which of the following statements about abbreviations and symbols in note-taking are NOT TRUE?
选项:
A:Interpreters usually use abbreviations and symbols for the notions frequently occur in their own fields.
B:Interpreters would use abbreviations for country names in note-taking.
C:Once an abbreviation or a symbol is created, stick to it.
D:We can create the same symbol for two or more completely different notions.
答案: 【We can create the same symbol for two or more completely different notions.

2、 问题:What are the layout principles of note-taking in consecutive interpreting?
选项:
A:Verticality of list
B:Diagonal layout
C:The left-hand margin
D:No option here. Please choose among A, B and C.
答案: 【Verticality of list;
Diagonal layout;
The left-hand margin

3、 问题:The advantages of using abbreviations and symbols in note-taking are:
选项:
A:It is faster to draw a symbol than to spell a word.
B:Symbols are effective in representing ideas.
C:Symbols are the elements of visualized memory.
D:Abbreviations can help interpreters save time.
答案: 【It is faster to draw a symbol than to spell a word.;
Symbols are effective in representing ideas.;
Symbols are the elements of visualized memory.;
Abbreviations can help interpreters save time.

4、 问题:Which of the following statements about symbols in note-taking are TRUE?
选项:
A:Symbols created are all based on interpreter’s personal preference.
B:Arrows can cover the ideas of movements and trends.
C:Punctuations and math notations are useful to note down logic and cohesion.
D:Shapes and drawings are the most creative type, representing a wide range of ideas.
答案: 【Symbols created are all based on interpreter’s personal preference.;
Arrows can cover the ideas of movements and trends.;
Punctuations and math notations are useful to note down logic and cohesion.;
Shapes and drawings are the most creative type, representing a wide range of ideas.

5、 问题:When we take note for long speech segments, indention, visible division of ideas and highlight of (two words) can help us structure the information in a more hierarchical and logical form. (in video 8.3)
答案: 【(以下答案任选其一都对)context logic;
contextual logic

第二单元:多任务处理 多任务处理 Multitasking

1、 问题:What can we do to multi-task better in interpreting?
选项:
A:To make each sub-task routine or automatic by practice
B:To make the brain energy pool larger through great concentration
C:To allocate brain energy more effectively
D:No option here. Please select answers among A, B and C.
答案: 【To make each sub-task routine or automatic by practice;
To make the brain energy pool larger through great concentration;
To allocate brain energy more effectively

2、 问题:What can be seen as intention of speaker?
选项:
A:the communicative goal he/she wants to achieve
B:the message he/she wants to convey
C:the purpose of his/her verbal activities
D:the examples he/she used in speech
答案: 【the communicative goal he/she wants to achieve;
the message he/she wants to convey;
the purpose of his/her verbal activities

3、 问题:To become qualified interpreters, students have to be trained particularly on multitasking.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

4、 问题:How can we get speaker’s intention better? a. Use information as clue
答案: 【(以下答案任选其一都对)contextual;
context

5、 问题:How can we get speaker’s intention better? b. Use speech as clue
答案: 【(以下答案任选其一都对)norms;
norm

第三单元:信息分层 信息分层 Information Structuring

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注