第一章 单元测试

1、 问题:

To put it in a simple way, linguistics studies __, meaning of linguistic units, and the use and interpretation of a sentence in different contexts.

选项:
A:properties of speech sounds
B:combination of speech sounds into a meaningful unit
C:word formation
D:sentence structure
答案: 【properties of speech sounds,combination of speech sounds into a meaningful unit,word formation,sentence structure

2、 问题:

To have a scientific language study, we must pursue brevity in analyzing the data and in stating our findings, which can be summarized as the standard of __.

选项:
A:exhaustiveness
B:consistency
C:economy
D:objectivity
答案: 【economy

3、 问题:

 Parole refers to the abstract linguistic system shared by all the members of a speech community.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

The reason for Frenchmen to use cheval and for English to use horse to refer to the same animal is inexplicable.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

Of speech and writing, modern linguistics regards writing as the primary medium of communication.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

According to Chomsky, competence is the actual realization of the performance in linguistic communication. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

Which of the following disciplines are related to applied linguistics?

选项:
A:education
B:psycholinguistics
C:physics
D:geology
答案: 【education,psycholinguistics

8、 问题:

Unlike animal communication systems, human language is __. 

选项:
A:stimulus free
B:stimulus bound 
C:under immediate stimulus control 
D:stimulated by some occurrence of communal interest 
答案: 【stimulus free

9、 问题:

__ has been widely accepted as the forefather of modern linguistics. 

选项:
A:Chomsky
B:de Saussure
C:Bloomfield
D:John Lyons
答案: 【de Saussure

10、 问题:

By saying language is arbitrary, we mean that there is no logical connection between meaning and __.

选项:
A:word 
B:morpheme
C:sound 
D:phoneme
答案: 【sound 

第二章 单元测试

1、 问题:

What kind of sounds can we make, when the vocal cords are vibrating?

选项:
A:Voiceless consonants
B:Voiced consonants
C:Glottal stop
D:Vowels
答案: 【Voiced consonants,Vowels

2、 问题:

Which one is different from the others according to manners of articulation? 

选项:
A:[f] 
B:[v] 
C:[z]
D:[w]
答案: 【[w]

3、 问题:

Which of the following CANNOT be considered as a minimal pair? 

选项:
A:but-bus 
B:but-bat 
C:but-put 
D:but-cut
答案: 【but-put 

4、 问题:

The sound /z/ can be described with “voiced, __, alveolar”. 

选项:
A:affricate 
B:fricative 
C:labiodental 
D:palatal
答案: 【fricative 

5、 问题:

In English, if three consonants cluster together at the beginning of a word, the combination could be the following EXCEPT __.

选项:
A:[spr]  
B:[stj] 
C:[skw] 
D:[spl] 
E:[sks]
答案: 【[stj] ,[sks]

6、 问题:

A phoneme in one language or one dialect may be an allophone in another language or dialect.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

The speech sounds which are in complementary distribution are definitely allophones of the same phoneme.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

Broad Transcription is intended to symbolize all the possible speech sounds, including the minute shades. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

The initial sound of “peak” is aspirated while the second sound of “speak” is unaspirated. They are allophones.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

Phonetic similarity means that the allophones of a phoneme must bear some morphological resemblance.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

第三章 单元测试

1、 问题:

The italicized word in the sentence “They are better fed, better housed, and better clothed than ever before” is a good example of __.

选项:
A:compounding
B:blending 
C:conversion 
D:derivation
答案: 【conversion 

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注