第一章 单元测试

1、 问题:

What is not the purposes of using rhetorical devices? 

选项:
A:

To reduce clarity

B:

To heighten effect

C:

To increase vividness of language

D:

To lend force to an idea

答案: 【

To reduce clarity


2、 问题:

What are style and stylistics about? 

选项:
A:

Style

B:

A taste of Stylistics

C:

Rhetoric

D:

Knowledge on how to find out stylistic features at different levels of text language

答案: 【

Rhetoric

3、 问题:

Please compare the following three sentences and point out the stylistic effect of “(3) No spitting”. 

(1) Expectoration is forbidden.

(2) Please do not spit!

(3) No spitting.

选项:
A:

concise and conspicuous (obvious)

B:

formal

C:

slangy

D:

colloquial

答案: 【

concise and conspicuous (obvious)

4、 问题:

About style, which description is not right?    

选项:
A:

From the perspective of the users of language, style is different speakers using language in different ways (to different group of people).

B:From the perspective of the content, the events and activities described, style is saying different things in different contexts in different ways. 
C:

From the perspective of the ways of expression used, style is saying the same thing in the same ways.

D:

From the perspective of the function of the text, style is the functions of texts for different purposes.

答案: 【

From the perspective of the ways of expression used, style is saying the same thing in the same ways.

5、 问题:

Style is a result of              in the uses of language; and in the users of language, those who come from different places, from different social backgrounds, from different races, from different historical periods, etc. 

选项:
A:

differences

B:

identical

C:

sameness

D:

similarities

答案: 【

differences

第二章 单元测试

1、 问题:

The rhetorical figure used in the sentence “He is as poor as a church mouse, and a church mouse like him eats like a horse.” is          , which produces a humorous effect.

选项:
A:synecdoche
B:simile
C:metonymy
D:metaphor
答案: 【simile

2、 问题:

The sentence by Lord Acton "Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. " takes the rhetorical figure of            .

选项:
A:alliteration
B:parallelism
C:polyptoton
D:homeoteleuton
答案: 【polyptoton

3、 问题:

In the example “I am a draper mad with love. I love you more than all the flannelette and calico, candlewick, dimity, crash and merino, tussore, cretonne, crepon, muslin, ticking and twill in the whole Cloth Hall of the world. [Dylan Thomas, Under Milk Wood]”, the rhetorical series of the         names of cloth are employed to stress his tremendous amount of abstract love for his lover.

选项:
A:

abstract

B:

strange

C:

concrete

D:

difficult

答案: 【

concrete

4、 问题:

The following two examples present the different stylistic effects produced by different selection of words.

(1) Hiroshima: a city (pop. 542 000) of Honshu, Japan. It was largely destroyed by an American atomic bomb (6 Aug. 1945), the first used in warfare. After reconstruction the city became an active port, with paper and canning industries.

(2)  Hiroshima

My spoon was lifted when the bomb came down

That left no face, no hand, no spoon to hold.

Two hundred thousand died in my hometown,

This came to pass before my soup was cold.

In terms of   (             ) example (1) objectively presents information about a place, and example (2) affectively exposes certain evil action with subdued anger towards the action.

选项:
A:

mode

B:field 
C:tenor 
D:genre
答案: 【tenor 

5、 问题:

The coinage of a new word such as unchilding, unfathering is an example showing how to achieve certain stylistic effect by taking the              method.

选项:
A:

quantitative deviation or deflection

B:

qualitative deviation or deflection

C:

quantitative deviation or incongruity 

D:

qualitative deviation or incongruity

答案: 【

qualitative deviation or incongruity

第三章 单元测试

1、 问题:

The typical type of sentences in news reports, science and technology, narration, expository writing, etc. is            sentence as its function is to provide information which serves the purpose of the texts.

选项:
A:

interrogative

B:

declarative

C:

imperative

D:

subjunctive

答案: 【

declarative


   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注