第一章 单元测试

1、 问题:

Rose comes to the after-deck to commit suicide because _

选项:
A:she has a quarrel with her fiancé 
B:she wants to frighten her fiancé
C:she is tired of the life she is living
D:she loves somebody else than Cal
答案: 【she is tired of the life she is living

2、 问题:

Which of the following word could be used to describe Rose’s attitude towards Jack?

选项:
A:Complicated
B:Afraid
C:Considerate
D:Absorbed
答案: 【Complicated

3、 问题:

How does Jack feel about the love towards Rose? 

选项:
A:Worried
B:Self-contemptuous
C:Courageous
D:Confused
答案: 【Self-contemptuous

4、 问题:

Why is Rose arranged to marry Cal?

选项:
A:Because her family has got bankrupted.
B:Because her mother wants her to marry Cal to stay in the upper class.
C:Because Rose is spoilt and cannot live without the help of Cal.
D:Because Rose’s father has arranged the marriage beforehand. 
答案: 【Because her mother wants her to marry Cal to stay in the upper class.

5、 问题:

Titanic was said to be the most luxurious one ever floating in the ocean, which of the following equipment is not on board the ship?

选项:
A:Gymnasium
B:Swimming pool
C:Libraries
D:Supermarket
答案: 【Supermarket

6、 问题:

Which of the following is believed to be one of the clues for the film Titanic?

选项:
A:The maiden voyage of Titanic
B:The life story of Jack
C:The life story of Rose
D:The love voyage between Cal and Rose
答案: 【The maiden voyage of Titanic

7、 问题:

There is something in common for Jack and Rose, what is that? 

选项:
A:Being independent
B:Pursuit for happiness
C:Longing for freedom
D:Longing for rich lifestyle
答案: 【Longing for freedom

8、 问题:

How does Jack feel about his boarding on Titanic?

选项:
A:He feels regretful.
B:He feels satisfied.
C:He feels astonished.
D:He feels sad.
答案: 【He feels satisfied.

9、 问题:

How many people are saved from the icy sea water?

选项:
A:Fifteen hundred
B:Six
C:Seven hundred
D:Two hundred
答案: 【Six

10、 问题:

After Rose has been saved, she spots that Cal is looking for her, why doesn’t she come to him?

选项:
A:She is afraid that Cal will kill her for her betrayal.
B:She wants to keep the diamond herself.
C:She decides to live her own life.
D:She hates him for trying to kill her on board.
答案: 【She decides to live her own life.

11、 问题:

How many causes for the sinking of Titanic have been talked about in this short lecture?

选项:
A:7
B:8
C:9
D:10
答案: 【10

12、 问题:

Where does the name Titanic originate from?

选项:
A:The company’s name.
B:The designer’s name.
C:Greek mythology.
D:American mythology.
答案: 【Greek mythology.

13、 问题:

The ship could stay afloat with as many as _____ watertight compartments flooded? 

选项:
A:2
B:4
C:6
D:8
答案: 【4

14、 问题:

What is the maximum speed Titanic could reach?

选项:
A:44km per hour.
B:39km per hour.
C:5km per hour.
D:100km per hour.
答案: 【44km per hour.

15、 问题:

Bruce Ismay has been blamed for the reason that ___.

选项:
A:he betrays his wife.
B:he put pressure on Captain Smith to maintain the speed of the ship.
C:he manages the White Star Line.
D:he is aboard the Titanic.
答案: 【he put pressure on Captain Smith to maintain the speed of the ship.

16、 问题:

Since Rose doesn’t love Cal, why is she marrying him?

选项:
A:Cal is a steel magnate who is very wealthy.
B:Cal loves her so much.
C:Rose is forced by her snobbish mother.
D:Rose is attracted by Cal’s talents.
答案: 【Rose is forced by her snobbish mother.

17、 问题:

How do you describe Jack’s personality?

选项:
A:Enthusiastic and optimistic.
B:Lacking in self-confidence.
C:A person whose poverty stifles his ambition.
D:A pleasure-seeker.
答案: 【Enthusiastic and optimistic.

18、 问题:

In what way does Jack save Rose?

选项:
A:He saves her life.
B:He saves her soul.
C:He liberates her.
D: In every way a person can be saved.
答案: 【 In every way a person can be saved.

19、 问题:

Why does Rose choose Jack in the end?

选项:
A:They share similar tastes and interest, values and outlooks on life. Meanwhile, Rose feels at ease together with Jack.
B:Jack is more romantic than Cal.
C:Rose always feels bored and suffocated with Cal.
D:Rose is disappointed with her aristocratic world.
答案: 【They share similar tastes and interest, values and outlooks on life. Meanwhile, Rose feels at ease together with Jack.

20、 问题:

Which of the following statements can best describe Cal?

选项:
A:A poor guy who is betrayed by his beloved fiancée.
B:A snobbish and selfish man who attaches so much importance to money that he measures almost everything in money.
C:A generous man who sympathizes the impoverished people.
D: A warm-hearted and grateful person.
答案: 【A snobbish and selfish man who attaches so much importance to money that he measures almost everything in money.

21、 问题:

As a narrative technique, what methods are often used to present flashbacks?

选项:
A:Memories and monologues.
B:Monologues and dialogues.
C:Dream sequences and memories.
D:Dream sequences and reflections
答案: 【Dream sequences and memories.

22、 问题:

In Titanic, what establishes a connection between the past and the present in the film?

选项:
A:A drawing of Rose.
B:The wreck of Titanic.
C:The explorer ship.
D:The treasure hunter Brock Lovett.
答案: 【A drawing of Rose.

23、 问题:

In what way is the flashback narrative used in Titanic similar to that in Three Billboards?

选项:
A:Its length.
B:Its method to present the flashback.
C:Both of the flashbacks are presented in the heroines’ dream.
D:Both of the flashbacks are presented in the heroines’ monologues.
答案: 【Its method to present the flashback.

24、 问题:

What do you think of the flashback narrative in Titanic?

选项:
A:It is only a small episode, which lasts only a few minutes.
B:The flashback is as long enough as to go through the whole movie.
C:The narrator is Rose’s granddaughter.
D:It is insignificant.
答案: 【The flashback is as long enough as to go through the whole movie.

25、 问题:

As to the functions of a flashback, which of the following statements is true?

选项:
A:It weakens inner conflict.
B:It decreases tension.
C:It may spoil the complete story.
D:It is to convey to the readers information regarding the character’s background.
答案: 【It is to convey to the readers information regarding the character’s background.

26、 问题:

 What is Rose’s family background?

选项:
A: Middle-Class family.
B: Poor family as Jack’s.
C: Rich family as Cal’s.
D: An aristocratic family which is declining.
答案: 【 An aristocratic family which is declining.

27、 问题:

 As a business man, Cal measures everything in ______ .

选项:
A: friendship
B: money
C: love
D: its real value
答案: 【 money

28、 问题:

 Both Jack and Rose share mutual interest in ______ .

选项:
A: The art of painting
B: Business
C:  Dancing
D:The art of photography 
答案: 【 The art of painting

29、 问题:

 Why does Cal carry a kid crying at the corner when Titanic is sinking?

选项:
A: in order to save her.
B: in order to comfort her.
C: in order to utilize her.
D: in order to help her.
答案: 【 in order to utilize her.

30、 问题:

 How do you describe Cal's love for Rose?

选项:
A: He understands her feelings from her inner heart.
B: They share similar values.
C: He gives a precious diamond to Rose and he loves her deeply.
D: His love is a kind of selfish possession.
答案: 【 His love is a kind of selfish possession.

31、 问题:

 Where does flashback often appear?

选项:
A: In an exposition.
B: In an argumentation.
C: In a narrative.
D: In an academic paper.
答案: 【 In a narrative.

32、 问题:

 Where is the wreck of Titanic located?

选项:
A:In the museum of New York City.
B:The Pacific ocean.
C:The Atlantic ocean
D:In the museum of UK.
答案: 【The Atlantic ocean

33、 问题:

Titanic is believed to be the largest ship at the time she was built, so what is the exact size of it? 

选项:
A: 880 feet long.
B: 269 meters long.
C: 92 meters long.
D: 104 feet long.
答案: 【 269 meters long.

34、 问题:

 Besides its size, Titanic is also believed to be the fastest ship at the time she was built, what is the highest speed that Titanic could reach?

选项:
A: 44 kilometers per hour.
B: 42 kilometers per hour.
C: 39 kilometers per hour.
D: 50 kilometers per hour.
答案: 【 44 kilometers per hour.

35、 问题:

 For what reason is Titanic believed to be the safest ship ever?

选项:
A: Titanic has advanced safety features such as watertight compartments and remotely activated watertight doors.
B: Titanic has enough life boats for every passenger on board.
C: Titanic is said to be the most luxurious one ever floating in the ocean.
D: Titanic is equipped with three main engines—two reciprocating four-cylinder, triple-expansion steam engines.
答案: 【 Titanic has advanced safety features such as watertight compartments and remotely activated watertight doors.

36、 问题:

 What is the scheduled route for Titanic?

选项:
A: Southampton – Queenstown- Cherbourg – New York City
B: Southampton- Cherbourg- New York City – Queenstown
C: Southampton- Cherbourg- Queenstown- New York City
D: Cherbourg -Southampton- Queenstown- New York City
答案: 【 Southampton- Cherbourg- Queenstown- New York City

37、 问题:

 What is the exact departing date for Titanic?

选项:
A: 9 April 1912
B: 10 April 1912
C: 11 April 1912
D: 12 April 1912
答案: 【 10 April 1912

38、 问题:

 Which of the following is NOT correct about the captain, Edward J Smith?

选项:
A: He is the most senior of the White Star Line's captains.
B: He is transferred from Olympic to take command of Titanic.
C: This voyage would be the very last one before his retirement.
D: He would be promoted after this maiden of voyage of Titanic.
答案: 【 He would be promoted after this maiden of voyage of Titanic.

39、 问题:

 Who is Bruce Ismay?

选项:
A: He is the most senior of the White Star Line's captains.
B: He is the Managing Director of the White Star Line.
C: He is the designer of Titanic.
D: He is one of the passengers in the first class of Titanic.
答案: 【 He is the Managing Director of the White Star Line.

40、 问题:

 When did RMS Carpathia arrive on the scene of Titanic’s sinking?

选项:
A: About an hour and a half after the sinking.
B: About one day after the sinking.
C: About several minutes after the sinking.
D: About half day after the sinking.
答案: 【 About an hour and a half after the sinking.

41、 问题:

 What is the toughest barricade between Jack and Rose’s love affair?

选项:
A: Rose’s mother Ruth.
B: Rose’s father.
C: Rose’s hesitation.
D: Rose’s desire for money.
答案: 【 Rose’s mother Ruth.

42、 问题:

 Why had Jack been handcuffed and locked at the bottom of the ship?

选项:
A: Because he steals the diamond.
B: Because he is framed to steal the diamond.
C: Because he is caught be have affair with Rose.
D: Because he has lied to Rose.
答案: 【 Because he is framed to steal the diamond.

43、 问题:

 Why is Rose given the chance to get on one of the lifeboats?

选项:
A: Because she is from loyal family.
B: Because she is arranged to marry Cal.
C: Because she is very rich.
D: Because of the "women and children first" policy.
答案: 【 Because of the "women and children first" policy.

44、 问题:

 When the ship hit the iceberg, how many holes have been caused in the side of the Titanic?

选项:
A: Only one.
B: Two.
C: Quite a lot.
D:  Zero.
答案: 【 Quite a lot.

45、 问题:

 According to BBC History Research, what has caused the problems for Titanic’s turning ability?

选项:
A: Lack of technical development.
B: Construction of the rudders on the Titanic.
C: The size of the Titanic.
D: Shortage of skilled riveters.
答案: 【 Lack of technical development.

46、 问题:

 What is the weather condition on the Atlantic during the time of the tragedy of Titanic?

选项:
A: Unusually cold.
B: As cold as usual.
C: Unusually warm.
D: As warm as usual.
答案: 【 Unusually cold.

47、 问题:

 The number of lifeboats on board of Titanic is enough for______?

选项:
A: about half the number on board
B: about one third of the number on board
C: all the number on board
D: about two thirds of the number on board
答案: 【 about half the number on board

48、 问题:

 Why should the Captain E. J. Smith be blamed for the sinking of Titanic?

选项:
A: Because he does nothing as a captain.
B: Because he wants the ship to get to New York in scheduled time.
C: Because he wants the ship to set a new record of speed.
D: Because he does not care about the safety of the passengers on board.
答案: 【 Because he wants the ship to set a new record of speed.

第二章 单元测试

1、 问题:

In the following descriptions of Forrest Gump, which one is not true about him?

选项:
A:He is a football star.
B:He is a millionaire.
C:He is a war hero.
D:He is a smart man.
答案: 【He is a smart man.

2、 问题:

Who are the listeners of Forrest Gump’s stories in the film?

选项:
A:Some strangers waiting for the bus.
B:Mrs. Gump.
C:Jenny.
D:Bubba.
答案: 【Some strangers waiting for the bus.

3、 问题:

Forrest is waiting for the bus to meet whom?

选项:
A:His Daddy.
B:Jenny.
C:His son.
D:Lieutenant Dan.
答案: 【Jenny.

4、 问题:

The film Forrest Gump has competed with which film to win the 67th Oscar Awards?

选项:
A:Titanic.
B:The Lion King.
C:The Shaw shank Redemption.
D:True man’s World.
答案: 【The Shaw shank Redemption.

5、 问题:

By using which techniques could Forrest Gump meet dead people and shake hands with them?

选项:
A:CGI (Computer Graphic Image).
B:Flashback.
C:Voice over.
D:Montage.
答案: 【CGI (Computer Graphic Image).

6、 问题:

The white feather in the film Forrest Gump is interpreted as a/an ______.

选项:
A:metaphor.
B:symbolism.
C:simile.
D:exaggeration.
答案: 【symbolism.

7、 问题:

Who sent Forrest to wait for the school bus when he was young?

选项:
A:His mother.
B:His father.
C:His grandma.
D:His grandpa.
答案: 【His mother.

8、 问题:

What happens to Jenny in the end? 

选项:
A:She’s divorced with Forrest.
B:She runs away from home.
C:She becomes a famous singer.
D:She passed away.
答案: 【She passed away.

9、 问题:

Which interpretation of the white feather is not true about the film? 

选项:
A:The white feather may represent Gump.
B:Our life is compared to the white feather floating in the wind, full of possibilities.
C:The white feather may represent Gump who could decide the directions and destinations of his life.
D:The white feather is so pure and white which stands for an angelic spirit that seems to watch over Forrest.
答案: 【The white feather may represent Gump who could decide the directions and destinations of his life.

10、 问题:

According to Mrs. Gump, death is ______.

选项:
A:frightening
B:natural
C:avoidable
D:painful
答案: 【natural

11、 问题:

Which description of Mrs. Gump is not true? 

选项:
A:She loves to wear flowers on her hat.
B: She has a good husband.
C:She rents her house for the living expenses.
D:She is a smart lady.
答案: 【 She has a good husband.

12、 问题:

In Mrs. Gumps eye, Forrest Gump is ______.

选项:
A:a stupid boy
B:a shame for her
C:a useless person
D:a normal kid
答案: 【a normal kid

13、 问题:

Which one of the following sentences is not told by Mrs. Gump?

选项:
A:Life is a box of chocolates.
B:Dont let anyone tell you that they are better than you.
C:Run, Forrest. Run away.
D:Death is just a part of life.
答案: 【Run, Forrest. Run away.

14、 问题:

The best interpretation for the sentence Life is a box of chocolates is ______.

选项:
A:Life is sweet.
B:Life is full of choices and possibilities.
C:Life is bitter.
D:Life is always colorful and full of surprises.
答案: 【Life is full of choices and possibilities.

15、 问题:

Whats Forrest Gumps value towards money?

选项:
A:There is only so much fortune a man really needs and the rest is just for showing off.
B:Money is the way to success.
C:Money is important than happiness.
D:Money shows a persons status.
答案: 【There is only so much fortune a man really needs and the rest is just for showing off.

16、 问题:

When Forrest Gump was bullied by local kids, what did he do?

选项:
A:He shouted back.
B:He run away.
C:He stood still and did nothing.
D:He fought back.
答案: 【He stood still and did nothing.

17、 问题:

On Forrests first day to go to school, why did other kids refuse to offer a seat to Forrest?

选项:
A:Because they didnt know Forrest.
B:Because the seats were reserved.
C:Because Forrest didnt want to sit down.
D: Because they disliked Forrest.
答案: 【 Because they disliked Forrest.

18、 问题:

Forrest is chosen to the football team to go to college because of ______.

选项:
A: his fast running
B:his excellent football skills
C:his intelligence
D:his academic scores
答案: 【 his fast running

19、 问题:

What does Forrest respond to President Kennedy's question How do you feel to be all- American, sir?

选项:
A:Very, well. Sir.
B:I gotta pee.
C:Its my honor, sir.
D:I dont know.
答案: 【I gotta pee.

20、 问题:

Which interpretation of the sentence Stupid is as stupid does is not true?

选项:
A:Forrest is so stupid that he always does something wrong.
B:Forrest is a man of his words.
C:Forrest is pure and simple-minded.
D: Forrest is a very kind-hearted and sincere person.
答案: 【Forrest is so stupid that he always does something wrong.

21、 问题:

Who always reminds Forrest to run when he is bullied by other people?

选项:
A:His mother.
B:Jenny.
C:His father.
D:Bubba.
答案: 【Jenny.

22、 问题:

How could Forrest survive the Vietnam War?

选项:
A:Because of his excellent shooting skills.
B:Because of his good leader.
C:Because of Bubbas help.
D:Because of his fast running.
答案: 【Because of his fast running.

23、 问题:

How long has Forrest run across America?

选项:
A:More than 1 year.
B:More than 2 years.
C:More than 3 years.
D:More than 4 years.
答案: 【More than 3 years.

24、 问题:

Who did Forrest miss most during his running across America?

选项:
A: Jenny.
B:His mother.
C:Bubba.
D:Lieutenant Dan.
答案: 【 Jenny.

25、 问题:

The most influential meaning of the long running for Forrest is_.

选项:
A:he wins Jenny back.
B:he becomes a national celebrity.
C:he gets a lot of sponsorship and becomes rich.
D:he finally understands mothers words You got to put the past behind you before you can move on.
答案: 【he finally understands mothers words You got to put the past behind you before you can move on.

26、 问题:

Forrest Gump is running across a ______-year span of American history. 

选项:
A:10
B:20
C:30
D:40
答案: 【30

27、 问题:

Forrest Gump is named after Nathan Bedford who is ______.

选项:
A:the Civil War Hero.
B:the World War One Hero
C:the World War Two Hero
D:the West Expansion Hero
答案: 【the Civil War Hero.

28、 问题:

Which answer is not true to the question: Forrest Gump is looked down upon and bullied by local kids because ______.

选项:
A:he has not many friends
B:his I.Q is lower than normal kids
C:his braces make him clumsy in walking
D:his father has no time to take care of him
答案: 【his father has no time to take care of him

29、 问题:

Forrest Gump is awarded the Medal of Honor by whom?

选项:
A:President Lincoln.
B:President Johnson.
C:President Nixon.
D:President Kennedy.
答案: 【President Johnson.

30、 问题:

Who does together with Forrest Gump to the shrimping boat?

选项:
A:Lieutenant Dan.
B:Bubba.
C:Jenny.
D:His mother.
答案: 【Lieutenant Dan.

31、 问题:

How do most of the listeners feel about Forrest’s stories?

选项:
A:Vivid.
B:Creative.
C:Unbelievable.
D:Fantastic.
答案: 【Unbelievable.

32、 问题:

Forrest Gump has achieved a lot of incredible success. Which of the following description is not true?

选项:
A:A football star.
B:A war hero.
C:A millionaire.
D:A CEO of the Apple Computer.
答案: 【A CEO of the Apple Computer.

33、 问题:

Where does the white feather appear in the movie?

选项:
A:The beginning.
B:The ending. 
C:Both the beginning and the ending.
D:The middle.
答案: 【Both the beginning and the ending.

34、 问题:

Forrest picks up the white feather and puts it in __.

选项:
A:a book named Curious George
B:his suitcase
C:his hat
D:his school bag
答案: 【a book named Curious George

35、 问题:

Who sends little Forrest to the school bus?

选项:
A:His mother.
B:His father.
C:His grandma.
D:His grandpa.
答案: 【His father.

36、 问题:

Mrs. Gump’s way of explaining things to her son is all except______. 

选项:
A:understandable
B:wise
C:complicated
D:full of philosophy
答案: 【complicated

37、 问题:

The purpose of Mrs. Gump saying “Don’t let anybody tell you that they are better than you, Forrest” is to __.

选项:
A:encourage Forrest to go to the primary school
B:encourage Forrest to go to the university
C:encourage Forrest to be cheered up and be confident
D:encourage Forrest to go to the Vietnam
答案: 【encourage Forrest to be cheered up and be confident

38、 问题:

When Forrest decides to go to the Vietnam, she tells her son to __.

选项:
A:come back safe to her
B:win her a medal of honor
C:run away all the time
D:make good friends
答案: 【come back safe to her

39、 问题:

Forrest has run for a long time after Jenny’s leaving and his mother’s passing away. He recalls the most important meaning of the running is his mother saying: ___. 

选项:
A:Life is a box of chocolates
B:Don’t let anyone tell you that they are better than you
C:You’ve got to put the past behind you before you can move on
D:Death is just a part of life
答案: 【You’ve got to put the past behind you before you can move on

40、 问题:

 Later when Forrest took bus to the Vietnam, how did the bus driver and other passengers except Bubba treat him?

选项:
A:Warmly.
B:Kindly.
C:Indifferently. 
D: Jealously.
答案: 【Indifferently. 

41、 问题:

When Forrest first meets Jenny’s son, he asks Jenny the boy’s name. Forrest Gump thinks that ___. 

选项:
A:he is the boy’s father
B:Little Forrest’s father is also called Forrest, just like him
C:Jenny has mentioned her husband in the letter
D:the boy is Jenny’s adopted son
答案: 【Little Forrest’s father is also called Forrest, just like him

42、 问题:

Running helps Forrest to be a lucky man except to be __.

选项:
A:a member of the all-American team
B:a stockholder of the Apple Fruit Company
C:a long running celebrity
D:a war hero
答案: 【a stockholder of the Apple Fruit Company

43、 问题:

Why does Forrest decide to run for a quite long time? 

选项:
A:Because he loves running.
B:Because he wants to find Jenny.
C:Because it’s a promise to his mother. 
D:Because he feels lonely and aimless after Jenny’s leaving and his mother’s death.
答案: 【Because he feels lonely and aimless after Jenny’s leaving and his mother’s death.

44、 问题:

When Forrest was very young, he was bullied by the local kids. What happened after his hard running?

选项:
A:He fell down.
B:He ran to a football court.
C:He was saved by Jenny.
D:He broke his leg braces and found his freedom. 
答案: 【He broke his leg braces and found his freedom. 

45、 问题:

Forrest Gump was named on the All American team and met by _

选项:
A: President Lincoln
B:President Johnson
C:President Nixon
D:President Kennedy
答案: 【President Kennedy

46、 问题:

In the Vietnam War, Forrest befriends with a fellow soldier named__.

选项:
A:Bubba
B:Ryan
C:Lieutenant Dan
D:Tom
答案: 【Bubba

第三章 单元测试

1、 问题:

Mr. Holland’s Opus was an American drama film released in 1995. Who was in the title role of Glenn Holland, a high-school music teacher?

选项:
A:Richard Dreyfuss. 
B:Stephen Herek.
C:Patrick Sheane Duncan.
D:Jay Thomas.
答案: 【Richard Dreyfuss. 

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注