本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:3000-01-01到3001-01-01
本篇答案更新状态:每5天更新一次

Chapter 2 Traffic and Environment Quiz2

1、 问题:There are ___ tires for a vehicle whose front axle is type-1 axle and the rear axle is type-5.
选项:
A:4
B:6
C:8
D:2
答案: 【6

2、 问题:According to the Chinese standard, vehicle axles are classified into seven types, the type-1 and type-2 axles are the single axles, type-3,type-4, and type-5 are the __  axles, while type-6 and type-7 are the ____axles.
选项:
A:Tandem; Tridem
B:Single; Tridem
C:Tandem; Single
D:Tandem; Tandem
答案: 【Tandem; Tridem

3、 问题:A truck has three axles whose EALF of the front wheel is 0.05 and the two rear axles are 0.5 and 0.45. The truck factor is ( ).
选项:
A:0.55
B:0.5
C:0.95
D:1.0
答案: 【1.0

4、 问题:For asphalt pavements, in the climatic zone 1-2-4 the number ‘1’ represents the highest temperature, the number of ‘2’ represents (  ), and the number of ‘4’represents (  ).
选项:
A:The highest temperature, annual rainfall
B:The lowest temperature, annual rainfall
C:The highest temperature, the lowest temperature
D:the lowest temperature, the highest temperature
答案: 【The lowest temperature, annual rainfall

5、 问题:Given the climate zone of an asphalt pavement is 1-4-1, could you tell the possible climatic zoning for Highway (  )
选项:
A:Zoning V
B:Zoning III
C:Zoning IV
D:Zoning II
答案: 【Zoning IV

6、 问题:For the concrete pavement with slab of 25cm, the temperature gradient is ______℃/m if the temperatures for the top surface and bottom surface of the slab are 35℃ and 15℃, respectively.
选项:
A:80℃/m
B:140℃/m
C:60℃/m
D:140℃/m
答案: 【80℃/m

7、 问题:Select possible road structures for the ancient post roads 
选项:
A:20cm block stones is paved on subgrade
B:28cm cement concrete pavement and 30cm HBM base are built on subgrade
C:10cm asphalt pavement surface and 36cm HBM base are built on subgrade
D:roads are without paving surfaces.
答案: 【20cm block stones is paved on subgrade;
roads are without paving surfaces.

8、 问题:Select the possible job positions in pavement engineering
选项:
A:Design Engineer
B:Construction Engineer
C:Maintenance Engineer
D:Researcher or Manager
答案: 【Design Engineer;
Construction Engineer;
Maintenance Engineer;
Researcher or Manager

9、 问题:Select the key service abilities of a highway pavement in terms of bearing capabilities 
选项:
A:Strength and Stiffness
B:Durability
C:Smoothness and Skidding Resistance
D:Stability
答案: 【Strength and Stiffness;
Stability

10、 问题:Select the key factors for designing an asphalt pavement structure
选项:
A:Traffic loading and environmental conditions
B:Materials and failure criteria
C:Construction requirements
D:Maintenance requirements
答案: 【Traffic loading and environmental conditions;
Materials and failure criteria

11、 问题:Traffic loading is not only the pavement service condition, but also one of the most important design factors. AADT, AADTT, ESAL, EALF, TF, ATF, and VCDF are some of the key concepts for characterizing traffic loading. Select Correct statements about their relations (  )
选项:
A:Both AADT and AADTT are daily traffic
B:Design ESAL is the product of AADT and EALF
C:Design ESAL is the product of AADT and TF
D:Both TF and EALF are equivalent factors for transferring traffic volumes into ESAL
答案: 【Both AADT and AADTT are daily traffic;
Design ESAL is the product of AADT and EALF;
Design ESAL is the product of AADT and TF;
Both TF and EALF are equivalent factors for transferring traffic volumes into ESAL

12、 问题:Select Correct statements about AADT ().
选项:
A:AADT is short for Annual Average Daily Traffic
B:AADT is traffic volume at the day open to traffic
C:AADT is calculated by the annual traffic volume divided by 365
D:AADT is calculated by the monthly traffic volume divided by 30
答案: 【AADT is short for Annual Average Daily Traffic;
AADT is calculated by the annual traffic volume divided by 365

13、 问题:Select Correct statements about truck factor (TF) , average truck factor (ATF), equivalent axle load factor (EALF), and equivalent single axle loads (ESAL) (  )
选项:
A:EALF is Equivalent axle load factor for a specific axle load
B:Truck factor (TF) is sum of EALFs of truck axles
C:ESAL is sum of EALFs of all truck axles
D:daily ESAL is the product of AADT and ATF
答案: 【EALF is Equivalent axle load factor for a specific axle load;
ESAL is sum of EALFs of all truck axles

14、 问题:With the WIM method, the weight of an empty truck is 145kN where the front axle load is 45kN and the two rear axle loads are 50kN. After it is fully loaded with 210kN of the cargo, its front axle load becomes 55kN and each of the two rear axle loads becomes 150kN. Given the pavement type is rigid pavement, EALF(45)=2.8E-6, EALF(50)=1.5E-5, EALF(55)=7.01E-5, and EALF(150)=656.84. Select the correct statements (  )
选项:
A:TF(empty)=3.33E-5
B:TF(full)=1313.68 
C:Pavement-related efficiency of this vehicle in terms of the kN of cargo carried per ESA is 1313.68/210=6.26 (ESAL/kN)
D:Pavement-related efficiency of this vehicle in terms of the kN of cargo carried per ESA is 1313.68/355=3.7 (ESAL/kN)
答案: 【TF(empty)=3.33E-5;
TF(full)=1313.68 ;
Pavement-related efficiency of this vehicle in terms of the kN of cargo carried per ESA is 1313.68/210=6.26 (ESAL/kN)

15、 问题: Given the AADT of type 3, type 7, type 8, and type 9 are 1500, 1800, 500, and 900, select the correct statements (  )
选项:
A:AADT(sum)=4700
B:VCDF(3)=38%
C:VCDF(3)=32%
D:VCDF(8) =11%
答案: 【AADT(sum)=4700;
VCDF(3)=32%;
VCDF(8) =11%

16、 问题: If your task is to design an asphalt pavement in the climatic zone 1-1-4, which factors should be carefully considered in your design?
选项:
A:High temperature should be considered in summer
B:Low temperature should be considered in winter
C:Water-related damages should be considered due to effects from rainfalls
D:Water-related damages are not primary factors due to dry weather of this zone
答案: 【High temperature should be considered in summer;
Water-related damages should be considered due to effects from rainfalls;
Water-related damages are not primary factors due to dry weather of this zone

Chapter 3 Subgrade Soils and Pavement Materials Quiz 3

1、 问题: In the unified soil classification system (USCS), the soil type is represented by ___.
选项:
A:one-letter symbols
B:two-letter symbols
C: one-letter and one-number
D:three-letter symbols
答案: 【two-letter symbols

2、 问题: In the unified soil classification system (USCS), the size to differentiate a gravel and a sand is ____.
选项:
A:2.36mm
B: 4.75mm
C:4.36mm
D:3.12mm
答案: 【 4.75mm

3、 问题:Which of the following is NOT a soil class in the highway soil engineering testing specification of China?
选项:
A:over coarse-grained soils
B:coarse-grained soils
C:median-grained soils
D:fine-grained soils
答案: 【median-grained soils

4、 问题: In the highway soil engineering testing specification of China, if the soil type is represented by two letters, and the first letter is S, what does it represent?
选项:
A:soil
B:sand
C:silt
D: saline
答案: 【sand

5、 问题:Which of the following is NOT a subgrade moisture conditions?
选项:
A:dry

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群530065400反馈
需要期末答案的同学可加入Q群530065400购买