本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-04-01到2021-06-30
本篇答案更新状态:已完结

01 Introduction Test 1

1、 问题:Which of the following statement is right about genetic disease?
选项:
A:All familial diseases are genetic diseases.
B:All congenital diseases are genetic diseases.
C:Not all genetic diseases are congenital diseases.
D:None of above is correct.
答案: 【Not all genetic diseases are congenital diseases.

2、 问题:What is genetic disease?
答案: 【Genetic diseases are the diseases which are due to altered genetic materials (genes or chromosomes).

02 Chromosomal basis of heredity Test 2

1、 问题:Which of the following is acrocentric chromosome?
选项:
A:Chromosome 1
B:Chromosome 2
C:Chromosome 12
D:Chromosome 13
答案: 【Chromosome 13

2、 问题:Which of the following is the best phase to observe chromosome?
选项:
A:Prophase
B:Metaphase
C:Anaphase
D:Telophase
答案: 【Metaphase

3、 问题:What is cytogenetics?
答案: 【Cytogenetics refers to both the study of the structure of chromosome material and the study of diseases caused by structural and numerical abnormalities of chromosomes.

03 Patterns of single-gene inheritance Test 3

1、 问题:A young woman of northern European descent is the single parent of a child with autosomal recessive cystic fibrosis. She marries her first cousin and becomes pregnant. What is the probability that her child will have cystic fibrosis?
选项:
A:1/4
B:1/8
C:1/16
D:1/32
答案: 【1/32

2、 问题:A couple are all blood type A, and have a child with blood type O. what is the possibility of this couple have a child with type A?
选项:
A:100%
B:25%
C:50%
D:75%
答案: 【75%

3、 问题:What conditions will guarantee that a male offspring will have red-green color blindness?
选项:
A:the father is colorblind.
B:the mother is colorblind.
C:the father has the recessive gene.
D:the mother has the recessive gene.
答案: 【the mother is colorblind.

04 Principle of clinical cytogenetics Test 4

1、 问题:Which of the following pattern is correct?
选项:
A:Inversion: 46, XY, inv(2)(p13→q31)
B:Robertsonian translocation: 45, XX, t(14;21)(p11;q11)
C:Ring chromosome: 46, XX, r(2)(::p22→q32::)
D:Deletion: 46, XX, del(3)(p12;p22)
答案: 【Robertsonian translocation: 45, XX, t(14;21)(p11;q11)

2、 问题:Please describe the following aberrations in both brief and detailed patterns:Chromosome 3 breaks at p22, and the terminal segment of the chromosome is deleted.
答案: 【Brief pattern: 46, XX(XY), del(3)(p22)
Detailed pattern: 46, XX(XY), del(3)(qter→p22:)

3、 问题: Please describe the following aberrations in both brief and detailed patterns: Chromosome 8 breaks two times at both q21 and 23, and the intermediary segment is deleted
答案: 【Brief pattern: 46, XX(XY), del(8)(q21q23)
Detailed pattern: 46, XX(XY), del(8)(pter→q21::q23::qter)

05 Chromosomal Disorder Test 5

1、 问题:Which is not true for Down syndrome?
选项:
A:Down syndrome patient is inviable.
B:Most of Down syndrome is due to 47, XX(XY),+21.
C:The affected show varying degrees of mental retardation.
D:46,XX(XY),-21,+rob(21;21)(p10;q10) causes Down syndrome.
答案: 【Down syndrome patient is inviable.

2、 问题:Which karyotype causes Turner syndrome?
选项:
A: 45,X
B:45,X/46,XX
C:46, XXq-
D:All of above
答案: 【All of above

3、 问题:Which is not true for Prader-Willi syndrome (PWS) ?
选项:
A:The affected show obesity, Prone to diabetes mellitus.
B:70% of PWS cases due to 15q11-13 Maternal deletion.
C:20-30% due to maternal uniparental disomy.
D:The affected show hypotonia (low muscle tone).
答案: 【70% of PWS cases due to 15q11-13 Maternal deletion.

06 Multifactorial Disorders Test 6

1、 问题:About recurrence risk of multifactorial inheritance, which of the following is NOT true?The recurrence risk is
选项:
A:lower in second degree relatives than in first degree relatives
B:proportional to the severity of the presentation of disease
C:higher if more than one family member has the disease
D:much higher in second degree relatives than in first degree relatives
答案: 【much higher in second degree relatives than in first degree relatives

2、 问题:For multifactorial threshold traits, first degree relatives of an affected individual have a higher genetic liability because
选项:

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群530065400反馈
需要期末答案的同学可加入Q群530065400购买