1. Introduction to Entrepreneurship and Venture Capital Quiz

1、 问题:Which one of the following is not a characteristic of entrepreneurship?
选项:
A:Entrepreneurship pursues opportunities and certain objectives.
B:Entrepreneurship could definitely create value.
C:Entrepreneurship is accompanied by risks and uncertainty.
D:Entrepreneurship is about to combine and deploy resources in an innovative way.
答案: 【Entrepreneurship could definitely create value.

2、 问题:Which one of the following statement about venture capital is true?
选项:
A:Liquidity for venture capital investment is high.
B:Venture capital would manage all its invested company themselves after investment.
C:Venture capital has to negotiate with the entrepreneurial firm to set the price for the company.
D:It is easy for venture capital investors to sell the shares of their invested companies.
答案: 【Venture capital has to negotiate with the entrepreneurial firm to set the price for the company.

3、 问题:Which of the following is not a characteristic of entreprenurs?
选项:
A:Risk-taking
B:Innovative
C:Passionate
D:Bureaucratic
答案: 【Bureaucratic

4、 问题:What does certification benefit mean?
选项:
A:The investment of venture capital investors could help confirm the high qulity of the venture.
B:The investment of venture capital investors could give the entrepreneurial firms a strong network.
C:The investment of venture capital could enable knowledge transfer to entrepreneurial firms.
D:The investment of venture capital could provide credit ratings to entrepreneurial firms.
答案: 【The investment of venture capital investors could help confirm the high qulity of the venture.

5、 问题:Which stage in the venture’s life cycle has the largest amout of investments?
选项:
A:Expansion stage.
B:Development stage.
C:Early growth stage.
D:Mature stage.
答案: 【Expansion stage.

6、 问题:Which of the following could NOT be the source for financial needs in the development stage?
选项:
A:Stock exchange.
B:Family and friends.
C:Crowdfunding.
D:Angel investors.
答案: 【Stock exchange.

7、 问题:What are the responsibilities of entrepreneurs?
选项:
A:Perceive an opportunity to create value by redeploying society’s resources
B:Devise a strategy for relocating and control of the necessary resources
C:Implement a plan of action to bring about the change
D:Havest the rewards that accrue from the innovation
答案: 【Perceive an opportunity to create value by redeploying society’s resources;
Devise a strategy for relocating and control of the necessary resources;
Implement a plan of action to bring about the change;
Havest the rewards that accrue from the innovation

8、 问题:Entrepreneurship could…
选项:
A:creat new product/services, new business model or new market.
B:creat value for the society.
C:make profits for the shareholders.
D:help entrepreneur fulfill personal goals.
答案: 【creat new product/services, new business model or new market.;
creat value for the society.;
make profits for the shareholders.;
help entrepreneur fulfill personal goals.

9、 问题:Entrepreneurial firms have important influence on…
选项:
A:economic growth
B:employment in a society
C:innovation in an economy
D:socio-cultural development in a society
答案: 【economic growth;
employment in a society;
innovation in an economy

10、 问题:Entrepreneurial financing may com from…
选项:
A:venture capital
B:crowdfunding
C:angel investors
D:government grants
答案: 【venture capital;
crowdfunding ;
angel investors;
government grants

11、 问题:Who should learn about entrepreneurial financing?
选项:
A:(Potential) Entrepreneurs.
B:(Potential) Investors.
C:(Potential) Government officials.
D:(Potential) Professional managers.
答案: 【(Potential) Entrepreneurs.;
(Potential) Investors.;
(Potential) Government officials.;
(Potential) Professional managers.

12、 问题:Established firms do not need entrepreneurship.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

13、 问题:Venture capital is a financier as well as a shareholder for its invested companies.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

14、 问题:Entrepreneurial firms could also get other benefits from the venture capital institutions except for financial investments.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

15、 问题:The financial needs of entrepreneurial firms across its venture life cycle could be quite different.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

2. Entrepreneurial Financing Through the Venture Life Cycle

1、 问题:In which stage the venture progresses from an idea to a promising business opportunity?
选项:
A:Development stage.
B:Early growth stage.
C:Startup stage.
D:Expansion stage.
答案: 【Development stage.

2、 问题:Which statement of the following is NOT a characteristic of internal financing?
选项:
A:No collateral is needed.
B:The amount of financing sourced is low to medium.
C:The cost of capital is high.
D:One example of internal financing is retained earnings.
答案: 【The cost of capital is high.

3、 问题:Which one of the following is not a kind of debt financing?
选项:
A:Trade cre

剩余60%内容付费后可查看