Unit One Globalization and Intercultural Communication Unit

1、 问题:McLuhan predicted the global village, one world interconnected by an electronic nervous system, making it part of our popular culture before it actually happened. The electronic nervous system in this sentence refers to _______.
选项:
A:global politics
B:media
C:global market
D: global economy
答案: 【media

2、 问题: In the propaganda video of Lions Clubs International, this organization uses _______ to spread its global impacts on kids and adults.
选项:
A:literature books
B:mass media
C:financial aids
D:peace poster contest
答案: 【peace poster contest

3、 问题: As one of the cornerstones of the study of media ecology, Marshall McLuhan’s two world-famous theories are _______.
选项:
A:the medium is the massage
B: the medium is the message
C:global village
D:global villa
答案: 【 the medium is the message ;
global village

4、 问题:In order to enjoy the macroeconomic benefit of globalization, government of different countries generally issues its warm policies to speed up the rapid pace of globalization. Those warm policies include: _______.
选项:
A:lowering or removing tariffs
B:establishing economic community
C: allowing more direct foreign investment
D: permitting the flow of workers between countries
答案: 【lowering or removing tariffs;
allowing more direct foreign investment;
permitting the flow of workers between countries

5、 问题:The economic globalization refers to the unimpeded flows of ___, __ and ____ across national borders.
选项:
A:capital
B: labor
C:technology
D:foreign currency
答案: 【capital ;
labor ;
technology

6、 问题:The positive social effect of global village is _______.
选项:
A:harmonious existence
B:no crime
C:free flow
D:mutual prosperity
答案: 【harmonious existence;
mutual prosperity

7、 问题:In the developed world, because globalization encourages rapid industrialization, this has quickened environmental degradation and resource extraction.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

8、 问题:Most causes of globalization can be traced to technological changes.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题:In the present open and flexible economy, the globe is becoming a single market.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:If someone dumps garbage into the sole well of global village, the neighbors can’t say it is his own business.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

Unit Two Communication and Culture Unit 2 单元测试 Communication

1、 问题:The process of putting an idea into a symbol is called ____.
选项:
A:Decoding
B:Encoding
C:Receiver response
D:Feedback
答案: 【Encoding

2、 问题:When communicating with someone, which one cannot be regarded as a message?
选项:
A:A smile
B:Body language
C:Experience
D:Words
答案: 【Experience

3、 问题: _______ of culture are the things we choose to have and to do, such as symbols, heroes and rituals.
选项:
A:Values
B:Customs
C:Practices
D:History
答案: 【Practices

4、 问题:_______ is a traditional Maori greeting in New Zealand, which is done by pressing one’s nose to another person at an encounter.
选项:
A:Handing-kissing
B:Hongi
C:Bow
D:Namaste
答案: 【Hongi

5、 问题:Which function of culture satisfies our need for membership affiliation and belonging?
选项:
A:Identity meaning
B:Ecological adaptation
C:Cultural communication
D:Group inclusion
答案: 【Group inclusion

6、 问题:Which of the following are the explicit aspects of culture?
选项:
A:Manners
B:Customs
C:Way of thinking
D:Language
答案: 【Manners;
Customs;
Language

7、 问题:People whose life experiences differ will probably have difficulty interacting with one another.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题:As noise increases, the chances for effective communication usually rise, and as noise decreases, the chances for effective communication usually decrease.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:Within our own group, we experience safety, inclusion and acceptance.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:Cultural communication provides us with a set of ideals of how social interactions can be accomplished smoothly among people within our community.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

Unit Three Verbal Communication Unit 3 单元测试 Communication a

1、 问题:The most accurate words to describe the direct style are

剩余60%内容付费后可查看