第一章 Unit 1 Geography Quiz: Unit 1

1、 问题:Yu, the Great, tamed the waters of ___ with wisdom and perseverance.
选项:
A:the Heilongjiang River
B:the Yellow River
C: the Yangtze River
D:the Wusulijiang River
答案: 【the Yellow River

2、 问题:Luzhi gets its name because__.
选项:
A:the town is named after its owner, a wealthy businessman
B: the town is named after its designer
C:the town looks like the Chinese character “Lu” from a bird’s eye view
D:the name was granted by the emperor
答案: 【the town looks like the Chinese character “Lu” from a bird’s eye view

3、 问题:Legend has it that __ taught people how to make fires by drilling wood.
选项:
A:Nv Wa
B:Suiren-shi
C:Shennong-shi
D:Fuxi-shi
答案: 【Suiren-shi

4、 问题:_ of the Taihu Lake which has the fame as “a boundless expanse of blue waters” are within the boundary of Suzhou.
选项:
A:Half
B:One third
C:One fourth
D:Three quarters
答案: 【Three quarters

5、 问题:____, called “the roof of the world”, is the highest step in China’s three-step topography.
选项:
A:The Inner Mongolia Plateau
B:The Pamier Plateau
C:The Qingzang Plateau
D:The Yungui Plateau
答案: 【The Qingzang Plateau

6、 问题:In the Inner Mongolia people specialize in herding while in the Middle-Lower Yangtze plains, people expand __ .
选项:
A:fishing
B:industry
C:farming
D:hunting
答案: 【farming

7、 问题:The topography of Suzhou is low and flat and is under the influence of East Asia Monsoon.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题:The Yellow River, the cradle of Chinese civilization, is the longest river in China and Asia and the third longest in the world.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:The Yellow River runs through ten provinces and autonomous regions on its way to the Bohai Sea.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

10、 问题:The Neolithic, Bronze and Iron Age sites can be found in the Yellow River basin, the center of the ancient Chinese culture since the Middle Stone Age.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

第二章 Unit 2 History Quiz: Unit 2

1、 问题:The ______ Dynasty is often called a “Chinese Renaissance” by the Western media, because the progress in technological inventions and the new philosophical interpretations of the classics represent a renewal of the old tradition and the creation of new streaming.
选项:
A:Tang
B:Song
C:Yuan
D:Qing
答案: 【Song

2、 问题:Suzhou itself was founded as the Wu capital in the 6th century B.C. by the order of King _.
选项:
A:Liao
B:Fuchai
C:Helv
D:Wu Zixu
答案: 【Helv

3、 问题:In 33 BC, ____, a maid of honor in the imperial court, was assigned to go beyond the Great Wall and marry Chanyu (King) of the Huns with a view to strengthen the bilateral concords between the Han Dynasty and the Huns, leaving behind touching stories in terms of the Han-Hun marriage.
选项:
A:Diao Chan
B: Xi Shi
C:Wang Zhaojun
D:Yang Yuhuan
答案: 【Wang Zhaojun

4、 问题:____ commissioned the compilation of Encyclopedia, the world’s largest general and one of the earliest encyclopedias.
选项:
A:Emperor Zhu Yuanzhang
B:Emperor Yongle
C:Emperor Qianlong
D:Emperor Kangxi
答案: 【Emperor Yongle

5、 问题:Prosperous Suzhou is a 13-meter-long painting created by _____.
选项:
A:Zhang Zeduan in the Song Dynasty
B:Xu Yang in the Qing Dynasty
C:Tang Yin in the Ming Dynasty
D:Wang Wei in the Tang Dynasty
答案: 【Xu Yang in the Qing Dynasty

6、 问题:Which of the following contributions were made by the First Emperor of the Qin Dynasty?
选项:
A:unifying pictographs
B:constructing the illustrious Great Wall
C:building the Forbidden City
D:founding the State System
答案: 【unifying pictographs;
constructing the illustrious Great Wall;
founding the State System

7、 问题:The Qing Dynasty was overthrown by the October Revolution led by Dr. Sun Yat-sen.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

8、 问题:One Belt, One Road, also known as the Belt and Road Initiative, is a development strategy and framework, unveiled by the Chinese leader, Xi Jinping, by borrowing the concept of the historical Silk Road.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题:Historical legends suggest tha

剩余60%内容付费后可查看