Unit 1 政治(Politics) 单元测验

1、 问题:_____ is the leader of the British government.
选项:
A:Prime Minister
B:Queen
C:President
D:Governor
答案: 【Prime Minister

2、 问题:In the United States, ______ has the power to make laws.
选项:
A:the President
B:the Congress
C:the Supreme Court
D:the democratic party
答案: 【the Congress

3、 问题:The Supreme Court of the United States has ___ justices.
选项:
A:7
B:8
C:9
D:5
答案: 【9

4、 问题:Which party is China’s ruling party?
选项:
A:The Communist Party of China.
B:China Public Interest Party.
C:China Democratic League.
D:Chinese Peasants and Workers Democratic Party.
答案: 【The Communist Party of China.

5、 问题:The Supreme Court of the United States has ___ justices.
选项:
A:7
B:8
C:9
D:5
答案: 【9

6、 问题:Which party is China’s ruling party?
选项:
A:The Communist Party of China.
B:China Public Interest Party.
C:China Democratic League.
D:Chinese Peasants and Workers Democratic Party.
答案: 【The Communist Party of China.

7、 问题:_____ is the leader of the British government.
选项:
A:Prime Minister
B:Queen
C:President
D:Governor
答案: 【Prime Minister

8、 问题:In the United States, ______ has the power to make laws.
选项:
A:the President
B:the Congress
C:the Supreme Court
D:the democratic party
答案: 【the Congress

9、 问题:The Supreme Court of the United States has ___ justices.
选项:
A:7
B:8
C:9
D:5
答案: 【9

10、 问题:The two major parties in Britain are _ and __.
选项:
A:the Conservative Party
B:the Labour Party
C:the Democratic Party
D:the Republican Party
答案: 【the Conservative Party;
the Labour Party

11、 问题:The organs through which the people exercise state power are______.
选项:
A:the National People’s Congress
B:the local people’s congresses at all levels
C:the Communist Party
D:the President of the People’s Republic of China
答案: 【the National People’s Congress;
the local people’s congresses at all levels

12、 问题:Which of the following organs exercise the legislative power of the state?
选项:
A:The National People’s Congress
B:The National People’s Congress Standing Committee
C:The central Military Commission
D:The State Council.
答案: 【The National People’s Congress;
The National People’s Congress Standing Committee

13、 问题:The National People’s Congress shall have the power to remove from office(有权罢免) the following personnel_.
选项:
A:the president and the vice president of the People’s Republic of China
B:the premier, vice premiers, state councilors
C:the chairperson of the Central Military Commission and other members of the Central Military Commission
D:the chairperson of the National Commission of Supervision
答案: 【the president and the vice president of the People’s Republic of China;
the premier, vice premiers, state councilors;
the chairperson of the Central Military Commission and other members of the Central Military Commission;
the chairperson of the National Commission of Supervision

14、 问题:The State Council is composed of the following personnel_____.
选项:
A:the President of the People Republic of China
B:the premier
C:the state councilors
D:the ministers of ministries
答案: 【the premier;
the state councilors;
the ministers of ministries

15、 问题:The central state organs of China are composed of 6 bodies including ______.
选项:
A:the Supreme People’s Court
B:The National People’s Congress
C:The Central Military Commission
D:the President of the People’s Republic of China
答案: 【the Supreme People’s Court;
The National People’s Congress;
The Central Military Commission;
the President of the People’s Republic of China

16、 问题:Deputies of the National People’s Congress are elected from ______.
选项:
A:Provinces
B:autonomous regions
C:municipalities directly under the Central Government
D:special administrative regions
答案: 【Provinces;
autonomous regions;
municipalities directly under the Central Government;
special administrative regions

17、 问题:The two major parties in Britain are _ and __.
选项:
A:the Conservative Party
B:the Labour Party
C:the Democratic Party
D:the Republican Party
答案: 【the Conservative Party;
the Labour Party

18、 问题:The British constitution is made up of _____.
选项:
A:statute law
B:common law
C:federal law
D:Conventions
答案: 【statute law;
common law;
Conventions

19、 问题:Parliament in Britain consists of  _____.
选项:
A:the House of Lords
B:the House of Commons
C:The Queen
D:the Sovereign
答案: 【the House of Lords;
the House of Commons;
the Sovereign

20、 问题:On what occasions might the Vice President in the United States become the President?
选项:
A:The current Pr

剩余60%内容付费后可查看