本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-27到2021-07-31
本篇答案更新状态:每5天更新一次

TOPIC 1 Fiscal Scale and Structure in China Quiz

1、 问题: Which tax is levied on enterprises or individuals mining minerals within the territory, such as crude oil, coal, salt, iron ,gold and other metallic minerals, as well as non-metallic minerals?
选项:
A:Resource Tax
B:Income Tax
C:Property Tax
D:Turnover Tax
答案: 【Resource Tax

2、 问题:Which does not belong to Non-tax revenue?
选项:
A:Domestic debt revenue
B: Lottery revenue
C: Special revenue
D: Revenue from government-managed funds
答案: 【Domestic debt revenue

3、 问题:Which goods need to pay excise tax?
选项:
A:Gasoline
B:Telephones
C:Agricultural products
D:Clothes
答案: 【Gasoline

4、 问题:Which revenue accounts for the highest proportion of fiscal revenue in China?
选项:
A:Tax revenue
B:Non-tax revenue
C:Debt revenue
D:Social insurance funds
答案: 【Tax revenue

5、 问题:When did China carry out the reform of classification of government revenues and expenditures?
选项:
A:2007
B:2011
C:2008
D:2012
答案: 【2007

6、 问题:The functional classification of fiscal expenditure in China mainly reflects the different functions and policy objectives of government activities. True or False?
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

7、 问题:The economic situation couldn’t affect the growth of fiscal expenditures. True or false?
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

8、 问题:All government revenues and expenditures should be incorporated into the budgetary account system after 1994. True or false?
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:The functional classification of fiscal expenditure in China mainly reflects the different functions and policy objectives of government activities. True or false?
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:The relative index of fiscal expenditure scale refers to the actual amount of fiscal expenditure expressed by a country’s monetary unit. True or false?
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

TOPIC2 Major Items of Fiscal Expenditure Quiz

1、 问题:Which is belong to the arrangement to aid the poor in the future in China?
选项:
A:Make scientific planning to consolidate and expand the outcomes of poverty alleviation and to enhance synergy with the rural revitalization strategy.
B:Increase the special financial poverty alleviation funds substantially.
C:Increase support for special transfer payments related to poverty alleviation.
D:Increase expenditure to support extremely poor areas of the “three regions and three prefectures”.
答案: 【Make scientific planning to consolidate and expand the outcomes of poverty alleviation and to enhance synergy with the rural revitalization strategy.

2、 问题:Which is not the achievement of medical and health care spending in China?
选项:
A:About 100% of hospital fees can be reimbursed.
B:Maternal mortality rate dropped from 23.2 per 100,000 to 19.6 per 100,000.
C:Average life expectancy rose from 74.8 years to 76.7 years.
D:There were 997434 medical and health institutions by 2018.
答案: 【About 100% of hospital fees can be reimbursed.

3、 问题:How many rural students in compulsory education were exempted from paying tuition and miscellaneous fees and were supplied with free textbooks in China during 2010-2015?
选项:
A:130 million
B:12.28 million
C:29 million
D:110 million
答案: 【130 million

4、 问题:When the central finance started to implement the plan for upgrading weak rural compulsory education schools in China?
选项:
A:2010
B:2006
C:2015
D:2017
答案: 【2010

5、 问题:Which is not the main method of fund raising in the health financing system in China?
选项:
A:Social donation
B:Tax-based
C:Social health insurance
D:Private insurance and out-of-pocket (OOP) payment
答案: 【Social donation

6、 问题:The registered urban unemployment rate has fallen for the ten consecutive year from 2009 to 2019 in China.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

7、 问题:Central government started to establish a mechanism to guarantee funding for rural compulsory education in 2010 in China.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

8、 问题:Social security is the only factor of social stability mechanism.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:Spending on education is a fundamental and strategic investment to support long-term development of the country.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:Giving top priority to education is an important function of public finance.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

TOPIC 8 Budget Management Reform Quiz

1、 问题:After 2000 departmental budget reform in China, changed the traditional budget compilation method to the ( ) decision-making process
选项:
A: “two up and two down”
B: “one top and one down”
C:“two up and one down”
D:“one up and two down”
答案: 【 “two up and two down”

2、 问题:When did China propose to “establish a budget performance evaluation system”?
选项:
A:2003
B:2008
C:2009
D:2017
答案: 【2003

3、 问题:Which is not the aim of public finance budgets?
选项:
A:Ensure enterprise profitability
B:Ensure and improve people’s livelihood
C:Promote economic and social development
D:Safeguard national security and maintain the normal operation of state institutions
答案: 【Ensure enterprise profitability

4、 问题:The gradually normalized development stage is the third stage of PBM reform in China. About this stage which statement is correct?
选项:
A:In 2011, The Ministry of Finance issued a guidance document for the development of fiscal expenditure performance evaluation.
B:In 2012, the 10th Session of the Standing Committee of the 12th NPC voted to amend the “Budget Law”, which for the first time put forward the requirements of strengthening performance management in the form of law.
C: In 2014, MOF issued a notice of “Budget Performance Management Work Plan”, which clearly emphasized that the goal of budget performance management: “If the expenditure departments use money, they must be accountable for efficiency, if they failed to carry out their objectives, they must be accountable”.
D:In 2017, MOF issued the “Interim Measures for Performance Evaluation and Incentives of Fiscal Management” and pointed out that combine the completion of local fiscal management with budget management objectives to inspect and reward excellent units.
答案: 【In 2011, The Ministry of Finance issued a guidance document for the development of fiscal expenditure performance evaluation.

5、 问题:Which is not belong to the outlook of China’s full-covered budget reform?
选项:
A:Increase fiscal expenditure
B:Expand the scope of budget for the state capital operations
C: Improve debt budget management
D: Increase the coordination among the four existing budgets

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群530065400反馈
需要期末答案的同学可加入Q群530065400购买