绪论 单元测试

1、 问题:The farming culture is in ___ gradually, so it’s valuable to get access to farming civilization knoledge.( )
选项:
A:decline
B:decrease
C:decay
D:declare
答案: 【decline

2、 问题:The main body of Chinese farming civilization includes national management concept, folk songs, _____ and various sacrificial activities.( )
选项:
A:novel
B:philosophy
C:poetry
D:customs
答案: 【customs

3、 问题:The _____diversity, ethnic diversity, historical inheritance and local and folk nature of farming civilization is related to characteristic of Chinese culture.( )
选项:
A:spatial
B:regional
C:demographic
D:physical
答案: 【regional

4、 问题:Chinese culture is different from the European nomadic culture, in which ___ plays an important role.( )
选项:
A:poetry
B:agriculture
C:horticulture
D:literature
答案: 【agriculture

5、 问题:____ has ever said: “The reason why the ancient sage king guided his people was to serve the agriculture first.”( )
选项:
A:Dong Zhongshu
B:Han Feizi
C:Shangnong
D:Zhuang Zi
答案: 【Shangnong

第一章 单元测试

1、 问题:It is in the Spring and Autumn period that familism was emphasized as a moral value, especially when _____ came into being as a school of thought.( )
选项:
A:Confucianism
B:Taoism
C:Legalism
D:Mohism
答案: 【Confucianism

2、 问题:

Which of following is not one of China’s peaceful diplomacy?( )

选项:
A:peaceful diplomacy
B:peaceful development
C:harmonious world
D:independent policy
答案: 【independent policy

3、 问题:The _____ thought run through the whole Chinese civilization and constituted the basic background of Chinese traditional agricultural civilization.( )
选项:
A:agriculture-oriented
B:confucius
C:familism
D:collectivism
答案: 【agriculture-oriented

4、 问题:The idea of the unity of heaven and man was first explained by ___ ( )
选项:
A:Xunzi
B:Laozi
C:Zhuangzi
D:Mengzi
答案: 【Zhuangzi

5、 问题:____ asserts that heaven and man are the same kind who communicate with each other and react to each other.( )
选项:
A:Dong Zhongshu
B:Han Feizi
C:Zhu Xi
D:Zhuang Zi
答案: 【Dong Zhongshu

6、 问题:Familism has the impact on literature, in which homesickness and attachment to land become very important themes.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:According to modern historical study, people living in China began an agricultural life at least eight thousand years ago.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:In ancient China human being’s basic laws of morality, politics and society were not regarded from heaven.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:Confucius had once said, ‘Only heaven can be regarded great, and only Yao can follow the example of it.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:Chinese farming thoughts and practices, and many farming theories are influenced greatly by the idea of unity of heaven and humans.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、 问题:

The Joint Catalogue of Ancient Chinese Books, edited by Beijing Library(the National Library)has recorded ___ kinds of ancient agricultural books( ) 。

选项:
A:643
B:634
C:640
D:630
答案: 【643

2、 问题:

Fan Sheng Zhi Shu, Qi Min Yao Shu, Chen Fu Nong Shu, Wang Zhen Nong Shu and _____ are regarded as 5 top classical agricultural masterpieces( ) 。

选项:
A:Cha Jing
B:Lei Si Jing
C:Nong Sang Ji Yao
D:Nong Zheng Quan Shu
答案: 【Nong Zheng Quan Shu

3、 问题:

Xia Xiao Zheng is generally believed to have functioned as an important reference on _____ conditions and changes in the pre-Qin era( ) 。

选项:
A:Irrigation
B:Climatic
C:Soil
D:farming
答案: 【Climatic

4、 问题:

___ of Qi Min Yao Shu deal(s) with the processing and storage of agricultural products( ) 。

选项:
A:Volume 1 to 5
B:Volume 6
C:Volume 7 to 9
D:Volume 10
答案: 【Volume 7 to 9

5、 问题:

Chapter 7 of The Classic of Tea  tells ____, from Shen Nong time to the Tang Dynasty.( ) 。

选项:
A:Origin
B:tools
C:items used in brewing and drinking tea
D:anecdotes about the history of tea
答案: 【anecdotes about the history of tea

6、 问题:

Qi Min Yao Shu has Rotating crop varieties as an effective solution ways to restore and improve the fertility of soil.( )

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

The issue of fighting drought and preserving soil moisture is not discussed in Qi Min Yao Shu.( )

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

Now there is only one volume of The Classic of Tea although there had existed three before Tang Dynasty.( )

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

The title of Qi Min Yao Shu means to provide people with key techniques and skills, especially those of farming.( )

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

Xia Xiao Zheng provides phenological information and instructions for farming from the perspective of seasons.( )

选项:
A:对
B:错
答案: 【

第三章 单元测试

1、 问题:The surface area of the ridge increases by 20-30% in tandem with the sunlit area, which consequently speeds up the heat__ and dissipation.( ) 。
选项:
A:Cultivation
B:Absorption
C:Expansion
D:dramatically
答案: 【Absorption

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买