本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-10到2021-07-02

1. Introduction to Research Articles 期刊论文写作导论 第一单元测验

1、 问题:Which of the following is not the function of authorship of research papers?
选项:
A:To show responsibility
B:To show that the paper is the work of the author
C:To facilitate contact with authors and search for literature
D:To draw the editor’s attention
答案: 【To draw the editor’s attention

2、 问题:Which of the following is the most typical structure of a research paper?
选项:
A:IRMD
B:IDRM
C:IMRD
D:MIRD
答案: 【IMRD

3、 问题:Which of the following parts of a research article answers the question how the study was conducted?
选项:
A: Introduction
B:Materials and Methods
C:Results
D:Discussion
答案: 【Materials and Methods

4、 问题:Which of the following sections explains the question why the study was conducted?
选项:
A:Introduction
B:Materials and Methods
C:Results
D:Discussion
答案: 【Introduction

5、 问题:Which of the following sections addresses the question “What was found or invented in the study”?
选项:
A: Introduction
B:Materials and Methods
C:Results
D: Discussion
答案: 【Results

6、 问题:Which of the following sections explains the implications of the study?
选项:
A:Introduction
B:Materials and Methods
C:Results
D:Discussion
答案: 【Discussion

7、 问题:Which of the following problems does academic forgery belong to?
选项:
A:Low academic English proficiency
B:Lack of genre awareness
C:Poor knowledge of academic ethical norms
D: Insufficient skills in submission and communication 
答案: 【Poor knowledge of academic ethical norms

8、 问题:A writer submits a research paper to an unsuitable journal. Which of the following problems does it show?
选项:
A:Low academic English proficiency
B:Lack of genre awareness
C:Poor knowledge of academic ethical norms
D: Insufficient skills in submission and communication
答案: 【 Insufficient skills in submission and communication

9、 问题:Which of the following mistakes is an example of lack of genre awareness?
选项:
A:The paper contains numerous grammatical errors.
B:The structure of papers does not conform to the standard of journal papers
C:The writer fails to revise the paper according to the reviewer’s opinion.
D:When citing other researchers, the writer takes cited words out of context.
答案: 【The structure of papers does not conform to the standard of journal papers

10、 问题:Which of the following is an inappropriate strategy for developing good writing habits?
选项:
A:To write an English summary when reading literature.
B:To accumulate commonly used English words and sentences.
C:To avoid imitating other researchers’ writing.
D:To know not only how to use grammar rules, but also why to use them.
答案: 【To avoid imitating other researchers’ writing.

2. Lexical Selection of Research Articles 期刊论文的遣词 第二单元测验

1、 问题:Which of the following is not a typical feature of research articles? 
选项:
A:Accuracy 
B:Conciseness
C:Objectivity
D:Vividness 
答案: 【Vividness 

2、 问题:Which of the following sentences most precisely reports the experimental result?
选项:
A:Development rate was fast in the high temperature treatment.
B:Development rate was faster in the higher temperature treatment.
C:Development rate was faster in the higher temperature treatment than in the lower temperature treatment.
D:Development rate in the 30°C temperature treatment was ten percent faster than that in the 20°C temperature treatment.
答案: 【Development rate in the 30°C temperature treatment was ten percent faster than that in the 20°C temperature treatment.

3、 问题:Which of the following sentences is the most objective?
选项:
A: We analyzed the experiment and what we found made us realize that the technique is quite complex.
B: The analysis and findings of the experiment reveal that the technique is quite complex.
C: Our analysis and findings of the experiment make me puzzled.
D:The analysis and findings of our experiment show that the technique is too puzzling.
答案: 【 The analysis and findings of the experiment reveal that the technique is quite complex.

4、 问题: Which of the following is the most objective and concise?
选项:
A:If you can control the trains this way, they will be able to run more safely and quickly. 
B:The use of this method of control unquestionably leads to safer and faster train running.
C:We can use this method to control the trains to make them run more safely and quickly.
D:It is undoubted that trains can run more safely and quickly if they are controlled in this way. 
答案: 【The use of this method of control unquestionably leads to safer and faster train running.

5、 问题:Which of the following is not a feature of formal language?
选项:
A:Long sentence
B:Frequent use of personal pronouns
C:Frequent use of professional jargons
D:Little use of contractions
答案: 【Frequent use of personal pronouns

6、 问题:For the most formal expression, which of the four choices is the best to replace the underlined phrase in the following sentence?One metre of fabric is enough to cover the exterior of an 18-in-diameter hatbox.The price of meat has been going down steeply. 
选项:
A:dropping 
B:declining
C:cutting down
D:reducing
答案: 【declining

7、 问题:For the most formal expression, which of the four choices is the best to replace the underlined phrase in the following sentence?One metre of fabric is enough to cover the exterior of an 18-in-diameter hatbox.
选项:
A:plenty
B:much
C:sufficient
D:abundant
答案: 【sufficient

8、 问题:For the most formal expression, which of the four choices is the best to replace the underlined phrase in the following sentence?A clear container filled with 2 or 5-litres of coloured liquid is placed at the starting point.
选项:
A:transparent
B:clean
C:understandable
D:obvious
答案: 【transparent

9、 问题:For the most formal expression, which of the four choices is the best to replace the underlined phrase in the following sentence?The ability to put up with pain varies from person to person.
选项:
A:tolerate
B:bear
C: stand
D:accept
答案: 【tolerate

10、 问题: Fill in the blank with the most formal word.The scientists asked 200 passersby to estimate the angle of a set of stairs, and another 200 to do the same for an escalator—which, of course, requires no effort to ____.
选项:
A:go up
B:rise
C:climb
D:ascend
答案: 【ascend

11、 问题:Which of the following genres is characterized by high lexical density?
选项:
A:Novels
B:Letters
C:Research papers
D:News reports
答案: 【Research papers

12、 问题:What is the lexical density of the following sentence?Systemic functional linguists have undertaken interesting research into the roles different types of people play in interactions.
选项:
A:10:7
B:12: 5
C:13:4
D:9:8
答案: 【12: 5

【作业】2. Lexical Selection of Research Articles 期刊论文的遣词 课后作业

1、 问题:阅读附件中的两个段落,对比一下哪一篇学术性更强?学术性较强的这一篇具有什么样的特点呢?列出至少两个特点。
评分规则: 【 答对那一篇学术性更强
给出两个特点

本门课程剩余章节答案为付费内容
本文章不含期末不含主观题
支付后可长期查看
如有任何疑问请及时添加客服QQ 2356025045反馈
如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注