本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-13到2021-06-10
本篇答案更新状态:已完结

第一周 概述及写作规范 第一周 单元测试

1、 问题:下列哪一项不属于科技英语写作的文体特征?
选项:
A:正式性
B:简洁性
C:主观性
D:规范性
答案: 【主观性

2、 问题:下列哪一项属于科技英语写作的句法特征?
选项:
A:为表达作者的主体性,经常使用主动语态。
B:多使用长句,句子结构较严密紧凑。
C:由于科技论文以叙述科技内容为主,因此只使用一般现在时。
D:为了表达简洁,科技论文写作中经常使用缩略语。
答案: 【多使用长句,句子结构较严密紧凑。

3、 问题:下列哪个句子最符合科技英语写作规范?
选项:
A:It can be seen from P. 3 that transmission variation and magnetic field intensity correlate well.‍
B:Graphic devices can help organize、arrange、and emphasize your ideas.
C:You may be required to bring many items: voltmeters, ammeters, and thermometers.
D:Ed Lank is a Prof. at the University of Maryland, and is leading the investigation.
答案: 【You may be required to bring many items: voltmeters, ammeters, and thermometers.

4、 问题:下列哪个句子最符合科技英语写作规范?
选项:
A:The loudspeaker, an electroacoustic transducer, converts audio-frequency power into acoustic power.
B:The loudspeaker; an electroacoustic transducer; converts audio-frequency power into acoustic power.
C:The loudspeaker—an electroacoustic transducer, converts audio-frequency power into acoustic power.
D:The loudspeaker—an electroacoustic transducer; converts audio-frequency power into acoustic power.
答案: 【The loudspeaker, an electroacoustic transducer, converts audio-frequency power into acoustic power.

5、 问题:下列哪个句子最符合科技英语写作规范?
选项:
A:The company promises future improvements in tasks like networking, but, applications are still a sore point.
B:The company promises future improvements in tasks like networking, but applications are still a sore point.
C:The company promises future improvements in tasks like networking. But applications are still a sore point.
D:The company promises future improvements in tasks like networking. but applications are still a sore point.
答案: 【The company promises future improvements in tasks like networking, but applications are still a sore point.

6、 问题:为满足科技英语表达的客观性,近年来科技论文作者越来越多地使用被动语态。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

7、 问题:为实现科技英语表达的简洁性,往往使用缩略形式。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

8、 问题:当并列连词连接两个分句时,其前面的标点符号必须是逗号。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:标题中的冠词首字母一律不大写。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

10、 问题:无论是直接引用文献还是间接引用文献,都需要注明文献来源。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

第二周 词类误用 第二周 单元测试

1、 问题:This paper gives _ introduction to ___ new method for radar target recognition.
选项:
A:the; a
B:an; the
C:an; a
D:the; /
答案: 【an; a

2、 问题:_ magnet in a magnetic field will be subject to ___ force.
选项:
A:A; a
B:The; the
C:A; the
D:the; /
答案: 【A; a

3、 问题:_ proof of ___ theorem is not difficult.
选项:
A:The; a
B:The; the
C:/; a
D:the; /
答案: 【The; the

4、 问题:This current is extremely small _____ can be neglected.
选项:
A:but
B:and
C:so
D:/
答案: 【and

5、 问题:Blow on the mirror _____ it will soon be covered with little drops of water.
选项:
A:but
B:and
C:so
D:/
答案: 【and

6、 问题:There are three main laws of mechanics _____ three laws of Newton.
选项:
A:or
B:and
C:so
D:/
答案: 【or

7、 问题:“这台计算机存储的信息比那台多3倍。”一句的英文表达,哪一项正确?
选项:
A:This computer stores twice more information than that one.
B:This computer stores three times more information than that one.
C:This computer stores four times more information than that one.
D:This computer stores five times more information than that one.
答案: 【This computer stores four times more information than that one.

8、 问题:The standard meter is accurate to about _.
选项:
A:two parts per million
B:two parts in million
C:two parts of a million
D:two parts of million
答案: 【two parts per million

9、 问题:By varying the base-emitter voltage only _, the base current can be changed significantly.
选项:
A:a few hundredths in a volt
B:a few hundredths of a volt
C:a few hundreds of a volt
D:a few hundredths of volt
答案: 【a few hundredths of a volt

10、 问题:“面积A比面积B大四倍。”一句的英文表达,哪一项正确?
选项:
A:The area of A is four times larger than that of B.
B:The area of A is four times as large as that of B.
C:The area of A is five times larger than that of B.
D:The area of A is five times larger than B.
答案: 【The area of A is five times larger than that of B.

第三周 词性及搭配误用 第三周 单元测试

1、 问题:These algorithms can remarkably reduce the time for lifting the pen, ___ the drawing efficiency.
选项:
A:thus raise
B:thus raising
C:and thus raising
D:and thus raise
答案: 【thus raising

2、 问题:Finally, GSLVQ is used in image-sequence coding with good _______.
选项:
A:experiment results
B:experimental results
C:experimentally results
D:experiments results
答案: 【experimental results

3、 问题:In such a case, the _update site must be transferred from your development machine to your production server.
选项:
A:new built
B:new building
C:newly building
D:newly built
答案: 【newly built

4、 问题:In this case, the penalty gene C is important to experimental results, __ we offer detection results for different values of C.
选项:
A:therefore
B:therefore,

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群 1001247807反馈
如需期末答案可进入Q群 1001247807私聊管理购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注