本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-09-13到2022-01-06
本篇答案更新状态:暂停更新

Unit2 Unique Theoretical System Quiz1

1、 问题:Which of the following books is the guiding philosophy for Chinese Medicine
选项:
A:The Book of Changes [Yi Jing易经]
B:The Yellow Emperor’s Inner Canon [Huang Di Nei Jing 黄帝内经]
C:The Classic Difficulties [Nan Jing 难经]
D:Treatise on Cold Damage and Miscellaneous Diseases[Shang Han Za Bing Lun. 伤寒杂病论]
答案: 【The Book of Changes [Yi Jing易经]

2、 问题:Which of the following statements is the most precisely undertanding of the concept of holism in TCM
选项:
A:The body and mind are unity
B:The internal organs of the human body are whole
C:The human body is an organic whole; human, nature and society are unity
D:The nature world is a whole
答案: 【The human body is an organic whole; human, nature and society are unity

3、 问题:Which of the following books does not belong to the Four Classic Works in TCM
选项:
A:Treatise on Cold Damage and Miscellaneous Diseases[Shang Han Za Bing Lun. 伤寒杂病论]
B:The Yellow Emperor’s Inner Canon [Huang Di Nei Jing 黄帝内经]
C:Shen Nong’ s Classic of Herbalism [Shen Nong Ben Cao Jing 神农本草经]
D:the A-B Classic of Acupuncture and Moxibustion [针灸甲乙经 Zhēn jiǔ jiǎ yǐ jīng]
答案: 【the A-B Classic of Acupuncture and Moxibustion [针灸甲乙经 Zhēn jiǔ jiǎ yǐ jīng]

4、 问题:The book ‘Treatise on Cold Damage’ is one of the four classics in TCM
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

5、 问题:Syndrome Differentiaon represents the unique indivisual view of TCM
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

Unit 3 The Theory of Yin and Yang Quiz 2

1、 问题:Which of the followings can be categorized into yang group?
选项:
A: slow
B:ascending
C:cold
D: static
答案: 【ascending

2、 问题:Which of the following phenomena can be categorized into yin group?
选项:
A: matter
B: positive electricity
C: separation
D:upper part
答案: 【 matter

3、 问题:The time from sunset to midnight pertains to which of the following properties?
选项:
A:yang within yin
B: yang within yang
C: yin within yang
D: yin within yin
答案: 【 yin within yin

4、 问题:Which of the following statements is Not correct?
选项:
A:Extreme yin will transform into yang
B:Extreme yang will transform into yin
C: Depletion of yin will lead to hyperactivity of yang
D: Excess yin will damage yin
答案: 【 Excess yin will damage yin

5、 问题:Which of the following body structures can be categorized into yang group?
选项:
A:abdomen
B: internal organs
C: back
D: lower part of the body
答案: 【 back

6、 问题:Which of the following statements is correct?
选项:
A:Excess of yin lead to heat syndromes
B:Excess of yang lead to cold syndromes
C: Yang deficiency lead to deficient cold syndrome
D:Yin deficiency lead to deficient cold syndrome
答案: 【 Yang deficiency lead to deficient cold syndrome

7、 问题:The phenomena of seasonal changing represents
选项:
A:The Transformation of Yin and Yang
B:The opposition and restriction of Yin and Yang
C:The unity of Yin and Yang
D:The Increase and decline of Yin and Yang
答案: 【The Transformation of Yin and Yang

Unit 4 The Theory of the Five Elements Quiz 3

1、 问题: According to the five elements theory, the character of “fire” is
选项:
A:Sowing and reaping
B:Tenacity like leathe
C:Moistening and descendin
D:Flaring up
答案: 【Flaring up

2、 问题:The five-elements attribute of the “late summer” season is
选项:
A:Wood
B:Fire
C: Earth
D:Metal
答案: 【 Earth

3、 问题:Which of the following relationships is mother and child?
选项:
A:Water and Fire
B: Earth and Metal
C:Metal and Wood
D: Metal and Fire
答案: 【 Earth and Metal

4、 问题: According to the five elements inter-restraint relationships, the son of water is being restrained by
选项:
A:Wood
B: Fire
C: Earth
D: Metal
答案: 【 Earth

5、 问题: According to the relationship between the five elements, the kidney hurts the spleen due to
选项:
A:Mother element hurts the kid element
B: Kid element hurt the mother
C:Water over-restraints the earth
D:Water reverse-restraints the earth
答案: 【Water reverse-restraints the earth

6、 问题:Liver qi stagnation attacking the spleen belongs to
选项:
A:Mother-organ affecting the child-organ
B:Child-organ involving the mother-organ
C:C. Inter-restraint
D:D. Over-restraint
答案: 【D. Over-restraint

7、 问题:According to the five-elements classification, the five-element nature of a cry is Metal.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题: Inter-generation means that one element has the effect of promoting or generating the next in the cycle.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题: According to the five-elements theory, the joy can restraint the sadness.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

Unit 5 Essence-Qi-Shen Theory Quiz 4

1、 问题:Where does the innate essence of human being come from?
选项:
A:The heaven
B:The earth
C:Fresh air
D:The parents
答案: 【The parents

2、 问题:What kind of qi has the function of stimulating and guiding the development of life?
选项:
A:Source qi
B:initiating qi
C:true qi
D:defense qi
答案: 【initiating qi

3、 问题:What kind of shen has the function of cognition?
选项:

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注