本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-17到2021-06-30
本篇答案更新状态:已完结

Chapter 1 Introduction to statistics quizzes 1

1、 问题:In a questionnaire, respondents are asked to mark their gender as male or female. Gender is an example of the( )
选项:
A:ordinal scale
B:nominal scale
C:ratio scale
D:interval scale
答案: 【nominal scale

2、 问题:In a questionnaire, respondents are asked to mark their gender as male or female. Gender is an example of the( )
选项:
A:ordinal scale
B:nominal scale
C:ratio scale
D:interval scale
答案: 【nominal scale

3、 问题:The nominal scale of measurement has the properties of the( ).
选项:
A:ordinal scale
B:only interval scale
C:ratio scale
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【None of these alternatives is correct.

4、 问题:The scale of measurement that is used to rank order the observation for a variable is called the( ).
选项:
A:ratio scale
B:ordinal scale
C:nominal scale
D:interval scale
答案: 【ordinal scale

5、 问题:Some hotels ask their guests to rate the hotel’s services as excellent, very good, good, and poor. This is an example of the( ).
选项:
A:ordinal scale
B:ratio scale
C:nominal scale
D:interval scale
答案: 【ordinal scale

6、 问题:The ordinal scale of measurement has the properties of the( ).
选项:
A:ratio scale
B:interval scale
C:nominal scale
D:ratio and interval scales
答案: 【nominal scale

7、 问题:The ratio scale of measurement has the properties of( ).
选项:
A:only the ordinal scale
B:only the nominal scale
C:the rank scale
D:the interval scale
答案: 【the interval scale

8、 问题:The interval scale of measurement has the properties of the( ).
选项:
A:ratio and nominal scales
B:ratio and ordinal scales
C:ratio scale
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【None of these alternatives is correct.

9、 问题:Data obtained from a nominal scale( ).
选项:
A:must be alphabetic
B:can be either numeric or nonnumeric
C:must be numeric
D:must rank order the data
答案: 【can be either numeric or nonnumeric

10、 问题:The scale of measurement that has an inherent zero value defined is the( ).
选项:
A:ratio scale
B:nominal scale
C:ordinal scale
D:interval scale
答案: 【ratio scale

11、 问题:Quantitative data refers to data obtained with a(n)( ).
选项:
A:ordinal scale
B:nominal scale
C:either interval or ratio scale
D:only interval scale
答案: 【either interval or ratio scale

12、 问题:The entities on which data are collected are( ).
选项:
A:elements
B:populations
C:samples
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【elements

13、 问题:The set of measurements collected for a particular element is (are) called( ).
选项:
A:variables
B:observations
C:samples
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【observations

14、 问题:A characteristic of interest for the elements is called a(n)( ).
选项:
A:sample
B:data set
C:variable
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【variable

15、 问题:All the data collected in a particular study are referred to as the( ).
选项:
A:inference
B:variable
C:data set
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【data set

16、 问题:Another name for “observations” is( ).
选项:
A:views
B:variables
C:cases
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【cases

17、 问题:Quantitative data( ).
选项:
A:are always nonnumeric
B:may be either numeric or nonnumeric
C:are always numeric
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【are always numeric

18、 问题:Ordinary arithmetic operations are meaningful( ).
选项:
A:only with categorical data
B:only with quantitative data
C:either with quantitative or categorical data
D:None of these alternatives is correct.
答案: 【only with quantitative data

19、 问题:Social security numbers consist of numeric values. Therefore, social security is an example of( ).
选项:
A:a quantitative variable
B:either a quantitative or a categorical variable
C:an exchange variable
D:a categorical variable
答案: 【a categorical variable

20、 问题:For ease of data entry into a university database, 1 denotes that the student is an undergraduate and 2 indicates that the student is a graduate student. In this case data are( ).
选项:
A:categorical
B:quantitative
C:either categorical or quantitative
D:neither categorical nor quantitative
答案: 【categorical

21、 问题:Data collected at the same, or approximately the same, point in time are( ).
选项:
A:time series data
B:approximate time series data
C:crossectional data
D:approximate data
答案: 【crossectional data

22、 问题:Data collected over several time periods are( ).
选项:
A:time series data
B:time controlled data
C:crossectional data
D:time crossectional data
答案: 【time series data

23、 问题:The summaries of data, which may be tabular, graphical, or numerical, are referred to as( ).
选项:
A:inferential statistics
B:descriptive statistics
C:statistical inference
D:report generation

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注