Chapter 1 Computer Basics quiz for chapter 1

1、 问题:Which of the following devices does not include a computer?
选项:
A:Non-programmable calculator
B:Smartphone
C:Desktop computer
D:Server
答案: 【Non-programmable calculator

2、 问题:Which of the following devices includes an embedded computer inside?
选项:
A:Smartphone
B:Desktop computer
C:Laptop computer
D:Server
答案: 【Smartphone

3、 问题:What is the name of a set of signal lines in a computer system responsible for transmitting data storage locations?
选项:
A:Data bus
B:Address bus
C:Control bus
D:Status bus
答案: 【Address bus

4、 问题:What is the name of a set of signal lines that play a management and control role in the transmission and exchange of data in computer systems?
选项:
A:Data bus
B:Address bus
C:Control bus
D:Status bus
答案: 【Control bus

5、 问题:What does computer instructions refer to?
选项:
A:A sequence of commands to achieve a given task
B:Collection of all commands of a computer
C:Commands that the computer can recognize and execute
D:High-level programming language statements
答案: 【Commands that the computer can recognize and execute

6、 问题:What does computer program mean?
选项:
A:Command sequence to achieve a given task
B:Collection of all commands of a computer
C:Commands that the computer can recognize and execute
D:High-level programming language statements
答案: 【Command sequence to achieve a given task

7、 问题:What is the code of instructions in the computer?
选项:
A:ASCII code
B:binary code
C:Hexadecimal code
D:Decimal code
答案: 【binary code

8、 问题:Which component in the computer is used to pre-store instruction and data in order to make the program run automatically?
选项:
A:CPU
B:Memory
C:IO interface
D:IO device
答案: 【Memory

9、 问题:The process of computer instructions’ execution generally includes the following steps 1: instruction decoding 2: performing operations 3: accessing data memory 4: storing results 5: reading instructions, which of the following is the correct order of the process?
选项:
A:1-2-3-4-5
B:2-3-4-5-1
C:5-1-2-3-4
D:5-2-1-3-4
答案: 【5-1-2-3-4

10、 问题:Which of the following is the binary number of the decimal number 3.25?
选项:
A:11.01
B:10.11
C:11.001
D:10.101
答案: 【11.01

11、 问题:Which of the following is the hexadecimal number of the decimal number 105.25?
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【

12、 问题:What is the bit width of a byte in a computer?
选项:
A:4
B:8
C:12
D:16
答案: 【8

13、 问题:How many bits of a halfword are defined in a 32-bit MIPS computer system?
选项:
A:16
B:32
C:64
D:8
答案: 【16

14、 问题:What code is used for signed integer numbers’ representation in modern computers?
选项:
A:original code
B:1’s complement
C:2’s complement
D:BCD code
答案: 【2’s complement

15、 问题:What code is used for signed real numbers’ representation in modern computers?
选项:
A:Fixed-point integer
B:Fixed-point decimal
C:Floating point numbers
D:ASCII
答案: 【Floating point numbers

16、 问题:What is the bit width of a single-precision floating-point number?
选项:
A:16
B:32
C:64
D:128
答案: 【32

17、 问题:What is the normalized representation of binary number ?
选项:
A:1.001101 ×
B:0.1001101×
C:10.01101 ×
D:100.1101 ×
答案: 【1.001101 ×

18、 问题:What are the bit width and bias of the exponential field of a single-precision floating-point number, respectively?
选项:
A:8,127
B:7,127
C:7,128
D:8,128
答案: 【8,127

19、 问题:What is the single-precision floating-point number representation of -9.625?
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【

20、 问题:What is the single-precision floating-point number representation of 1.5 ?
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【

21、 问题:It is known that a computer system stores data in memory in little endianness. If half word data is stored in the memory at address

剩余60%内容付费后可查看