Basic Theories of Pharmaceutics & Liquid Pharmaceutical Prep

1、 问题:Sodium dodecyl sulfate is
选项:
A:Anionic surfactant
B:Cationic surfactant
C:Zwitterionic surfactant
D:None of the above
答案: 【Anionic surfactant

2、 问题:Which of the following are zwitterionic surfactants
选项:
A:Soaps
B:Fatty acid glycerides
C:Quaternary ammonium salts
D:Globulins
答案: 【Globulins

3、 问题:Which of the following surfactants can be used as disinfectants
选项:
A:Benzalkonium bromide
B:Sodium dodecyl sulfate
C:Myrjs
D:Brijs
答案: 【Benzalkonium bromide

4、 问题:Which of the following are non-ionic surfactants
选项:
A:Soft phospholipid
B:Tween 80
C:Sodium dodecyl sulfate
D:Benzalkonium chloride
答案: 【Tween 80

5、 问题:The optimal range of HLB value required for solubilization is
选项:
A:8 to18
B:6 to 8
C:15 to 18
D:8 to 10
答案: 【15 to 18

6、 问题:Which of the following is the most toxic surfactants
选项:
A:Tween 80
B:Soaps
C:Span 20
D:Benzalkonium bromide
答案: 【Benzalkonium bromide

7、 问题:Which of the following can function as a W/O type emulsifier
选项:
A:Mrij 45
B:Acacia gum
C:Span 80
D:Tween 80
答案: 【Span 80

8、 问题:According to DLVO theory, the main factor for the relative stability of sol is
选项:
A:The electric layer structure on the surface of colloidal particles
B:The colloidal particles and dispersion medium generate 5 potentials when moving far
C:Brownian motion makes colloidal particles difficult to coalesce
D:The electric repulsion generated when the ion atmosphere overlaps is dominant
答案: 【The electric repulsion generated when the ion atmosphere overlaps is dominant

9、 问题:Which of the following statement about the optical properties of particles is incorrect
选项:
A:Light in solution of low molecular is mainly reflection
B:The reflection and scattering of light mainly depend on the size of the particles
C:Tyndall phenomenon is the macroscopic expression of particles reflecting light
D:Coarse dispersion system mainly makes light scattered
答案: 【Light in solution of low molecular is mainly reflection

10、 问题:What kind of fluid glycerin belongs to
选项:
A:Swelling fluid
B:Thixotropic fluid
C:Newtonian fluid
D:Pseudoplastic fluid
答案: 【Thixotropic fluid

11、 问题:Which of the following is non-polar solvent
选项:
A:Propylene glycol
B:Polyethylene glycol
C:Liquid paraffin
D:Glycerin
答案: 【Liquid paraffin

12、 问题:Which of the following methods cannot increase the solubility of drugs
选项:
A:Adding cosolvent
B:Adding suspending agent
C:Transforming the drug to its salt form
D:Using cosolvent
答案: 【Adding suspending agent

13、 问题:A drug is more soluble that keep at an amorphous state.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

14、 问题:According to the Nernst-Brunner Equation, the larger the thickness of diffusion layer, the slower the dissolution rate.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

15、 问题:The drug particle dispersion system is a kinetic stable but thermodynamically unstable system
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

Liquid Pharmaceutical Preparations (2) & Aseptic Technologie

1、 问题:What water can be used as a solvent for powder injection
选项:
A:pure water
B:purified water
C:water for injection
D:sterile water for injection
答案: 【sterile water for injection

2、 问题:Which of the following statements about pyrogen is true
选项:
A:thermolability
B:insoluble in water
C: nonvolatility
D:Not adsorbed
答案: 【 nonvolatility

3、 问题:Which of the following is not the nature of a polymer solution
选项:
A:Gelability
B:Hydration
C:Surface activity
D:Chargeability
答案: 【Surface activity

4、 问题:Which of the following is a liquid preparation bound to use topically
选项:
A:Tinctures
B:Syrups
C:Spirits
D:Glycerins
答案: 【Glycerins

5、 问题:Which of the following preparations can be taken orally
选项:
A:Decoctions
B:Lotions
C:Liniments
D:Gargles
答案: 【Decoctions

6、 问题:Which of the following methods is useless for evaluating the quality of suspensions?
选项:

剩余60%内容付费后可查看