2. History and Schools of Psychology Quiz(Week Two)

1、 问题:Which one of the following statements is wrong?
选项:
A:Wertheimer is the representative of the school of functionalism.
B:Wundt and Tichner are the representatives of the school of structuralism.
C:Watson is the representative of the school of behaviorism.
D:Freud is the representative of the school of psychoanalysis.
答案: 【Wertheimer is the representative of the school of functionalism.

2、 问题:The school of psychology which holds the opinion that the purpose of psychology is to reveal the mental or conscious function of an organism in the process of adapting to the environment is _____.
选项:
A:functionalism
B:psychoanalysis
C:behaviorism
D:structuralism
答案: 【functionalism

3、 问题:_____ calls itself “the third force” in the filed of psychology.
选项:
A:Psychoanalysis
B:Behaviorism
C:Humanistic psychology
D:Cognitive psychology
答案: 【Humanistic psychology

4、 问题:The school of psychology which holds the opinion that the purpose of psychology is to reveal the relationship between stimulus and response is ____.
选项:
A:humanistic psychology
B:behaviorism
C:psychoanalysis
D:functionalism
答案: 【behaviorism

5、 问题:German psychologist wundt established the world’s first psychological laboratory in the university of Leipzig in the year of_____, marking that psychology has become an independent science.
选项:
A:1879
B:1977
C:1878
D:1949
答案: 【1879

3. The Purpose behind the Action Quiz (Week Three)

1、 问题:Psychologists have tentatively proved that all the force that drives our human actions come from _____.
选项:
A:need
B:thinking
C:emotion
D:motivation
答案: 【need

2、 问题:The Yerkes-Dodson law reflects the relationship between ______.
选项:
A:motivation and behavioral effects
B:motivation and emotion
C:motivation and need
D:motivation and physiology
答案: 【motivation and behavioral effects

3、 问题:According to the structure of Atkinson’s achievement motivation, if a person’s motivation to hope for success is high and the motivation to avoid failure is low, his ultimate (synthetic) achievement motivation is_____.
选项:
A:hard to know for sure
B:of moderate level
C:of low level
D:of high level
答案: 【of high level

4、 问题:Psychologist Atkinson believes that people who are motivated to succeed tend to choose tasks with a probability of success of _.
选项:
A:10%
B:20%
C:50%
D:100%
答案: 【50%

5、 问题:Tom failed again in his math test. It was the fourth time that he failed the math test this semester. He felt hopeless and powerless, and decide to gave up math.Tom’s experience and his reaction can be explained by_____.
选项:
A:generalization
B:conditioned reflex
C:social loafing
D:learned helplessness
答案: 【learned helplessness

4.Tips for Easy Learning Quiz (Week Four)

1、 问题:We can distinguish operant conditioning from classical conditioning by checking_____.
选项:
A:whether the reinforcers are present after new reactions
B:whether a new S-R connection is formed
C:whether the reinforcers are positive things
D: whether the conditioned response is directly enhanced
答案: 【whether the reinforcers are present after new reactions

2、 问题:Rats learn to get food by pressing a lever with their paws.This is ______.
选项:
A:advanced conditioning
B:operant conditioning
C:primary conditioning
D:classic conditioning
答案: 【operant conditioning

3、 问题:A boy stopped cryi

剩余60%内容付费后可查看