01 COLLEGE LIFE Test 1

1、 问题:Please select an expression to replace the underlined one.The first chapter sets out to explain the origins of modern science.
选项:
A:aims
B:is meant
C:intended
D:intends
E:supposed
答案: 【aims;
is meant

2、 问题:The main ____ of education is to help people to lead satisfying and productive lives.
选项:
A:purpose
B:information
C:influence
D:dream
答案: 【purpose

3、 问题:Since 1992, the team has been carrying out ___ into the effects of human activity on wildlife.
选项:
A:study
B:research
C:experiment
D:trial
答案: 【research

4、 问题:It is expected that the ___ of the research will have important implications for teaching children who have learning difficulties.
选项:
A:results
B:findings
C:objective
D:goal
E:experiments
答案: 【results ;
findings

5、 问题:The concluding paragraph often ___ the essay by briefly restating the thesis and, at times, the main supporting points.
选项:
A:summarizes
B:introduces
C:supports
D:analyses
答案: 【summarizes

6、 问题:The acronym of MOOC is made up of the first letters of __.
选项:
A:Massive Open Online Courses
B:Massive Open Offline Courses
C:Magic Open Online Courses
D:Magic Open Offline Courses
答案: 【Massive Open Online Courses

7、 问题:People born in the year of 1940, 1952, or 1964 belong to the Dragon zodiac sign. People born in which of the following years also belong to the Dragon zodiac sign?
选项:
A:2000
B:2011
C:2025
D:2034
答案: 【2000

8、 问题:Which of the following dragon idioms refers to a very dangerous spot?
选项:
A:卧虎藏龙
B:鱼龙混杂
C:龙腾虎跃
D:龙潭虎穴
答案: 【龙潭虎穴

9、 问题:In the lecture of “An Introduction to Essay Writing”, three benefits of learning to write a traditional essay of about 500 words are mentioned as follows.
选项:
A:Helping make you a better writer.
B:Strengthening your skills as a reader and listener.
C:Making you a stronger thinker.
D:Making you a better viewer.
答案: 【Helping make you a better writer. ;
Strengthening your skills as a reader and listener. ;
Making you a stronger thinker.

10、 问题:Three roles of writing mentioned in the lecture of “An Introduction to Essay Writing” are __.
选项:
A:writing as a skill
B:writing as a process of discovery
C:writing as a way to communicate with others
D:writing as a daily interest
答案: 【writing as a skill ;
writing as a process of discovery ;
writing as a way to communicate with others

11、 问题:A paper of over five hundred words typically consists of ___.
选项:
A: a one-paragraph introduction
B:a three-paragraph body
C: a one-paragraph conclusion
D:a transitional paragraph
答案: 【 a one-paragraph introduction;
a three-paragraph body ;
a one-paragraph conclusion

12、 问题:A video component is one of the basic features of most quality MOOCs.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频An Introduction to MOOCs。】

13、 问题:You can usually expect there to be some sort of project or test at the end of each section to reinforce what was learned in that section or week.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频An Introduction to MOOCs。】

14、 问题:Actually, MOOCs are functioning as a massive, open, online solution to China’s education gap.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频An Introduction to MOOCs。】

15、 问题:Chinese dragons exist factually — there is evidence to prove that they are real creatures.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【请观看视频Chinese Dragons。】

16、 问题:As time has gone by, Chinese people refer to themselves as the descendants of Yandi and Huangdi, as well as the descendants of the Chinese dragon.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Chinese Dragons。】

17、 问题:Dragon represents the Chinese people’s unrelenting and pioneering spirit of keeping pace with the times.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Chinese Dragons。】

18、 问题:According to Chinese myths, the dragon has nine sons with different characters, and their images are widely used in architectural decorations and sculptures, especially in the imperial palaces.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Chinese Dragons。】

02 A WORLD OF FAST FOOD Test 2

1、 问题:In _____ there are fresh vegetables: lettuce, spinach, kale, radish, celery, cherry tomato, bell pepper, etc., together with olive, cheese, and croutons.
选项:
A:vegetable salad
B:fruit salad
C:barbecue ribs
D:buffalo wings
答案: 【vegetable salad

2、 问题:When kids say “Yummy” while eating something, it seems:_____
选项:
A:The food is delicious.
B:The food is oily.
C:The food is tasteless.
D:The food is juicy.
答案: 【The food is delicious.

3、 问题:Which is not a cooking utensil for preparing Chinese food?
选项:
A:Cutting board.
B:Turner.
C:Can opener.
D:Salad bowls.
答案: 【Salad bowls.

4、 问题:To help with this __, the yogurt shop TCBY has been creative to sell yogurt as well as low-fat ice cream.
选项:
A:problem
B:reason
C:person
D:practice
答案: 【problem

5、 问题:The ___ involved in a particular activity or situation are the things that may go wrong or may cause problems.
选项:
A:pitfalls
B:advantages
C:issues
D:challenges
答案: 【pitfalls

6、 问题:This type of research is fraught with difficulty. For the underlined part in this sentence, which of the following is the closest in meaning?
选项:
A:involves a lot of difficulties
B:has no problem
C:goes without trouble
D:is carried out properly
答案: 【involves a lot of difficulties

7、 问题:If you advance a single point and stick to that point, your paper will have ___.
选项:
A:unity
B:coherence
C:support
D:thesis
答案: 【unity

8、 问题:Chinese people like to use ingredients such as _______.
选项:
A:ginger
B:garlic
C:preserved bean
D:onions
答案: 【ginger;
garlic;
preserved bean;
onions

9、 问题:Cooking utensils that are commonly used in both eastern and western cooking include _____.
选项:
A:kitchen knife
B:cutting board
C:pressure cooker
D:bottle opener
E:can opener
F:pan
G:wok
答案: 【kitchen knife;
cutting board;
pressure cooker;
bottle opener;
can opener

10、 问题:Which of the following is a fast food restaurant?
选项:
A:KFC
B:Burger King
C:Pizza Hut
D:TCBY
答案: 【KFC ;
Burger King ;
Pizza Hut;
TCBY

11、 问题:To check a paper for unity, ask yourself these questions _____.
选项:
A:Is there a clear opening statement of the point of the paper?
B:Are all the materials on target in support of the opening point?
C:Is there specific evidence to support the opening point?
D:Is there enough specific evidence?
答案: 【Is there a clear opening statement of the point of the paper?;
Are all the materials on target in support of the opening point?

12、 问题:The steps involved in making dumplings are _.
选项:
A:First, make dumpling wrappers out of dumpling flour
B:Second, prepare the dumpling stuffing
C:Third, make dumplings
D:Finally, boil them
答案: 【First, make dumpling wrappers out of dumpling flour;
Second, prepare the dumpling stuffing;
Third, make dumplings ;
Finally, boil them

13、 问题:Which of the following is true of Zhang Zhongjing according to the legend?
选项:
A:He was referred to as the medical saint.
B:He developed Quhan Jiaoer Decoction after he retired as an official.
C:He was the one who first made Jiaozi.
D:He developed a diet prescription called Quhan Jiaoer Decoction.
答案: 【He was referred to as the medical saint. ;
He developed Quhan Jiaoer Decoction after he retired as an official.;
He was the one who first made Jiaozi. ;
He developed a diet prescription called Quhan Jiaoer Decoction.

14、 问题:Shandong Cuisine is typical of being fresh and savory with a lot of seafood dishes.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频The 8 Great Cuisines of China。】

15、 问题:Guangdong (Cantonese), Zhejiang and Jiangsu cuisines are characteristic of hot spice.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【请观看视频The 8 Great Cuisines of China。】

16、 问题:Sichuan dishes are famous for their hot-spicy taste and the numbing flavor of Sichuan peppercorn that is rare in other regional cuisines.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频The 8 Great Cuisines of China。】

17、 问题:Dumplings are a traditional Spring Festival food in northern China.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Chinese Dumplings。】

18、 问题:Eating fish dumplings means wishing you have a lot of remaining money.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Chinese Dumplings。】

03 HEALTHY HABITS Test 3

1、 问题:The bus stopped suddenly I spilled coffee all over my shirt. The problem with this sentence is __.
选项:
A:run-on
B:misplaced modifier
C:dangling modifier
D:nothing wrong
答案: 【run-on

2、 问题:George couldn’t drive to work in his small sports car with a broken leg. The problem with this sentence is __.
选项:
A:run-on
B:misplaced modifier
C:dangling modifier
D:nothing wrong
答案: 【misplaced modifier

3、 问题:While reading the newspapers, my dog sat with me on the steps. The problem with this sentence is __.
选项:
A:run-on
B:misplaced modifier
C:dangling modifier
D:nothing wrong
答案: 【dangling modifier

4、 问题:The central idea, or point, developed in an essay is called ___.
选项:
A:a thesis statement
B:a topic sentence
C:an introduction
D:an outline
答案: 【a thesis statement

5、 问题:The thesis appears in the ___ paragraph, and the specific support for the thesis appears in the paragraphs that follow.
选项:
A:introductory
B:supporting
C:transitional
D:concluding
答案: 【introductory

6、 问题:In each supporting paragraph, the point has to be backed up with ___ reasons and details.
选项:
A:specific
B:general
C:special
D:vivid
答案: 【specific

7、 问题:Which of the following has the correct English-Chinese correspondence?
选项:
A:overlook the value of mental health 忽视心理健康的价值
B:make life more enjoyable 让生活更愉快
C:promote better physical health and endurance 增进身体健康和耐力
D:be truly healthy 真正健康
答案: 【overlook the value of mental health 忽视心理健康的价值;
make life more enjoyable 让生活更愉快;
promote better physical health and endurance 增进身体健康和耐力;
be truly healthy 真正健康

8、 问题:Sleep is a time for your body to ____.
选项:
A:repair and process the stress from the day
B:relax after using tense muscles throughout the day
C:avoid serious stress responses such as anxiety
D:wake up frequently during the night
答案: 【repair and process the stress from the day;
relax after using tense muscles throughout the day;
avoid serious stress responses such as anxiety

9、 问题:The answers to these questions can often help reduce self-doubt. _____
选项:
A:Is this thought kind to myself?
B:Is this thought true?
C:Would I say this to someone else?
D:I never get anything right, do I?
答案: 【Is this thought kind to myself? ;
Is this thought true?;
Would I say this to someone else?

10、 问题:Which of the following has the correct English-Chinese correspondence?
选项:
A:practice self-affirmation 习练自我肯定
B:give you a huge boost in self-esteem 大大提升自尊心
C:relieve stress 缓解压力
D:promote creative thinking in stressful situations 在有压力的情况下促进创造性思维
答案: 【practice self-affirmation 习练自我肯定;
give you a huge boost in self-esteem 大大提升自尊心;
relieve stress 缓解压力;
promote creative thinking in stressful situations 在有压力的情况下促进创造性思维

11、 问题:Ways of having good mental health include __.
选项:
A:Get enough sleep.
B:Question your inner-critic.
C:Practice self-affirmation.
D:Manage Negative Emotions.
E:Maintain healthy relationships.
答案: 【Get enough sleep.;
Question your inner-critic.;
Practice self-affirmation.;
Manage Negative Emotions.;
Maintain healthy relationships.

12、 问题:Which of the following is true of acupuncture?
选项:
A:Acupuncture is a common practice of traditional Chinese medicine.
B:Qualified practitioners insert fine needles in various points around the patient’s body.
C:The needles stimulate sensory nerves and muscles to boost self-restoration.
D:The purpose of acupuncture is to dredge the channel and regulate qi and blood.
E:It helps keep the body’s yin and yang balanced and achieve reconciliation between the internal organs.
F:It features in traditional Chinese medicine that “internal diseases are to be treated with external therapy.”
G:Acupuncture has been handed down generation after generation and has now spread all over the world.
答案: 【Acupuncture is a common practice of traditional Chinese medicine.;
Qualified practitioners insert fine needles in various points around the patient’s body.;
The needles stimulate sensory nerves and muscles to boost self-restoration.;
The purpose of acupuncture is to dredge the channel and regulate qi and blood.;
It helps keep the body’s yin and yang balanced and achieve reconciliation between the internal organs.;
It features in traditional Chinese medicine that “internal diseases are to be treated with external therapy.”;
Acupuncture has been handed down generation after generation and has now spread all over the world.

13、 问题:Which of the following is a typical TCM term?
选项:
A:Acupuncture.
B:Main and collateral channels.
C:Acupoints.
D:Cupping.
E:Massage.
F:Moxibustion.
答案: 【Acupuncture.;
Main and collateral channels.;
Acupoints. ;
Cupping.;
Massage.;
Moxibustion.

14、 问题:Feeling good about yourself is not so much crucial to mental health.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【请观看视频Lexical Chunks for Mental Health。】

15、 问题:Worry and negative thoughts can bog you down and keep you from feeling your best.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Lexical Chunks for Mental Health。】

16、 问题:Run-ons are two complete thoughts that are run together with no adequate sign given to mark the break between them.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Three Most Common Types of Sentence-skills Errors in Writing。】

17、 问题:A good thesis statement does two things. First, it tells readers an essay’s topic. Second, it presents the writer’s attitude, opinion, idea, or point about that topic.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【解析:请观看视频Point and Support in Essay Writing。】

18、 问题:When you change your mind about stress, you can change your body’s response to stress.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频The Relationship Between Health and Stress。】

19、 问题:You’ve participated in a study designed to stress you out. It’s called the social stress test.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【请观看视频The Relationship Between Health and Stress。】

04 PERSONAL HEROES Test 4

1、 问题:When you start a sentence with a dependent word, be careful not to create a/an __.
选项:
A:fragment
B:adverbial clause
C:complete sentence
D:phrase
答案: 【fragment

2、 问题:Which of the following is correct as a sentence?
选项:
A:The place where I grew up.
B:I drove slowly past the old brick house, the place where I grew up.
C:I drove slowly past the old brick house and the place where I grew up.
D:I drove slowly past the old brick house; The place where I grew up.
答案: 【I drove slowly past the old brick house, the place where I grew up.

3、 问题:If you organize and connect the specific evidence, your paper will have __.
选项:
A:coherence
B:unity
C:support
D:sentence skills
答案: 【coherence

4、 问题:The four steps of the CPS Learner’s Model to generate innovative ideas and solutions are ___.
选项:
A:Clarify- Ideate- Develop- Implement
B:Ideate- Clarify- Develop- Implement
C:Develop- Clarify- Ideate- Implement
D:Implement- Clarify- Ideate- Develop
答案: 【Clarify- Ideate- Develop- Implement

5、 问题:Choose the expression that has the similar meaning to the underlined part. Until then, most scientists were of the opinion that these variations in weather were compatible with established climate patterns.
选项:
A:took the view
B:believed
C:had the opinion
D:held the opinion
答案: 【took the view;
believed;
had the opinion;
held the opinion

6、 问题:Choose the correct expression to complete the sentence.___ (乔姆斯基认为), language is an abstract system of rules which is used by human minds for transmitting and receiving ideas.
选项:
A:For Chomsky
B:In Chomsky’s opinion
C:In Chomsky’s view
D:Chomsky believed
答案: 【For Chomsky;
In Chomsky’s opinion;
In Chomsky’s view

7、 问题:In his speech he was simply ____ (表达) an opinion that was held by many people at the time.
选项:
A:voicing
B:giving
C:expressing
D:holding
答案: 【voicing;
giving;
expressing

8、 问题:Which of the following has the correct English-Chinese correspondence?
选项:
A:My opinion / view is that… 我的意见是
B:It seems to me that… 在我看来
C:To make their views known 让人们了解他们的想法
D:To have a low opinion of 对……的评价很低
答案: 【My opinion / view is that… 我的意见是;
It seems to me that… 在我看来;
To make their views known 让人们了解他们的想法;
To have a low opinion of 对……的评价很低

9、 问题:Which of the following is correct as a sentence?
选项:
A:After I cashed my paycheck.
B:After I cashed my paycheck, I treated myself to dinner.
C:I cashed my paycheck and then treated myself to dinner.
D:After I cashed my paycheck; I treated myself to dinner.
答案: 【After I cashed my paycheck, I treated myself to dinner. ;
I cashed my paycheck and then treated myself to dinner.

10、 问题:To check a paper for coherence, ask yourself these questions:
选项:
A:Does the paper have a clear method of organization?
B:Are transitions and other connecting words used to tie the material together?
C:Fragments eliminated?
D:Correct verb forms?
答案: 【Does the paper have a clear method of organization? ;
Are transitions and other connecting words used to tie the material together?

11、 问题:To check a paper for sentence skills, ask yourself these but not only these questions: _.
选项:
A:Fragments eliminated?
B:Run-ons eliminated?
C:Correct verb forms?
D:Subject and verb agreement?
E:Faulty parallelism and faulty modifiers eliminated?
F:Faulty pronouns eliminated?
G:Capital letters used correctly?
H:Punctuation marks where needed?
答案: 【Fragments eliminated?;
Run-ons eliminated?;
Correct verb forms?;
Subject and verb agreement?;
Faulty parallelism and faulty modifiers eliminated?;
Faulty pronouns eliminated?;
Capital letters used correctly? ;
Punctuation marks where needed?

12、 问题:CPS has such core principles as ___.
选项:
A:Divergent and convergent thinking must be balanced.
B:Ask problems as questions.
C:Defer or suspend judgment.
D:Focus on “Yes, and,” rather than “No, but.”
答案: 【Divergent and convergent thinking must be balanced.;
Ask problems as questions.;
Defer or suspend judgment.;
Focus on “Yes, and,” rather than “No, but.”

13、 问题:Which of the following is an example of the skills of bare-handed boxing?
选项:
A:Shadow boxing (Taijiquan).
B:Form and will boxing (Xingyiquan)
C:Eight trigram palm (Baguazhang).
D:Tai Chi Sword
答案: 【Shadow boxing (Taijiquan).;
Form and will boxing (Xingyiquan);
Eight trigram palm (Baguazhang).

14、 问题:The skills of kung fu weaponry often refer to the skill of using weapons such as ___.
选项:
A:swords
B:spears
C:two-edged swords
D:halberds
E:axes
F:tomahawks
G:hooks
H:prongs
答案: 【swords;
spears;
two-edged swords;
halberds;
axes;
tomahawks;
hooks;
prongs

15、 问题:He is one of the top 10 kung fu stars in China, according to China Daily (2019). _____.
选项:
A:Louis Fan
B:Yuen Biao
C:Wu Jing
D:Sammo Hung
E:Zhao Wenzhuo
F:Donnie Yen
答案: 【Louis Fan;
Yuen Biao;
Wu Jing ;
Sammo Hung;
Zhao Wenzhuo;
Donnie Yen

16、 问题:A fragment is a word group that lacks a subject or a verb and/or one that does not express a complete thought.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Dependent-Word Fragments。】

17、 问题:Usually every sentence must have a subject and a verb and must express a complete thought.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Dependent-Word Fragments。】

18、 问题:CPS is the short form for Creative problem solving, a way of using your creativity to develop new ideas and solutions to problems.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Creative Problem Solving。】

19、 问题:The core idea of Chinese kung fu is derived from the Confucian theory of both “the mean and harmony” and “cultivating qi”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频Chinese Kung Fu。】

05 BILINGUAL EDUCATION Test 5

1、 问题:Which of the following translation is right according to this unit?
选项:
A:Root 树根
B:Prefix 后缀
C:Suffix 前缀
D:Affix 词缀
答案: 【Affix 词缀

2、 问题:Which of the following word doesn’t contain a prefix “bi-”?
选项:
A:Biweekly
B:Bill
C:Biannual
D:Bicycle
答案: 【Bill

3、 问题:Which of the following is not a definition of “liberal arts”?
选项:
A:Among other subjects, the liberal arts include such things as language, history, geography, and the arts——in essence, the culture of human beings.
B:Liberal arts do not involve taking only courses related to a career choice or major.
C:So the liberal arts are the skills and abilities, or understanding that set us free.
D:Liberal arts majors are not like other majors.
答案: 【Liberal arts majors are not like other majors.

4、 问题:Which of the following is a prefix?
选项:
A:–al
B:–tion
C:bi-
D:form
答案: 【bi-

5、 问题:Which of the following is a root?
选项:
A:hex-
B:tri-
C:un-
D:happy
答案: 【happy

6、 问题:Which of the following is a suffix?
选项:
A:–ly
B:mono-
C:later
D:week
答案: 【–ly

7、 问题:What does the prefix “Penta-” mean?
选项:
A:Six
B:Two
C:Four
D:Five
答案: 【Five

8、 问题:What is “bilingual education”?
选项:
A:母语教育
B:双语教育
C:三语教育
D:语言教育
答案: 【双语教育

9、 问题:How to say “母语” in English?
选项:
A:Mom language
B:Mother tongue
C:Motherland
D:Mother linguistics
答案: 【Mother tongue

10、 问题:What is “Esperanto”?
选项:
A:世界语
B:西班牙语
C:西班牙的
D:艾丝布兰托
答案: 【世界语

11、 问题:Which of the following is not mentioned as a way of giving definitions?
选项:
A:Term=category +distinguishing features
B:Using analogy
C:Explaining the etymology of the word
D:Picture
答案: 【Picture

12、 问题:Which of the following statements is false?
选项:
A:There are no sub-types of definitions because they are too specific to a given field of knowledge or study.
B:A term may have many different senses and multiple meanings, and thus require multiple definitions.
C:A sentence is composed of words grouped into phrases and clauses.
D:In modern usage, a definition is something, typically expressed in words, that attaches a meaning to a word or group of words.
答案: 【There are no sub-types of definitions because they are too specific to a given field of knowledge or study.

13、 问题:The earliest forms of Chinese writing date from the .
选项:
A:Xia Dynasty
B:Shang Dynasty
C:Zhou Dynasty
D:Warring States period
答案: 【Xia Dynasty

14、 问题:Which of the following is a prefix?
选项:
A:sur
B:tion
C:anti
D:tri
答案: 【sur ;
anti;
tri

15、 问题:Which of the following is a prefix related to numbers?
选项:
A:mono
B:tion
C:bi
D:tri
答案: 【mono;
bi;
tri

16、 问题:Which of the following words contains a prefix related to numbers?
选项:
A:monologue
B:station
C:bilingual
D:hexagon
答案: 【monologue;
bilingual ;
hexagon

17、 问题:Which of the following is the reason why we should learn a second language?
选项:
A:Because by learning a second language, and perhaps even more, we can understand each other better and deal with each other with more empathy and consideration.
B:Because most countries today, because of increasing urbanization, international commerce, tourism, business travel, and modern technology have begun to embrace the concept of a society that is multicultural. And evidently, a globalized multicultural society would naturally be multilingual.
C:Leaning a second language makes you have the ability to communicate with the others.
D:Because learning a second language not only challenges your mind, but also enriches your soul, so to speak.
答案: 【Because by learning a second language, and perhaps even more, we can understand each other better and deal with each other with more empathy and consideration.;
Because most countries today, because of increasing urbanization, international commerce, tourism, business travel, and modern technology have begun to embrace the concept of a society that is multicultural. And evidently, a globalized multicultural society would naturally be multilingual.;
Leaning a second language makes you have the ability to communicate with the others.;
Because learning a second language not only challenges your mind, but also enriches your soul, so to speak.

18、 问题:Which of the following is a typical category of Chinese characters?
选项:
A:Pictograms.
B:Simple ideograms.
C:Semantic compounds.
D:Pictophonetic compounds.
E:Transformed cognates.
F:Rebus.
答案: 【Pictograms.;
Simple ideograms.;
Semantic compounds.;
Pictophonetic compounds.;
Transformed cognates.;
Rebus.

19、 问题:In modern usage, a definition is something, typically expressed in words, that attaches a meaning to a word or group of words.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频How to Give Definitions in Passage Writing】

20、 问题:Definitions can be classified into two large categories, intensional definitions (which try to give the essence of a term) and extensional definitions (which proceed by listing the objects that a term describes).
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频How to Give Definitions in Passage Writing】

21、 问题:There are many sub-types of definitions, often specific to a given field of knowledge or study. These include, among many others, lexical definitions; demonstrative definitions; and precising definitions.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频How to Give Definitions in Passage Writing】

22、 问题:Briefly speaking, there are six ways of giving definitions:giving a simple definition;giving examples to show how the term works;comparing and contrasting with other members of the category;using analogy;stipulating or explaining what it is not;explaining the etymology of the word.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频How to Give Definitions in Passage Writing】

23、 问题:Language is one of the main components of the civilization and culture of the people who speak it.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频The Importance of Language Learning】

24、 问题:Learning a second language, therefore, not only challenges your mind, but also enriches your soul, so to speak.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频The Importance of Language Learning】

25、 问题:By learning a second language, and perhaps even more, we can understand each other better and deal with each other with more empathy and consideration.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频The Importance of Language Learning】

26、 问题:The Chinese character “河”is included in the category of semantic compounds.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【请观看视频5.5 Chinese characters。】

27、 问题:There are about 216 different radicals, revealing clues about definition and pronunciation of Chinese characters.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【请观看视频5.5 Chinese characters。】

06 LOVE AND MARRIAGE Test 6

1、 问题:Which of the following is a passive voice?
选项:
A:The enemy was defeated by our troops.
B:The active voice is usually more direct and vigorous than the passive.
C:There is some advice for the passive voice.
D:The principal criticism against the passive voice is its potential for evasion of responsibility.
答案: 【The enemy was defeated by our troops.

2、 问题:Which of the following is not a cultural word?
选项:
A:Lobola
B:Wedlock
C:Mang nian
D:Six Etiquettes
答案: 【Wedlock

3、 问题:What does “lobola” mean?
选项:
A:价格
B:聘礼
C:彩礼
D:财富
答案: 【彩礼

4、 问题:In which style shouldn’t passive voice be encouraged?
选项:
A:News
B:Official documents
C:Imaginary essays
D:Informative prose
答案: 【Imaginary essays

5、 问题:Which is a paragraph?
选项:
A:A paragraph is a group of at least five sentences.
B:A paragraph is half a page long.
C:The unity and coherence of ideas among sentences is what constitutes a paragraph.
D:A paragraph can be just one sentence long.
答案: 【The unity and coherence of ideas among sentences is what constitutes a paragraph.

6、 问题:Which of the following about the controlling idea is not true?
选项:
A:A paragraph is a sentence or group of sentences that support one main idea. That’s what we call the “controlling idea” because it controls what happens in the rest of the paragraph.
B:The information in each paragraph must be related to that idea.
C:It is about the most important idea that you are trying to convey to your reader in a paragraph.
D:It is always the first sentence.
答案: 【It is always the first sentence.

7、 问题:A good paragraph shouldn’t be…?
选项:
A:Unified
B:Well-developed
C:Coherent
D:Ambiguous
答案: 【Ambiguous

8、 问题:What should a happy marriage be?
选项:
A:A happy marriage should be money-oriented.
B:A happy marriage is where the couple grows together in loving, understanding and caring for each other.
C:It should be centered on wealth and an influential life.
D:Both spouses cared strongly about material goods.
答案: 【A happy marriage is where the couple grows together in loving, understanding and caring for each other.

9、 问题:If you knock on the tableware with chopsticks, it is seen as a sign of .
选项:
A:disrespect
B:begging
C:rudeness
D:bad luck
答案: 【begging

10、 问题:Find out the marriage-related cultural words among the following words.
选项:
A:Betrothal Letter
B:Gift Letter
C:Wedding Letter
D:Six Etiquettes
答案: 【Betrothal Letter;
Gift Letter;
Wedding Letter;
Six Etiquettes

11、 问题:A good paragraph should be___?
选项:
A:unified
B:well-developed
C:coherent
D:clearly related to the thesis
答案: 【unified;
well-developed;
coherent;
clearly related to the thesis

12、 问题:Which of the following words has the related meaning to “marriage”?
选项:
A:obligation
B:matrimony
C:wedlock
D:wedding
答案: 【matrimony ;
wedlock ;
wedding

13、 问题:Which of the following is a cultural word in China?
选项:
A:Three Letters
B:Betrothal Letter
C:Gift Letter
D:Wedding Letter
答案: 【Three Letters;
Betrothal Letter;
Gift Letter;
Wedding Letter

14、 问题:Which of the following contains passive voice?
选项:
A:You must constantly alert yourself against its drowsy, impersonal pomp.
B:First, let’s study its definition.
C:The enemy was defeated by our troops.
D:Should it be encouraged in writing?
答案: 【The enemy was defeated by our troops. ;
Should it be encouraged in writing?

15、 问题:When writing a Supported Opinion Paragraph, the keys to success are___.
选项:
A:Make sure the controlling idea in the paragraph is clear.
B:Make sure that the paragraph will be well-organized in writing with enough support and evidence.
C:Make sure that all the sentences and words used are about the controlling idea.
D:Make sure that you are conscious.
答案: 【Make sure the controlling idea in the paragraph is clear. ;
Make sure that the paragraph will be well-organized in writing with enough support and evidence. ;
Make sure that all the sentences and words used are about the controlling idea.

16、 问题:Which of the following means “marriage”?
选项:
A:Matrimony
B:Wedding
C:Betrothal
D:Wedlock
答案: 【Matrimony;
Wedlock

17、 问题:Which of the following about the passive voice is true?
选项:
A:The passive voice is a grammatical construction.
B:The subject of a sentence or clause featuring the passive voice typically denotes the recipient of the action (the patient) rather than the performer (the agent).
C:The passive voice in English is formed periphrastically: the usual form uses the auxiliary verb be (or get) together with the past participle of the main verb.
D: “Be given” is a passive voice structure.
答案: 【The passive voice is a grammatical construction.;
The subject of a sentence or clause featuring the passive

剩余60%内容付费后可查看
   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注