本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-03-08到2021-06-30
本篇答案更新状态:已完结

Chapter One: Invitations to Linguistics 第一单元语言学导论测试

1、 问题:Chomsky made the distinction between ___.
选项:
A:competence and performance
B:comparative linguistics and historical linguistics
C:langue and parole
D:microlinguistics and macrolinguistics
答案: 【competence and performance

2、 问题:As modern linguistics aims to describe and analyze the language people actually use, and not to lay down rules for “correct” linguistic behavior, it is said to be _____.
选项:
A:prescriptive
B:descriptive
C:sociolinguistic
D:psycholinguistic
答案: 【descriptive

3、 问题:“I can refer to Confucius even though he died 2000 years ago.” This shows that language has the design feature of ____.
选项:
A:arbitrariness
B:duality
C:displacement
D:creativity
答案: 【displacement

4、 问题:In broad terms, linguists agree to define language as a system of ____vocal symbols used for human communication.
选项:
A:arbitrary
B:motivated
C:conventional
D:dual
答案: 【arbitrary

5、 问题:There are some well-known theories about the origin of language, among which______ proposes an extremely specific connection between physical and oral gesture.
选项:
A:the oral-gesture theory
B:the bow-wow theory
C:the pooh-pooh theory
D:the yo-he-ho theory
答案: 【the oral-gesture theory

6、 问题: holds that language originated from people’s imitations of animal cries and other sounds heard in nature.
选项:
A:The pooh-pooh theory
B:The bow-wow theory
C:The divine-source theory
D:The yo-he-ho theory
答案: 【The bow-wow theory

7、 问题:When people use language to express attitudes, feelings and emotions, people are using the ______function of language.
选项:
A:recreational
B:emotive
C:phatic
D:metalingual
答案: 【emotive

8、 问题:Which of the following statements is NOT true?
选项:
A:Language consists of the systems of sounds and grammar.
B:Language is instrumental.
C:Language is a system of symbols.
D:Language is social and conventional.
答案: 【Language consists of the systems of sounds and grammar.

9、 问题:By is meant the property of having two levels of structures, such that units of the primary level are composed of elements of the secondary level and each of the two levels has its own principles of organization.
选项:
A:duality
B:displacement
C:productivity
D:arbitrariness
答案: 【duality

10、 问题:All languages have three major components: a sound system, a system of lexicogrammar and a system of semantics.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【所有语言都包含语音系统,词汇语法系统和语义系统,该说法正确。】

11、 问题:Now linguists have known the specific origins of human languages.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【目前语言学家对人类语言的确切起源还无法知晓,因此该说法不正确。】

12、 问题:“Language operates by rules” is a fundamental view about language.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【“语言的运行要依赖规则” 这是语言学界关于语言的一个基本观点。该说法正确。】

13、 问题:When people use language to indulge in itself for its own sake, people are using the poetic function of language.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【根据Jakobson的观点,人们为了欣赏语言本身的妙处而使用语言,即是语言诗学功能的体现。】

14、 问题:According to Halliday’s theory of metafunctions of language, interpersonal function enacts social relationship.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【根据韩礼德的语言元功能理论,语言的人际功能使人际关系得以确立。该说法正确。】

15、 问题:According to Chomsky, a language user’s underlying knowledge about the system of rules is called his linguistic performance.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【乔姆斯基认为语言使用者对于语言规则体系的潜在的知识是他的语言能力,不是语言表现;该说法错误。】

16、 问题:The bow-wow theory is based on the fact that modern languages have some words with pronunciations which seem to echo natural souds.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【吠声理论的建立是基于现代语言所包含的一些词汇的发声和自然界的声音相似这一事实。该说法正确。】

17、 问题:A synchronic description takes a fixed instant (usually, but not necessarily, the present) as its point of observation.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

18、 问题: Synchronic linguistics is the study of a language through the course of its history.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

Chapter Two: Phonetics 第二单元语音学测验

1、 问题:The study of the production of speech sounds is closely connected with ______.
选项:
A:articulatory phonetics
B:acoustic phonetics
C:auditory phonetics
D:arbitrary phonetics
答案: 【articulatory phonetics

2、 问题:The study of the perception of speech sounds is closely connected with .
选项:
A:auditory phonetics
B:acoustic phonetics
C:arbitrary phonetics
D:articulatory phonetics
答案: 【auditory phonetics

3、 问题:Pair _____ doesn’t form a minimal pair.
选项:
A:gap and cap
B:pat and pad
C: tip and dip
D:cat and act
答案: 【cat and act

4、 问题:The classification and description of English consonants are based on _______.
选项:
A:the position of the tongue
B:the shape of vocal tract
C:narrow and broad transcription
D:the place and manner of articulation
答案: 【the place and manner of articulation

5、 问题:According to the manner of articulation, [m] is a _____.
选项:
A:bilabial
B:plosive
C:nasal
D:fricative
答案: 【nasal

6、 问题:In terms of the place of articulation, the following sounds [t], [n], [z] share the feature of ______.
选项:
A:palatal
B:alveolar
C:bilabial
D:velar
答案: 【alveolar

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注