1. Grammatical Hierarchy 语法层次 Text of Grammatical Hierarchy

1、 问题:_____ is the highest rank in grammatical hierarchy and the lowers rank on the textual level.
选项:
A:Morpheme
B:Word
C:Phrase
D:Sentence
答案: 【Sentence

2、 问题:The affix can be divided into two types: inflectional and _____.
选项:
A:free
B:bound
C:derivational
D:compounding
答案: 【derivational

3、 问题:A _____ verb phrase is a main verb preceded by an auxiliary or auxiliaries and it may also contain modifiers.
选项:
A:Main
B:Simple
C:Complex
D:free
答案: 【free

4、 问题:When a clause is marked by the absence of any form of verb element, it is a _____ clause.
选项:
A:verbless
B:zero
C:incomplete
D:empty
答案: 【incomplete

5、 问题:a _____ can be defined as a grammatical unit that can stand by itself and perform a communicative function.
选项:
A:word
B:phrase
C:clause
D:sentence
答案: 【sentence

6、 问题:The general pattern of a prepositional phrase is: (modifier+) preposition + complementation.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

7、 问题:”What you said is not true.” is an independent complex clause.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题:In “Inviting your sister was not a great decision.”, “inviting your sister” is a nonfinite clause.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

9、 问题:The suffix “-er” in the word “worker” is an inflectional morpheme.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:A derivational affix is one that is added to the beginning or the end of a word in order to create a new word.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

11、 问题:a _____ sentence is a sentence that comprises only one independent clause.
答案: 【simple

12、 问题:The root of the word “unfriendlyness” is _____.
答案: 【friend

13、 问题:The root of the word “receive” is _____.
答案: 【ceive

14、 问题:Derivational affixes can be divided into prefixes and _____.
答案: 【suffixes

15、 问题:The _____ phrase is a phrase with an adverb as its head.
答案: 【adverb

2.Clause Structure 分句结构 Text of Clause Structure

1、 问题:When I asked which of the children was his daughter, he pointed to a little girl _____.
选项:
A:feeding a duck in a blure dress
B:feeding a duck and was in a blue dress
C:feeding a duck, she was in a blue dress
D:in a blue dress who was feeding a duck
答案: 【in a blue dress who was feeding a duck

2、 问题:I was born in a little town in the south of Taiwan.What clause patten does the above clause belong do?
选项:
A:SVO
B:SV
C:SVC
D:SVoO
答案: 【SVC

3、 问题:My grandma called the saleman a cheat.What clause patten does the above clause belong do?
选项:
A:SVOC
B:SVO
C:SVoO
D:SVC
答案: 【SVOC

4、 问题:What pet do you keep?What clause patten does the above clause belong do?
选项:
A:SV
B:SVoO
C:SVO
D:SVC
答案: 【SVO

5、 问题:The core elements of a clause are subject and _____.
选项:
A:predicate
B:object
C:attribute
D:complement
答案: 【predicate

6、 问题:Attribute is not a clause element.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

7、 问题:There are a few verbs that must be followed by adverbials in SV and SVO patterns, which give rise to two other sentence patterns: SVA and SVOA.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题:The five basic sentence patterns in English are SV, SVC, SVO, SVoO and SVA.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:The difference of clause patterns is largely determined by the type of predicate verb.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

10、 问题:In the sentence “As a result, they were evicted from their house.”, “as a result” is an adverbial.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

11、 问题:In the sentence “He died a rich man.”, the noun phrase “a rich man” acts as a(n) _____ in the sentence.
答案: 【(以下答案任选其一都对)subject complement;
complement

12、 问题: According to the idea of hierarchy, sentences are based on _____.
答案: 【clauses

13、 问题:The subject of the sentence “What he told me to do was that I should get fully prepared before the interview.” is _____.
答案: 【What he told me to do

14、 问题:The complement can be divided into subject complement and _____.
答案: 【object complement

15、 问题:The object can be divided into direct object and _____.
答案: 【indirect object

3. Clause Elements 分句成分 Text of Clause Elements

1、 问题:The artist was born poor, so poor he remained all his life.Which underlined part of the above sentence is wrong?
选项:
A:A. born
B:B. poor
C:C. so
D:D. all his life
答案: 【C. so

2、 问题:To err is human; to forgive, divine.The two infinitives in the above sentence act as _____.
选项:
A:subject
B:adverbial
C:object
D:predicate
答案: 【subject

3、 问题:The _____ determines the object and complement of a sentence.
选项:
A:subject
B:predicate
C:adverbial
D:attribute
答案: 【predicate

4、 问题:Taylor, 79, died of congestive heart failure at Cedars-Sinai Medical Center, where she had been hospitalized for about six weeks.Which is the predicate of the above sentence?
选项:
A:died
B:failure
C:had
D:had been hospitalized
答案: 【died

5、 问题:Many people consider impossible what really is possible.Which is the object of the above sentenc

剩余60%内容付费后可查看