本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程任课教师为:尹晓琴
本课程起止时间为:2020-04-20到2020-06-30
本篇答案更新状态:已完结

第一章 英语科技文献介绍 第一章内容测试

1、 问题:Which of the following is not categorized as scientific literature?
选项:
A:Monographs
B:Academic journals
C:Movie comments
D:Product specifications
答案: 【Movie comments

2、 问题:Which of the following is defined as primary literature?
选项:
A:Patents
B:Monographs
C:Dictionaries
D:Review articles
答案: 【Patents

3、 问题:Which of the following is defined as tertiary literature?
选项:
A:Research articles
B:Science news
C:Graduation papers
D:Encyclopedia
答案: 【Encyclopedia

4、 问题:Which of the following is the first scientific literature that you read as a student?
选项:
A:American technical reports
B:Patents
C:Text books
D:Review articles
答案: 【Text books

5、 问题:Which type of the following international conferences is listed as Number one conference in the world?
选项:
A:Conference A
B:Conference A +
C:Top conference
D:Conference C
答案: 【Top conference

6、 问题:The followings are published in academic journals except for:
选项:
A:Research articles
B:Book reviews
C:Review articles
D:Science fictions
答案: 【Science fictions

7、 问题:There are differences between a journal research article and a graduation paper. They are different in the following aspects except for:
选项:
A:They are both focusing on some unknown problems.
B:They are both primary research.
C:They are both conducted by one researcher.
D:They can be conducted both by university students.
答案: 【They are both conducted by one researcher.

8、 问题:What information can you read from product specification, except?
选项:
A:Information about the products
B:Information concerning the characteristics of the products
C:Information about the composition and the functions of the product
D:Information about the inventor of the product
答案: 【Information about the inventor of the product

9、 问题:Which is not the feature of product specification?
选项:
A:Being genuine
B:Being scientific
C:Being costly
D:Being popular
答案: 【Being costly

10、 问题:Which type of document below does not belong to the classification of product specification?
选项:
A:Industrial product specification
B:Agricultural product specification
C:Publishing product specification
D:Financial product specification
答案: 【Publishing product specification

11、 问题:Which of the following is not categorized as standard documents?
选项:
A:English text books
B:Norms
C:Conventions
D:Specification
答案: 【English text books

12、 问题:The classification of standard documents can be drawn according to the range of their application, thus they are classified in terms of the followings except for:
选项:
A:Technical standards
B:National standards
C:Regional standards
D: International standards
答案: 【Technical standards

13、 问题:Which of the following criteria is not the criterion used to classify technical reports?
选项:
A:In terms of contents
B:In terms of scope of circulation
C:In terms of progress of research
D:In terms of amount of money
答案: 【In terms of amount of money

14、 问题:Which of the following is not one of the four well-known American technical reports?
选项:
A:AD reports
B:DOE reports
C:NASA reports
D:INTERIM reports
答案: 【INTERIM reports

15、 问题:Which country has the largest amount of technical reports published annually?
选项:
A:Britain
B:China
C:America
D:Russia
答案: 【America

16、 问题:Which of the following government publications does not belong to the administrative type?
选项:
A:Investigations and statistics
B:Rules and regulations
C:Judicial documents
D:Popular science materials
答案: 【Popular science materials

17、 问题:Which of the following is not the feature of government publications?
选项:
A:Having no copyright
B:Communal
C:Administrative
D:Authoritative
答案: 【Administrative

18、 问题:What else can government publications be called?
选项:
A:Grey literature
B:Official publications
C:Scientific literature
D:Agency publications
答案: 【Official publications

19、 问题:Technical reports, one kind of government publications, are usually issued by one of the following agencies. What is it?
选项:
A:DOE
B:GPO
C:NTIS
D:NASA
答案: 【GPO

20、 问题:Which of the following is the ISBN area code for UN publications?
选项:
A:29
B:92
C:38
D:83
答案: 【92

第二章 学术期刊相关信息 第二章内容测试

1、 问题:Reading academic journals, you need to know the rank of the journal. By which of following can you know it except for:
选项:
A:Impact factor
B:Cite score
C:H-Index
D:Eigenfactor
答案: 【H-Index

2、 问题:Which of the following scientists should be listed as the top one?
选项:
A:Scientist whose h-index is 780
B:Scientist whose h-index is 60
C:Scientist whose h-index is 39
D:Scientist whose h-index is 90
答案: 【Scientist whose h-index is 780

3、 问题:Which of the following academic journals are regarded as top journals in the world except for:

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注