本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-09-16到2022-01-06
本篇答案更新状态:每周周末更新

Introduction of Molecular cell biology Cell theory-test

1、 问题:What did Leeuwenhoek do?
选项:
A: Looked at cork
B:Stated that plants are made of cells
C: Stated that animals are made of cells
D:Used simple light microscope and saw microorganisms
答案: 【Used simple light microscope and saw microorganisms

2、 问题:He discovered that all animals were made of cells, which contributed to the development of the cell theory:
选项:
A:A.van Leeuwenhoek
B: Robert Hooke
C: Zacharias Jansse
D:Theodor Schwann
答案: 【Theodor Schwann

3、 问题:Who was the first person to see cells under the microscope and give them a name?
选项:
A:A.van Leeuwenhoek
B:Robert Hooke
C:Theodor Schwann
D:Zacharias Jansse
答案: 【Robert Hooke

4、 问题:Which of the following is NOT one of the main components of the cell theory?
选项:
A:cells must contain DNA
B: all living things are made of cells
C:cells can only come from other cells
D:cells are the basic unit of life
答案: 【cells must contain DNA

Culturing and visualizing cells Culturing and visualizing cells-test

1、 问题: The most direct source of monoclonal antibodies are __ cells.
选项:
A:B lymphocytes
B:T lymphocytes
C:myeloma
D:Hybridoma
答案: 【Hybridoma

2、 问题:The fluorescent properties of dyes such as FITC can provide information on the
选项:
A:location of specific proteins.
B:concentration of ions in specific regions of the cell.
C:the amount of DNA in a cell.
D:volume of a cell.
答案: 【location of specific proteins.

3、 问题:What factors necessary for growth of animal cells in culture are provided by serum?
选项:
A:amino acids
B:precursors of DNA synthesis
C:growth factors
D:vitamins
答案: 【growth factors

4、 问题:What is the advantage of using GFP-tag to visualize specific proteins, instead of staining cells with fluorescent dyes that bind to the target protein?
选项:
A:GFP fusions enable one to track changes in the location of the protein in living cells; staining usually requires fixed cells
B:GFP fusions enable higher resolution than staining with fluorescent probes.
C:GFP permits the position of the protein in the cell more precisely than fluorescent probes
D:GFP fusions are not subject to artifacts; fluorescent probes may introduce background artifacts.
答案: 【GFP fusions enable one to track changes in the location of the protein in living cells; staining usually requires fixed cells

5、 问题:Which one cleaves pre-miRNA in the cytoplasm to produce miRNA?
选项:
A:Dicer
B:RISC
C:shRNA
D:siRNA
答案: 【Dicer

6、 问题:A single monoclonal antibody can bind to several different sites on an antigen
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

7、 问题:RNAi can be mediated just by introducing the already processed miRNA/siRNA into cells
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题:_______ degrades mRNAs with sequences complementary to a bound siRNA
答案: 【RISC

Biomembrane Structure Biomembrane Structure-test

1、 问题:All the following statements describe biomembranes except:
选项:
A:Different biomembranes may contain different proportions of the same phospholipids.
B: The two leaflets of a biomembrane may contain different phospholipids.
C: Some biomembranes have free edges.
D:Some phospholipids and cholesterol may cluster to form lipid rafts.
答案: 【 Some biomembranes have free edges.

2、 问题: The major site of lipid synthesis in eukaryotic cells is the
选项:
A:Nucleus
B:Endoplasmic reticulum
C:Mitochondria
D:Cell membrane
答案: 【Endoplasmic reticulum

3、 问题:Phospholipids with short or unsaturated fatty acyl chains
选项:
A:decrease membrane fluidity.
B:increase membrane fluidity.
C: cause biomembranes to become thicker
D:allow hydrophilic molecules to diffuse across the lipid bilayer.
答案: 【increase membrane fluidity.

4、 问题: The _ are transmembrane proteins.
选项:
A:lipid-anchored membrane proteins
B:integral membrane proteins
C:peripheral membrane proteins
D:extracellular matrix proteins
答案: 【integral membrane proteins

5、 问题:Glycolipids and glycoproteins are especially abundant in the
选项:
A: nucleus.
B:mitochondrial inner membrane
C:cytosol
D:plasma membrane
答案: 【plasma membrane

6、 问题:Phosphate containing lipids include all of the following except
选项:
A: phospholipids.
B:sphingolipid
C:triglyceride
D:phosphatidylinositol
答案: 【triglyceride

7、 问题:A lipid bilayer is the fundamental structural component of all cell membranes.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

8、 问题:Maintenance of the lipid bilayer in the plasma membrane requires special enzymes and the hydrolysis of ATP.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

9、 问题:The most abundant lipids in cell membranes are ____.
答案: 【phospholipids

10、 问题:Sugar-containing lipids called ______ are found only in the outer half of the bilayer and their sugar groups are exposed ac the cell surface.
答案: 【glycolipids

Transmembrane transport of Ions and small molecules

1、 问题:Classes of membrane transport proteins include all of the following except
选项:
A:ATP-powered pumps.
B:ion channels.
C:protein translocons.
D:transporters.
答案: 【protein translocons.

2、 问题:The glucose uniporter GLUT1 has a Km of 1.5 mM for D-glucose and 30 mM for D-galactose. At a concentration of 5 mM for each, what is the rate of glucose transport relative to galactose transport? The Vmax may be assumed to be the same for both.
选项:
A:3.7-fold slower
B:equal
C:5.5-fold faster
D:20-fold faster
答案: 【5.5-fold faster

3、 问题:How does uniport transport compare to simple diffusion?
选项:
A:Similar to simple diffusion, uniport transport is nonspecific
B:Uniport transport is slower but more specific than simple diffusion
C:Uniport transport is much faster and more specific than simple diffusion.
D:Simple diffusion is reversible but uniport transport is not.
答案: 【Uniport transport is much faster and more specific than simple diffusion.

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注