本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2021-09-19到2021-12-31
本篇答案更新状态:每5天更新一次

Ch.1 Strategic Management Essentials Exercises 1.1

1、 问题:The goal of strategic management is to
选项:
A:achieve competitive advantage.
B:maintain competitive advantage.
C:achieve and maintain competitive advantage.
D:eliminate competitive advantage.
E:eliminate and abolish competitive advantage.
答案: 【achieve and maintain competitive advantage.

2、 问题:Strategic management focuses on integrating management, __, and information systems to achieve organizational success.
选项:
A:marketing
B:finance/accounting
C:production/operations
D:all of the above
答案: 【all of the above

3、 问题:What can be defined as the art and science of formulating, implementing and evaluating cross-functional decisions that enable an organization to achieve its objectives?
选项:
A:Strategy formulation
B:Strategy evaluation
C:Strategy implementation
D:Strategic management
E:Strategic leading
答案: 【Strategic management

4、 问题:_ is used to refer to strategic formulation, implementation and evaluation, with _ referring only to strategic formulation.
选项:
A:Strategic planning; strategic management
B:Strategic planning; strategic processing
C:Strategic management; strategic planning
D:Strategic management; strategic processing
E:Strategic implementation; strategic focus
答案: 【Strategic management; strategic planning

5、 问题:During what stage of strategic management are a firm’s specific internal strengths and weaknesses determined?
选项:
A:Formulation
B:Implementation
C:Evaluation
D:Feedback
E:Goal-setting
答案: 【Formulation

6、 问题:An important activity in __ is taking corrective action.
选项:
A:strategy evaluation
B:strategy implementation
C:strategy formulation
D:strategy leadership
E:all of the above
答案: 【strategy evaluation

7、 问题:What step in the strategic development process involves mobilizing employees and managers to put strategies into action?
选项:
A:Strategy formulation
B:Strategy evaluation
C:Strategy implementation
D:Strategic advantage
E:Competitive advantage
答案: 【Strategy implementation

8、 问题:__ is NOT a strategy-implementation activity.
选项:
A:Taking corrective actions
B:Establishing annual objectives
C:Devising policies
D:Allocating resources
E:Motivating employees
答案: 【Taking corrective actions

9、 问题:Strategy evaluation is necessary because
选项:
A:internal and external factors are constantly changing.
B:the SEC requires strategy evaluation.
C:success today is a guarantee of success tomorrow.
D:the IRS requires strategy evaluation.
E:firms have limited resources.
答案: 【internal and external factors are constantly changing.

10、 问题:Strategic management focuses on integrating management, marketing, finance/accounting, production/operations, research and development, and information systems to achieve organizational success.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

11、 问题:Strategic management is an attempt to organize qualitative and quantitative information in a way that allows effective decisions to be made under conditions of uncertainty.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

12、 问题:Analytical and intuitive thinking should complement each other.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

13、 问题:Resource allocation is included in strategy-formulation activities.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

14、 问题:Strategy implementation is often considered to be the most difficult stage in the strategic-management process because it requires personal discipline, commitment, and sacrifice.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

15、 问题:The final stage in strategic management is strategy implementation.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

16、 问题:One of the fundamental strategy evaluation activities is reviewing external and internal factors that are the bases for current strategies.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

17、 问题:Identifying an organization’s existing vision, mission, objectives, and strategies is the final step for the strategic management process.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

18、 问题:Once an effective strategy is designed, modifications are rarely required.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

Ch.1 Strategic Management Essentials Exercises 1.2

1、 问题:Which individuals are most responsible for the success and failure of an organization?
选项:
A:Strategists
B:Financial planners
C:Personnel directors
D:Stakeholders
E:Human resource managers
答案: 【Strategists

2、 问题:The first step in strategic planning is generally
选项:
A:developing a vision statement.
B:establishing goals and objectives.
C:making a profit.
D:developing a mission statement.
E:determining opportunities and threats.
答案: 【developing a vision statement.

3、 问题:What are enduring statements of purpose that distinguish one business from other similar firms?
选项:
A:Policies
B:Mission statements
C:Objectives
D:Rules
E:Employee conduct guidelines
答案: 【Mission statements

4、 问题:An organization’s vision statement
选项:
A:is a constant reminder to its employees of why the organization exists.
B:broadly charts the future direction of an organization.
C:addresses the basic question: “What is our business?”
D:answers the question: “What do we want to become?”
E:none of the above
答案: 【answers the question: “What do we want to become?”

5、 问题:Usually, external opportunities and threats are
选项:
A:uncontrollable by a single organization.
B:controlled by governments.
C:not as important as internal strengths and weaknesses.
D:key functions in strategy implementation.
E:key functions in strategy exploitation.
答案: 【uncontrollable by a single organization.

6、 问题:Specific results an organization seeks to achieve in pursuing its basic mission are

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群934507360反馈
需要期末答案的同学可加入Q群934507360购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注