本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2020-06-18到2020-12-16
本篇答案更新状态:已完结

Overview of general pathology ; Cell injury, cell death and adaptations (1) 课程概述 细胞、组织的适应和损伤(1) Unit

1、 问题:On a routine visit to the physician, an otherwise healthy 51-year-old man has a blood pressure of 150/95 mmHg. If the patient’s hypertension remains untreated for years, which of the following cellular alterations will most likely be seen in the myocardium?
选项:
A:Atrophy
B:Hyperplasia
C:Metaplasia
D:Hypertrophy
答案: 【Hypertrophy

2、 问题:After the birth of her first child, a 25-year-old woman breast-fed the infant for about 1 year. Which of the following processes that occurred in the breast during pregnancy allowed her to breast-feed the infant?
选项:
A:Stromal hypertrophy
B:Lobular hyperplasia
C:Intracellular accumulation of fat
D:Ductal epithelial metaplasia
答案: 【Lobular hyperplasia

3、 问题:What kind of cellular adaptation is found in the esophageal epithelium in the following figure?
选项:
A:Atrophy
B:Hypertrophy
C:Metaplasia
D:Hyperplasia
答案: 【Metaplasia

4、 问题:Which of the following is not likely the cause of cell injury?
选项:
A:Infectious agents
B:Genetic abnormalities
C:Hypoxia and ischemia
D:Mutation of oncogenes
答案: 【Mutation of oncogenes

5、 问题:Cell injury usually results from functional and biochemical abnormalities in one or more cellular components. Which of the following is not involved?
选项:
A:Excessive ATP generation
B:DNA damage
C:Accumulation of misfolded proteins
D:Increasing ROS
答案: 【Excessive ATP generation

6、 问题:The reason muscles are more likely to survive hypoxia than the brain is that
选项:
A:With more glucose stores, muscles have a greater glycolytic capacity than brain
B:Muscles are tissue firmer than brain
C:Brain consumes less oxygen than muscles
D:Brain has a greater glycolytic capacity than brain, while muscles have limited glucose stores
答案: 【With more glucose stores, muscles have a greater glycolytic capacity than brain

7、 问题:Ballooning degeneration is refers to
选项:
A:Fatty change
B:Hydropic degeneration
C:Hyaline degeneration
D:Amyloidosis
答案: 【Hydropic degeneration

8、 问题:What reversible change is shown in the figure?
选项:
A:Cellular swelling
B:Hyaline degeneration
C:Fatty change
D:Myxoid degeneration
答案: 【Fatty change

9、 问题:The mechanisms of intracellular accumulation are associated with the following processes except for
选项:
A:Alteration in protein folding
B:Accumulation of triglycerides in parenchymal cells
C:Accumulation of exogenous particles
D:Activated enzyme
答案: 【Activated enzyme

Cell injury, cell death and adaptations (2) 细胞、组织的适应和损伤(2) Unit quiz (02)单元测验(02)

1、 问题:Which of the following sites is not likely to show hyaline degeneration?
选项:
A:Cytoplasm of hepatocyte
B:Fibrous scar
C:Endothelial cell
D:Arteriolar walls
答案: 【Endothelial cell

2、 问题:A 72-year-old man died suddenly and unexpectedly from congestive heart failure. At autopsy, the heart weighed 580g and showed marked left ventricular hypertrophy and minimal coronary arterial atherosclerosis. A serum chemistry panel ordered prior to death showed no abnormalities. Which of the following pathologic processes best accounts for the appearance of the aortic valve seen in the figure?
选项:
A:Amyloidosis
B:Dystrophic calcification
C:Fatty change
D:Lipofuscin deposition
答案: 【Dystrophic calcification

3、 问题:Which of the following pigments is a not endogenous pigment?
选项:
A:hemosiderin
B:lipofuscin
C:bilirubin
D:carotene
答案: 【carotene

4、 问题:Which of the following description is not true about the cytologic morphology in necrosis?
选项:
A:Eosinophilic and glassy cytoplasm
B:Nuclear shrinkage and increased basophilia
C:Increased eosinophilic nucleus
D:Fragmentation of pyknosis nuclear
答案: 【Increased eosinophilic nucleus

5、 问题:A 69-year-old woman suddenly lost consciousness and, on awakening 1 hour later, she couldn’t speak or move her right arm and leg. Two months later, a head CT scan showed a large cystic area in the left parietal lobe. Which of the following pathologic processes has most likely occurred in the brain?
选项:
A:Fat necrosis
B:Coagulative necrosis
C:Apoptosis
D:Liquefactive necrosis
答案: 【Liquefactive necrosis

6、 问题:A chest radiograph of an asymptomatic 37-year-old man showed a 3cm nodule in the middle lobe of the right lung. The nodule was excised with a pulmonary wedge resection, and sectioning showed the nodule to be sharply circumscribed with a soft, cheese-like center. Culture of tissue from the nodule grew Mycobacterium tuberculosis. Which of the following pathologic processes has most likely occurred in the nodule?
选项:
A:Caseous necrosis
B:Coagulative necrosis
C:Liquefactive necrosis
D:Fat necrosis
答案: 【Caseous necrosis

7、 问题:Which of the following is not likely the result of necrosis?
选项:
A:Organization
B:Encapsulation
C:Metastatic calcification
D:Disappear
答案: 【Metastatic calcification

8、 问题:What is the necrosis in the following figure?
选项:
A:Caseous necrosis
B:Fibrinous necrosis
C:Coagulative necrosis
D:Liquefactive necrosis
答案: 【Fibrinous necrosis

9、 问题:Which of the following is not true about apoptosis?
选项:
A:Apoptosis can be triggered by both intrinsic and extrinsic pathways
B:Apoptotic body is typically seen
C:Specialized membrane structures fall apart
D:Inflammation is triggered after apoptosis
答案: 【Inflammation is triggered after apoptosis

Tissue repair组织修复 Unit quiz (03)单元测验(03)

1、 问题:According to the cell cycle phases and the proliferative potential, which is not belong to labile cells?
选项:
A:Squamous epithelium of the skin
B:Squamous epithelium of cervix
C:Mesothelial cells
D:Smooth muscle cells
答案: 【Smooth muscle cells

2、 问题:Which one of the listed process does not relate to angiogenesis?
选项:
A:Proteolysis of ECM
B:Migration of endothelial cells
C:Proliferation of endothelial cells
D:Proliferation of fibroblasts
答案: 【Proliferation of fibroblasts

3、 问题:According to the cell cycle phases and the proliferative potential, which is belong to permanent cells?
选项:
A:Cardiac myocytes
B:Squamous epithelium of cervix
C:Columnar epithelium of the stomach
D:Hepatocytes
答案: 【Cardiac myocytes

4、 问题:Which is not the component of granulation tissue?
选项:
A:Proliferating fibroblasts
B:New thin-walled, delicate capillaries
C:Inflammatory cells
D:Nerve fibers
答案: 【Nerve fibers

5、 问题:Which is not belong to the functions of the granulation tissue?
选项:

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注