本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2020-02-19到2020-07-31
本篇答案更新状态:已完结

第1讲 茶道概述 Chapter 1 Basic Knowledge of Tea Art

1、 问题:Who wrote the Classic of Tea ?
选项:
A:Lu Yu
B:Wang Bao
C:Zhao Ji
D:Shennong
答案: 【Lu Yu

2、 问题:The sentence “you can smell the atmosphere of spring in Chinese scented tea” popular in foreign countries is to praise .
选项:
A:jasmine tea
B:green tea
C:black tea
D:floral tea
答案: 【jasmine tea

3、 问题: Tea disks were replaced by loose leaf tea in the dynasty.
选项:
A:Ming
B:Tang
C:Han
D:Qing
答案: 【Ming

4、 问题:Whisking Tea was very common in the Dynasty(AD 960-1279).
选项:
A:Song
B:Tang
C:Han
D:Ming
答案: 【Song

5、 问题:In order to highlight the color of the tea, use a teacup. The teacup should be deep and with a large width.
选项:
A:black
B:white
C:red
D:yellow
答案: 【black

6、 问题: is one of six basic teas. The leaves are edged red. Thirty percent of the leaf is red and seventy percent is green.
选项:
A: Green tea
B:Black tea
C:Oolong tea
D:Dark tea
答案: 【Oolong tea

7、 问题:Green tea is and features clear liquor and green leaves.
选项:
A:fully-fermented
B:non-fermented
C:semi-fermented
D:post-fermented
答案: 【non-fermented

8、 问题:Dark tea is a tea.
选项:
A:fully-fermented
B:non-fermented
C:semi-fermented
D:post-fermented
答案: 【post-fermented

9、 问题:n the song dynasty, the froth on the tea should be pure in color, lasting, slender and balanced. The longer the liquid is hidden under the froth, the better the quality of the tea.
选项:
A:white
B:black
C:red
D:yellow
答案: 【white

10、 问题:Who first discovered tea in ancient China ?
选项:
A:Lu Yu
B:Wang Bao
C:Zhao Ji
D:Shennong
答案: 【Shennong

11、 问题:During the Tang Dynasty, the production scale expanded greatly. The technique of tea production became even more refined. The famous Dragon and Phoenix tea disk was produced at that time.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

12、 问题:Emperor Huizong, Qianlong was the author of the book, Da Guan Theories of Tea. He was the first emperor in history to write a book on tea.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

13、 问题: Tea can be classified by tea processing technology, season, level, shape, or sales.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

14、 问题:The economic development during the Tang Dynasty led the production and sale of tea leaves to reach unparalleled heights. During this period both tea and the social culture of China developed rapidly.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

15、 问题:The earliest recorded method of brewing Gongfu tea is in the reign of Qianlong Emperor of the Qing Dynasty.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

16、 问题:In 1381, the first emperor of the Ming Dynasty, Zhu Yuanzhang promoted the development of loose tea leaves.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

17、 问题:The Tang Dynasty usually brewed tea from steamed tea disks. They focused on the technique of boiling tea.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

18、 问题: The Japanese art of matcha was born from the Song Dynasty’s Whisking Tea.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

19、 问题:Black tea is fully-fermented. It can be further classified as Gongfu Black Tea, Black Tea and Small Species Black Tea.
答案: 【Broken

20、 问题:“Tea for ” is kept as a long tradition in China.
答案: 【guests

21、 问题:Tea was divided into six basic teas and re-processing tea, namely: green tea, black tea, Oolong tea, tea, white tea and dark tea and re-processing tea, that is, scented tea and so on.
答案: 【yellow

22、 问题:The main production processes of Black tea are composed of four stages, namely: , rolling, fermentation, and drying.
答案: 【withering

23、 问题:Scented tea, also known as smoked scented tea. Its most prominent feature is the perfect combination of and tea.
答案: 【flowers

24、 问题:Tea was divided into six basic teas and re-processing tea, namely: green tea, black tea, Oolong tea, tea, white tea and dark tea and re-processing tea, that is, scented tea and so on.
答案: 【yellow

25、 问题:Oolong tea is also known as -fermented tea.
答案: 【semi

第2讲 茶道之源 Chapter 2 Six Elements of Tea Art

1、 问题:Oolong tea always has ( )fragrance.
选项:
A:fruity
B:sweet
C:fresh
D:honey
答案: 【fruity

2、 问题:The ( )tea ware is the most famous one among pottery tea wares, which is made from pottery clay with high iron content.
选项:
A:boccaro
B:glass
C:clay
D:argil
答案: 【boccaro

3、 问题:Generally, it is believed that the ( )tea ware is the good choice for brewing the half-fermented tea, such as Dahongpao and Tieguanyin.
选项:
A:boccaro
B:glass
C:pottery
D:porcelain
答案: 【boccaro

4、 问题:The body of ( )is solid and fine with glazed surface, possessing no water absorbability, easy to clean, and without any peculiar odor.
选项:
A:pottery tea ware
B:porcelain tea ware
C:lacquer tea ware
D:bamboo and wooden tea ware
答案: 【porcelain tea ware

本课程剩余章节答案为付费内容
支付后可永久查看
如有任何疑问请及时加入Q群售后群665210305反馈
需要期末答案的同学可加入Q群665210305购买

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注