第一章 单元测试

1、 问题:

Beijing Roast Duck is a good example of the combination of color, aroma, taste and form.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:

General Tsos Chicken was created by General Zuo Zongtang. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:

The most typical American food is apple pie. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

 The Full English Breakfast is served throughout the day in some restaurants in UK.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

Luyu was called Tea Saint for compiling Tea Classics.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

Tea originated in China and then spread to other parts of the world.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

Americano is the base for making other varieties of coffee drinks.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

Napa Valley in the US is a famous wine region in the New World.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

 In China, all dishes are placed on a round table for everyone to share. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

The correct way to handle your utensils is to hold your fork in your left hand and your knife in your right hand. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

11、 问题:

Which of the following is a signature dish of Cantonese Cuisine?

选项:
A:Steamed Fish Head with Chopped Hot Chili
B: Fish-flavored Shredded Pork
C:Steamed Sea Bass
D:West Lake Vinegar Fish
答案: 【Steamed Sea Bass

12、 问题:

Which of the following are typical food and drinks in Tibet?

选项:
A: roasted whole lamb
B: Zamba
C:milk tea
D: buttered tea
答案: 【 Zamba, buttered tea

13、 问题:

Which is not a typical feature of western cuisine?

选项:
A:big chunks of meat
B:use of fresh herbs
C:use of complex spices
D:sauce or gravy based on butter and cream
答案: 【use of complex spices

14、 问题:

Which of the following is not a variant of pasta?

选项:
A:Spaghetti
B:Macaroni
C:Lasagna
D:Taco
答案: 【Taco

15、 问题:

Modern day drinking games in China include

选项:
A: dice playing
B:finger guessing
C:drumming and blossom-passing
D:composing poems
答案: 【 dice playing,finger guessing

16、 问题:

Which of the statements about drinking etiquette are correct?

选项:
A:The host usually makes the first toast.
B:Seniors, superiors, and guests are served first.
C:Liquor glasses are filled three quarters full.
D:To show respect and humility, keep your liquor glass lower than others when cheering. 
答案: 【The host usually makes the first toast.,Seniors, superiors, and guests are served first.,To show respect and humility, keep your liquor glass lower than others when cheering. 

17、 问题:

The factors that define the quality of wine are

选项:
A:grape
B:region
C:vintage
D:producer
答案: 【grape,region,vintage,producer

18、 问题:

Which of the following is not a type of wine?

选项:
A:red wine
B:white wine
C:champagne
D: latte
答案: 【 latte

19、 问题:

Which of the following is good table manner?

选项:
A: to put the napkin around ones neck
B:to use knife to lift food to ones mouth
C: to put the tea spoon on the saucer after stirring ones tea
D: to stick chopsticks at the center of rice
答案: 【 to put the tea spoon on the saucer after stirring ones tea

20、 问题:

What does a formal meal in China usually include?

选项:
A:cold dishes
B: hot dishes
C:dessert
D: staple food like rice or noodle
答案: 【cold dishes, hot dishes, staple food like rice or noodle

第二章 单元测试

1、 问题:

1. The Miao ethnic minority people mainly make a living by fishing and they used to make clothes with fish-skin.  

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:

2. Clothing may serve as a symbol of times or an era

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:

3. According to Zuozhuan(《左传》), the “real” clothes were invented by the Yellow Emperor.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

4. The clothing in the Xia, Shang and Zhou Dynasties featured a top-bottom style.  

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

5. The origins of cheongsam date back to the Qing Dynasty. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

6. Nowadays, there are still remarkable differences between Chinese clothing and western clothing

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

7. Baroque and Rococo costumes worn by the nobles and royalty were slack and casual.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

8. Copper buttons originally were used for reinforcement and became a long-lasting iconic element in jeans. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

9. Various forms of lighting and special effects are the indispensable elements of modern fashion shows.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

10. Among the Big Four Fashion Weeks, China Fashion Week is widely considered.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

11、 问题:

11. What cause(s) the diversity of the ethnic minority’s clothes?

选项:
A:Different economic lives
B:Natural environments
C:Geographical and climatic conditions
D:Designers from different backgrounds
答案: 【Natural environments,Geographical and climatic conditions,Designers from different backgrounds

12、 问题:

12. The clothes deliver the personal information of the wearer, such as: 

选项:
A:Nationality
B:Profession
C:Lifestyle
D:Personal tastes
答案: 【Nationality,Profession,Lifestyle,Personal tastes

13、 问题:

5. Which dynasty created the most brilliant time in the history of Chinese clothing?

选项:
A:The Tang Dynasty
B:The Song Dyansty
C:The Qing Dynasty
D:The Ming Dynasty
答案: 【The Tang Dynasty

14、 问题:

14. One of the common clothing styles during the Song Dynasty was _____

选项:
A:Ao qun (袄裙)
B:Beizi (褙子)
C:Changpao
D:Mianfu(冕服)
答案: 【Beizi (褙子)

15、 问题:

15. What are the remarkable features of Zhongshan suit?

选项:
A:The turn-down collar
B:Central buttons
C:Four outside pockets with flaps
D:Traditional Chinese auspicious embroidery
答案: 【The turn-down collar,Central buttons,Four outside pockets with flaps

16、 问题:

16. Two renowned silk producing regions are  and _. 

选项:
A:Fujian
B:Hangzhou
C: Shandong
D:Suzhou
答案: 【Hangzhou,Suzhou

17、 问题:

17. What are the features of the Renaissance Clothing? 

选项:
A:The square-necked bodices
B:The stiff and tall collar
C:The slender waist
D:The natural and unrestrained style
答案: 【The square-necked bodices,The stiff and tall collar,The slender waist

18、 问题:

18. Which one of the statements is NOT true? 

选项:
A:The Renaissance period witnessed an extreme emphasis on gender differentiation in clothing.
B:The earliest jeans were not blue but brown. 
C:Originally, tailcoat was created for the equestrians to ride conveniently. 
D:Formal dress code emphasizes comfort and personal expression. 
答案: 【Formal dress code emphasizes comfort and personal expression. 

19、 问题:

19. About the Fashion Weeks, which one is NOT true? 

选项:
A:They are held once in September annually
B:The yearly Fashion Weeks usually begins with New York.
C:During the Fashion Weeks, fashion designers display their latest collections to buyers and the media.
D:Celebrities like models, musicians and actors will be invited.
答案: 【They are held once in September annually

20、 问题:

20. The fashion show has become _

选项:
A:the international ceremony
B:the multi-sensory experience
C:the activity to enhance people’s confidence and fascinating spirit
D:the performance to help people improve their aesthetic and appreciative ability
答案: 【the international ceremony,the multi-sensory experience,the activity to enhance people’s confidence and fascinating spirit,the performance to help people improve their aesthetic and appreciative ability

第三章 单元测试

1、 问题:

Both the Temple of Zeus and the Parthenon are located in Rome.

选项:
A:对
B:错
答案: 【