第一章 单元测试

1、 问题:The First Belt and Road Forum for International Cooperation was held in Shanghai, from May 14th to 15th.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:Which one of the following is the first cross-border e-commerce comprehensive pilot area in China?
选项:
A:Hangzhou Cross-Border E-Commerce Comprehensive Pilot Area
B:Shanghai Cross-Border E-Commerce Comprehensive Pilot Area
C:Beijing Cross-Border E-Commerce Comprehensive Pilot Area
D:Chengdu Cross-Border E-Commerce Comprehensive Pilot Area
答案: 【Hangzhou Cross-Border E-Commerce Comprehensive Pilot Area

3、 问题:( )is the starting point of South Silk Rorad in ancient China.
选项:
A:Kunming
B:Luzhou
C:Yibin
D:Chengdu
答案: 【Chengdu

4、 问题:From 2013 to 2018, How much is the goods trade volume between China and countries and regions along the Belt and Road ?
选项:
A:More than 5 trillion U.S.D
B:More than 6 trillion U.S.D
C:More than 7 trillion U.S.D
D:More than 8 trillion U.S.D
答案: 【More than 6 trillion U.S.D

5、 问题:Yunnan is the Top 1 for ______.
选项:
A:industrial export
B:flower export
C:food export
D:automobile export
答案: 【flower export

第二章 单元测试

1、 问题:The initial capital of the Silk Road Fund was __?
选项:
A:$ 100 billion
B:$ 60 billion
C:$ 40 billion
D:$ 20 billion
答案: 【$ 40 billion

2、 问题:Which one is the representative of the main emerging multilateral development banks?
选项:
A:AIIB
B:NDB
C:IBRD
D:NBA
答案: 【AIIB

3、 问题:According to a recent assessment by China’s central bank, the yuan ranked ____ globally as an international payment currency by 2018.
选项:
A:first
B:second
C:fifth
D:sixth
答案: 【fifth

4、 问题:Since the launch of BRI, China has gradually opened up its financial industry, especially _____ industry, in a balanced and orderly way.
选项:
A:payment
B:car
C:AI
D:IT
答案: 【payment

5、 问题:____is generally regarded as the world’s first official paper money.
选项:
A:Jiaozi
B:Jiaozhi
C:Shell
D:Coin
答案: 【Jiaozi

第三章 单元测试

1、 问题:Which of the following is an example of culture exchange?
选项:
A:the Silk Road International League of Theaters
B:Silk Road International League of Theaters
C:South-South Cooperation Assistance Fund
D:the Silk Road International Arts Festival
答案: 【South-South Cooperation Assistance Fund