第一章 单元测试

1、 问题:

Which of the following is not categorized as scientific literature?

选项:
A:

Monographs

B:

Academic journals

C:

Movie comments

答案: 【

Movie comments


2、 问题:

Which of the following is defined as tertiary literature?

选项:
A:

Research articles

B:

Science news

C:

Graduation papers

答案: 【

Graduation papers

3、 问题:

Which type of the following international conferences is listed as Number one conference in the world?

选项:
A:

Conference A

B:

Conference A +

C:

Conference C

答案: 【

Conference A +

4、 问题:

The followings are published in academic journals except for:

选项:
A:

Research articles

B:

Review articles

C:

Science fictions

答案: 【

Science fictions

5、 问题:

There are differences between a journal research article and a graduation paper. They are different in the following aspects except for:

选项:
A:

They can be both primary research.

B:

They can be both written by one researcher.

C:

They can be written both by university students.

答案: 【

They can be both written by one researcher.

6、 问题:

Which is not the feature of product specification?

选项:
A:

Being genuine

B:

Being scientific

C:

Being costly

答案: 【

Being costly

7、 问题:

Which type of document below does not belong to the classification of product specification?

选项:
A:

Industrial product specification

B:

Agricultural product specification

C:

Publishing product specification

答案: 【

Publishing product specification

8、 问题:

The classification of standard documents can be drawn according to the range of their application, thus they are classified in terms of the followings except for:

选项:
A:

Technical standards

B:

National standards

C:

International standards

答案: 【

Technical standards

9、 问题:

Which of the following criteria is not the criterion used to classify technical reports?

选项:
A:

In terms of contents

B:

In terms of scope of circulation

C:

In terms of amount of money

答案: 【

In terms of amount of money

10、 问题:

Which of the following is not one of the four well-known American technical reports?

选项:
A:

AD reports

B:

DOE reports

C:

INTERIM reports

答案: 【

INTERIM reports

11、 问题:

How many years would a patent be protected? 

选项:
A:

10

B:

20

C:

30

答案: 【

20

第二章 单元测试

1、 问题:

Which of the following scientists should be listed as the top one?

选项:
A:

Scientist whose h-index is 780

B:

Scientist whose h-index is 60

C:

Scientist whose h-index is 39

答案: 【

Scientist whose h-index is 780

2、 问题:

The intentions of academic journals are the followings except for:

选项:
A:

To help researchers get promoted

B:

To lead the research directions

C:

To disseminate academic information

答案: 【

To help researchers get promoted

3、 问题:

Journal metrics can be used in academic circles to ______.

选项:
A:

evaluate an academic journal’s impact and quality

B:

reflect the place of a journal within its field

C:

all of the other three

答案: 【

all of the other three

4、 问题:

Which metric is used to measure the productivity and impact of an author?

选项:
A:

CiteScore

B:

Cited Half-life

C:

H-factor

答案: 【

H-factor

5、 问题:

How many digits does ISBN have after 1st January 2007?

选项:
A:

10

B:

12

C:

13

答案: 【

13

6、 问题:

Which of the following citation indexes was not originally published by the Institute for Scientific Information (ISI)?

选项:
A:

SCI

B:

SSCI

C:

EI

答案: 【

EI

7、 问题:

 Generally speaking, which two types can abbreviations be classified into?

选项:
A:

Initials and acronyms

B:

Syllabic abbreviations and alphabetic abbreviations

C:

Contractions and short forms

答案: 【

Syllabic abbreviations and alphabetic abbreviations

8、 问题:

  Which of the following abbreviations is not correct?

选项:
A:

M-monograph

B:

J-journal

C:

C-chapter

答案: 【

C-chapter

9、 问题:

 Which of the following is not the suitable tool for you to search for the top journals, top conferences and top authors?

选项:
A:

CNKI

B:

Web of Science

C:

GPO

答案: 【

GPO

10、 问题:

The influence of an author’s journal articles can be evaluated by the following factors except for ______.

选项:
A:

H-index

B:

G-index

C:

JCR

答案: 【

JCR

第三章 单元测试

1、 问题:

What do you use the software of Note-express for?

选项:
A:

for reading novels

B:

for listening to lectures

C:

for literature searching and management

答案: 【

for literature searching and management


   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注