见面课:Famous Symbols of Scottish and Irish Culture

1、问题:What does blue mean in the phrase “Blue Monday”?
选项:
A:Noble
B:High status
C:Economy
D:unhappy
答案: 【unhappy

2、问题:St.Patrick was the Patron Saint of( )
选项:
A:Ireland
B:England
C:Wales
D:London
答案: 【Ireland

3、问题:What is a standard kilt?
选项:
A:knee-length
B:1.5m in width, 6m in length
C:29 pleats at the back
D:made of tartan cloth
答案: 【knee-length;
1.5m in width, 6m in length;
29 pleats at the back;
made of tartan cloth


4、问题:Which of the following statements are true about Saint Patrick’s Day
选项:
A:On St. Patrick’s Day people are trying to catch the little man
B:Everything becomes green.
C:People usually wear shamrock.
D:People would decorate their house green.
答案: 【On St. Patrick’s Day people are trying to catch the little man;
Everything becomes green.;
People usually wear shamrock.;
People would decorate their house green.


5、问题:The material of making a kilt is called Tartan.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、问题:People could wear green hat on St. Patrick’ s Day .
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Royal Family and Dress Code

1、问题:How many Queens in UK history till now?
选项:
A:7
B:6
C:5
D:4
答案: 【7

2、问题:Why does Queen Elizabeth II have so few private photos?
选项:
A:She dosen’t like taking pictures.
B:Monarchy needs to be shrouded in mystery.
C:She is afraid of taking pictures.
D:She is forbidden to take pictures.
答案: 【Monarchy needs to be shrouded in mystery.

3、问题:What are the advantages of being a queen?
选项:
A:Queen has trooping the color every year.
B:Queen has many Crowns and Tiaras
C:Queen has many colorful clothes
D:Queen can do whatever she wants
答案: 【Queen has trooping the color every year.;
Queen has many Crowns and Tiaras;
Queen has many colorful clothes


4、问题:Which kind of clothes are not suitable for an interview?
选项:
A:Jeans
B:T-shirts
C:Button down shirts
D:Suits
答案: 【Jeans ;
T-shirts


5、问题:A man’s imperfections are considered part of his character.Whereas a woman’s flaws are evidence of her unsuitability.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、问题:The first judgement an interviewer makes is going to be based on how you look and what you are wearing.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:The Black Death and Black Cats

1、问题:In1351 , the government issued a _ which led to the Peasants’ Revolt.
选项:
A:Statute of Labourers
B:the Bill of Rights
C:Hammer of The Witches
D:The English Witchcraft Act
答案: 【Statute of Labourers

2、问题:Till 1736,
_____ was repealed, formally ending witch hunts and trials in Britain.
选项:
A:Hammer of the Witches
B: Great Charter
C:The English Witchcraft Act
D:Westminster Act
答案: 【The English Witchcraft Act

3、问题:What are the real causes of the Black Death?
选项:
A:It was carried and spread by fleas on rats.
B:There was no isolation of patients.
C:The source of water was no safe.
D:God was punishing mankind for its sins.
答案: 【It was carried and spread by fleas on rats.;
There was no isolation of patients.;
The source of water was no safe.


4、问题:What were the characteristics of the spread of this plague ?
选项:
A:From the ports to inland
B:From the city to countryside
C:From south to north
D:From far east
答案: 【From the ports to inland;
From the city to countryside;
From south to north


5、问题:In the English Middle lands, a black cat is a wedding gift to bring good luck to the bride.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、问题:House of Anjou is also called House of Plantagenet.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Those Great Kings in the House of Plantagenet​

1、问题:Baldness has something to do with
选项:
A:The hardness of water
B:the bad weather in Britain
C:the geographical location of the UK
D:It has nothing to do with anything
答案: 【The hardness of water

2、问题:What was the judge’s wig made of ?
选项:
A:pig hair
B:horse hair
C:fabric
D:dog’s hair
答案: 【horse hair

3、问题:Who are the monarchs in the House of Anjou?
选项:
A:Henry II
B:William the Conqueror
C:Richard I
D:King John
答案: 【Henry II;
Richard I ;
King John


4、问题:Which of the following statements are true about Henry II ?
选项:
A:He was considered as a good king.
B:He institutionalized common law.
C:He was best remembered for his reform of the courts and the laws.
D:He built up a large empire which included England and more than half of France.
答案: 【He was considered as a good king.;
He institutionalized common law.;
He was best remembered for his reform of the courts and the laws.;
He built up a large empire which included England and more than half of France.


5、问题:The House of Anjou also called the House of York.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、问题:Henry II introduced the jury system.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

绪论 单元测试

1、 问题:

 这是一门专业课程。

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:

 课程目标包含一下几个方面?

选项:
A: 文化知识
B:语言技能 
C: 素质养成
D: 兴趣爱好
答案: 【 文化知识,语言技能 , 素质养成

3、 问题:

 本门课程涉及()个主要民族的文化和历史。

选项:
A: 1
B: 2
C: 3
D: 4
答案: 【 4

4、 问题:

 

 你将学习到英国的()个历史时期。

选项:
A:1
B: 2
C: 3
D: 4
答案: 【 4

5、 问题:

以下哪个民族不是课程的主要讲解部分 

选项:
A: 爱尔兰
B:苏格兰 
C: 美国
D: 威尔士
答案: 【 美国

第一章 单元测试

1、 问题:

Celtic peoples inhabiting Britain called ().

选项:
A:Briton
B:Brown
C:Brain
D:Borrow
答案: 【Briton

2、 问题:

Emperor Hadrian built a massive wall right across the country, named ().

选项:
A:Antonine's Wall
B:Hadrian’s Wall
C:Great Wall
D:North Wall
答案: 【Hadrian’s Wall

3、 问题:

The Anglo-Saxon invaders shaped England into () major kingdoms.

选项:
A:Five
B:Six
C:Seven
D:Eight
答案: 【Seven

4、 问题:

The Anglo-Saxon spoke a language which we now call ().

选项:
A:New English
B:Young English
C:Half English
D:Old English
答案: 【Old English

5、 问题:

Anglo-Saxon couldn’t conquer ().

选项:
A:Scotland
B:England
C:Wales
D:Ireland
答案: 【Scotland

6、 问题:

According to Charles Dickens, the Druids worshiped of (      ). 

选项:
A:the Sun and Moon
B:the sea
C:the grass
D:the glass
答案: 【the Sun and Moon

7、 问题:

Hadrain’s Wall was the (     ) edge of the Roman Empire.

选项:
A:southern
B:northern
C:western
D:eastern
答案: 【northern

8、 问题:

(       )lived a happy tribal life in kingdoms since the Iron Age.

选项:
A:Anglos
B:Welsh
C:Celts
D:Vikings
答案: 【Celts

9、 问题:

The Romans didn't bring (       ) to England.

选项:
A:Roman roads
B:Roman food
C:Roman coins
D:Roman trees
答案: 【Roman trees

10、 问题:

“England” in Old English meant(   ).

选项:
A:“the land of the Angles”
B:“the land of the hero”
C:“the land of the ancient”
D: “the land of the god”
答案: 【“the land of the Angles”

第二章 单元测试

1、 问题:

() actually managed to hold back the Vikings. 

选项:
A:Alfred the Great
B:Ethan the Great
C:Cannon the Great
D:Demon the Great
答案: 【Alfred the Great

2、 问题:

() was the queen of Ethelred and later  the queen of Canute.

选项:
A:Anne
B:Emma
C:Amy
D:Gucci
答案: 【Emma

3、 问题:

The nike name of King Edward was ().

选项:
A:Edward the Long leg
B:Edward the Harefoot
C:Edward the Confessor
D:Edward the Lion Heart
答案: 【Edward the Confessor

4、 问题:

Famous Vikings number one was King ().

选项:
A:Edward 
B:William
C:Emma
D:Canute the Great
答案: 【Canute the Great

5、 问题:

Which modern day words for days of the week originate from the Vikings?()

选项:
A:Sunday
B:Thursday
C:Monday
D:Friday
答案: 【Thursday

6、 问题:

The Vikings were very good at (    ). 

选项:
A:fighting
B:eating
C:dancing
D:reading
答案: 【fighting

7、 问题:

(    ), in southwestern England, home of Alfred the Great. 

选项:
A:Scotland
B:Wessex
C:Norway
D:Ice land
答案: 【Wessex

8、 问题:

The ancient England history was like a history of (    ). 

选项:
A:love stories
B:peace events
C:invasions
D:acid rain
答案: 【invasions

9、 问题:

(    ) who was "not just the greatest Briton, but one of the greatest rulers of any time or place".

选项:
A:Alfred's son
B:Alfred's daughter
C:Alfred's mother
D:Alfred
答案: 【Alfred

10、 问题:

In western world, that round table was so (    ).

选项:
A:everywhere
B:unique
C:nowhere
D:anywhere
答案: 【unique

第三章 单元测试

1、 问题:

William Conqueror won the Battle of (), then he became the first Norman King.

选项:
A:Hastings
B:Stamford Bridge
C:London
D:Westminster
答案: 【Hastings

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注