第一章 单元测试

1、 问题:

Which one is Beijing Cuisine? 

选项:
A:

Noodles with Soy Bean Paste

B:

Seafood

C:

Nanxiang Steamed Bun

D:

West Lake Fish in Vinegar Gravy

答案: 【

West Lake Fish in Vinegar Gravy


2、 问题:

What is not the modern building in Beijing? 

选项:
A:

Bird Nest

B:

Water Cube 

C:

National Grand Theatre

D:

Oriental Pearl Building

答案: 【

Oriental Pearl Building

3、 问题:

What is the percentage of other 55 ethnic minorities?  

选项:
A:

8.9%

B:

8.39%

C:

8.49%

D:

8.29%

答案: 【

8.49%

4、 问题:

What does the large star represent in the national flag?  

选项:
A:

Communism

B:

Working class

C:

Soldier

D:

Army

答案: 【

Communism

5、 问题:

Shanghai is famous for its food. Which one is not Shanghai food?  

选项:
A:

Nanxiang Steamed bun

B:

Pan-Fried Steamed Bun

C:

crab shell pie

D:

gourd shrimp soup

答案: 【

gourd shrimp soup

6、 问题:

what is the representative city in subtropical zone? 

选项:
A:

Suzhoua

B:

Shanghai

C:

Macao

D:

Baotou

答案: 【

Shanghai

7、 问题:

What are not the activities we can be involved in during the Spring Festival? 

选项:
A:

red lanterns

B:

loud fireworks

C:

massive banquets and parade

D:

dragon race

答案: 【

dragon race

8、 问题:

How tall is the Chinese Pavillionfor the Shanghai World Expo 2010?

选项:
A:

63 meters

B:

53 meters

C:

50 meters

D:

60 meters

答案: 【

63 meters

9、 问题:

Where can we enjoy the animated version of the Riverside Scene at Qingming Festival?  

选项:
A:

Shanghai Disneyland Park

B:

The Chinese Pavillionfor the Shanghai World Expo 2010

C:

the Summer Palace

D:

the Imperial Palace

答案: 【

The Chinese Pavillionfor the Shanghai World Expo 2010

10、 问题:

How many municipalities are in China?  

选项:
A:

3

B:

4

C:

6

D:

5

答案: 【

4

第二章 单元测试

1、 问题:

Which one is not the Top Ten Scenes in west lake?  

选项:
A:

Dawn on the Su Causeway in Spring

B:

Winery Yard and Lotus Pool in Summer

C:

Lingering Snow on the Broken Bridge in Winter

D:

Orioles Singing in the Pine

答案: 【

Orioles Singing in the Pine

2、 问题:

Which one is compared to Xizi by the famous Song Dynasty poet Su Dongpo?

选项:
A:

West Lake 

B:

Dongting Lake

C:

Tai Lake

D:

Qinghai Lake

答案: 【

West Lake 

3、 问题:

Which city is called Spring City? 

选项:
A:

Kunming

B:

Dali

C:

Jinan

D:

Chengdu

答案: 【

Jinan

4、 问题:

Which emperor pushed the yellow River civilization to a wholly new level? 

选项:
A:

Emperor Hanwu

B:

Emperor Chongzhen

C:

Emperor Qin Shi Huang

D:

Emperor Jiaqing

答案: 【

Emperor Qin Shi Huang

5、 问题:

For whom did the Huangling Temple commemorate?

选项:
A:

Yu the Great

B:

Shun the Great

C:

Yan the Great

D:

Emperor Qin Shihuang

答案: 【

Yu the Great

6、 问题:

Which is the highest and most notable peak in Wu Gorge? 

选项:
A:

the Goddess Peak

B:

the God Peak

C:

Wangxia Peak

D:

Kui Men

答案: 【

Kui Men

7、 问题:

What is the summit of Mount Songshan? 

选项:
A:

the Sounth Peak

B:

the North Peak

C:

Junji Peak

D:

Zhurong Peak

答案: 【

Junji Peak

8、 问题:

Where is the Hanging temple? 

选项:
A:

Mount Song

B:

Mount Heng

C:

Mount Huashan

D:

Mount Tai

答案: 【

Mount Heng

9、 问题:

Who was the famous physicians and pharmacologist from Hubei?  

选项:
A:

Li Shizhen

B:

Zhang Zhongjing

C:

Bian Que

D:

Hua Tuo

答案: 【

Li Shizhen

10、 问题:

Which is not the scenery of along the Three Gorges? 

选项:
A:

Jinyun Mountain

B:

Fengdu Ghost City

C:

Yunyang Zhangfei Temple

D:

Leifeng Tower

答案: 【

Leifeng Tower

第三章 单元测试

1、 问题:

If the square table is very large, then it usually has a Lazy Susan turntable to facilitate passing or serving dishes. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注