第一章 单元测试

1、 问题:

The different aspects of this communication process are emphasized by three perspectives. Which of the following is not included?

选项:
A:

social science perspective 

B:

interpretive perspective

C:

critical perspective

D:

A. personal perspective

答案: 【

A. personal perspective


2、 问题:

Which of the following emphasizes the various components of communication including a sender/receiver, message, channel, and context?

选项:
A:

social science perspective 

B:

interpretive perspective

C:

critical perspective

D:

personal perspective

答案: 【

social science perspective 

3、 问题:

__ refers to interntional use of nonspoken symbol to communicate a specific message.

选项:
A:

Proxemics

B:

Chronemics

C:

Nonverbal communication

D:

Kinesics

答案: 【

Nonverbal communication

4、 问题:

Which of the following is not included in the Body Language?

选项:
A:

Gestures

B:

Postures

C:

Eye Contact

D:

Silence

答案: 【

Silence

5、 问题:

As early as 1952,  Raymond Williams wrote a book on the definition of culture and he defined culture as “the total way of life of a people”,

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

Generally speaking, formal culture is commonly known as capital letter "C" culture, namely a country's geography, history, nature, politics, philosophy, literature, economy, education, science and technology, etc.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

The symbolic nature of communication means that the words we speak or the gestures we make have no inherent meaning. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

Generally speaking, communication style combines both language and nonverbal communication. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

The same message people receive always conveys the same information even in different contexts 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、 问题:How many official languages does the first table mention?
选项:
A:35
B:53
C:56
D:65
答案: 【53

2、 问题:Our apartment has the most _____ design like automatic washing device for cars, sound-control system for lights and house appliances.
选项:
A:exotic
B:poor
C:aboriginal
D:ingenious
答案: 【ingenious

3、 问题:Which comment is not included in description of Zhang Qian?
选项:
A:Outstanding Diplomat
B:Traveler and Explorer of the Han Dynasty
C:The Napoleon of the East
D:The First Chinese Stepping to the World
答案: 【The Napoleon of the East

4、 问题:Vlad allied himself with foreign countries, and restored the social order destroyed by years of wars.
选项:
A:combined
B:considered
C:viewed
D:regarded
答案: 【combined

5、 问题:In Chinese, ______ can be expressed with comma, semicolon or even without punctuation.
选项:
A:juxtaposition
B:adverbs
C:pronouns
D:verbs
答案: 【juxtaposition

6、 问题:The internal expression of this aesthetic standard is artistic conception, while the external expression is rhythm and phonology.
选项:
A:cadence
B:sound
C:pace
D:calendar
答案: 【cadence

7、 问题:Being located in west Asia and adjacent to Europe, Iran, the ancient Persian kingdom, has been influenced by ancient Babylonian (巴比伦) culture, Byzantine (拜占庭) art and Chinese painting since ancient times.
选项:
A:nearby
B:far
C:away
D:apart
答案: 【nearby

8、 问题:As a result, many families dissolved with little ceremony.
选项:
A:set up
B:established
C:broke up
D:made
答案: 【broke up

9、 问题:Chinese had mastered the technology of smelting bronze approximately 5,000 years ago and iron tools came into use during the _____.
选项:
A:Tang Dynasty
B:Song Dynasty
C:West Zhou Dynasty
D:Shang Dynasty
答案: 【Shang Dynasty

10、 问题:During __ reign, he dispatched Zheng He to lead a fleet to make seven
far-ranging voyages.

选项:
A:Ming Taizu’s
B:Ming Chengzu’s
C:Song Taizu’s
D:Tang Taizong’s
答案: 【Ming Chengzu’s

11、 问题:In Chinese history, __was regarded as the first Emperor who unified China in ideology.
选项:
A:Qin Shihuang
B:Zhou Wenwang
C:Han Wudi
D:Zhou Wuwang
答案: 【Han Wudi

12、 问题:The Silk Road refers to the ancient trade route connecting Asia Continent and European Continent, usually it can be classified into _____Southern Silk Road on the land and the Silk Road on the sea.
选项:
A:Northern Silk Road on the land
B:Eastern Silk Road on the sea
C:Western Silk Road on the land
D:A. Northern Silk Road on the sea
答案: 【Northern Silk Road on the land

13、 问题:Zheng He, a eunuch of Ming Dynasty, is considered to be the most important Chinese _____ of all time.
选项:
A:adventurer
B:inventor
C:businessman
D:politician
答案: 【adventurer

14、 问题:How many maritime expedition did Zhenghe manage in Ming Dynasty?
选项:
A:6
B:7
C:8
D:9
答案: 【7

15、 问题:What nationality is Marco Polo?
选项:
A:English
B:Italian
C:American
D:French
答案: 【Italian

第三章 单元测试

1、 问题:Which is the proper way to express your thanks for a small personal favor in Western culture?
选项:
A:A valuable gift.
B:A red envelop.
C:Taking him or her out to eat.
D:A sweet kiss.
答案: 【Taking him or her out to eat.

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注