见面课:“一带一路”的前世今生

1、问题:When did the Belt and Road come out?
选项:
A:2011
B:2012
C:2013
D:2014
答案: 【2013

2、问题:What’s full name of “the Belt and Road”?
选项:
A:The Silk Road Economic Belt
B:The 21st-Century Maritime Silk Road
C:The acient Silk Road
D:The Silk Road Economic Belt and the 21st-Century Maritime Silk Road
答案: 【The Silk Road Economic Belt and the 21st-Century Maritime Silk Road

3、问题:What’s the aim of the Belt and Road?
选项:
A:To enhance cooperation and connectivity among involved countries and regions.
B:To use the historic symbol of the ancient Silk Road.
C:To raise the flag of peace and development.
D:To develop the economic partnership with nations along the line positively.
答案: 【To enhance cooperation and connectivity among involved countries and regions.;
To use the historic symbol of the ancient Silk Road.;
To raise the flag of peace and development.;
To develop the economic partnership with nations along the line positively.


4、问题:What is the Silk Road Spirit?
选项:
A:Peace and cooperatio
B:Openness and inclusiveness
C:Mutual learning
D:Mutual benefit
答案: 【Peace and cooperatio;
Openness and inclusiveness;
Mutual learning;
Mutual benefit


5、问题:What are the four great inventions of China?
选项:
A:Compass
B:Gunpowder
C:Paper-making technique
D:Printing technique
答案: 【Compass;
Gunpowder;
Paper-making technique;
Printing technique

见面课:东南亚国家文化交流

1、问题:What is the official national language?
选项:
A:English
B:Sanskrit
C:Tamil
D:Hindi
答案: 【Hindi

2、问题: Which of the following movies criticizes the traditional education?
选项:
A:Three Idiots
B: Devdas
C:Slumdog Millionaire
D:Dangal
答案: 【Three Idiots

3、问题:Which of the following movies reflects the low status of Indian women?
选项:
A:Three Idiots
B:Devdas
C:Slumdog Millionaire
D:Dangal
答案: 【Dangal

4、问题:Jamal is the main character in the movie ____.
选项:
A:Three Idiots
B: Devdas
C:Slumdog Millionaire
D:Dangal
答案: 【Slumdog Millionaire

5、问题:How many options do you have when you travel by train in Vietnam?
选项:
A:One
B:Two
C:Three
D:Four
答案: 【Four

6、问题:The best time to visit Vietnam is .
选项:
A:from May to August
B:from February to April
C:from August to October
D:from September to November
答案: 【from February to April

7、问题:How many different weather regions are there in Vietnam?
选项:
A:One
B:Two
C:Three
D:Four
答案: 【Three

见面课:捷克文化交流学习

1、问题:Which is the National Emblem of Russia?
选项:
A:Dragon
B:Double-headed eagle
C:Lion
D:Bear
答案: 【Double-headed eagle

2、问题:Which is the National Image of Russia?
选项:
A:Dragon
B:Double-headed eagle
C:Lion
D:Bear
答案: 【Bear

3、问题:Which museum can you visit in Russia?
选项:
A:Le Louvre
B:British Museum
C:State Hermitage
D:Metropolitan Museum of Art
答案: 【State Hermitage

4、问题:Which is the biggest and the deepest freshwater lake in the world?
选项:
A:Lake Baikal
B:West Lake
C:Salt Lake
D:Blue Lake
答案: 【Lake Baikal

5、问题:Who is the “Father of Russian literature”?
选项:
A:Leo Tolstoy
B:Alexander Pushkin
C:Nikolai Gogol
D:Anton Chekov
答案: 【Alexander Pushkin

6、问题:St. Petersburg is also known as the __
选项:
A:Pearl of the Orient
B:Window to Europe
C:Baltic Beauty
D:Venice of the North
答案: 【Window to Europe ;
Baltic Beauty ;
Venice of the North


7、问题:Which are the typical Russian food?
选项:
A:Caviar
B:Blini
C:Borscht
D:Black Bread
答案: 【Caviar;
Blini;
Borscht ;
Black Bread


8、问题:Tea is part of Russian culture.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:西亚地区国家文化交流

1、问题:Iran is an Arab country.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题: Geographically speaking, Arabian Peninsula is a subcontinent of ?
选项:
A:Africa
B: Asia
C:Europe
D: America
答案: 【 Asia

3、问题:Saudi Arabia has the world’s proven petroleum reserves.
选项:
A:largest
B:second-largest
C:third-largest
D:fourth-largest
答案: 【second-largest

4、问题:Drinking water of Saudi Arabia comes from ?
选项:
A:seawater desalination
B:surface water
C:groundwater
D: imported water
答案: 【seawater desalination;
surface water;
groundwater


5、问题:Israel declared its independence in the year ?
选项:
A:1945
B:1946
C:1947
D:1948
答案: 【1948

第一章 单元测试

1、 问题:

Chinese brought to the west countries the four inventions including:           

选项:
A:

Compass

B:

Gunpowder

C:

Paper-making technique and

D:

Printing technique

答案: 【

Compass

,

Gunpowder

,

Paper-making technique and

,

Printing technique


2、 问题:

The famous traveler Marco Polo travelled along the Silk Road visiting             that is today's Beijing.

选项:
A:

Gansu

B:

Dadu

C:

Xinjiang

D:

Changan

答案: 【

Dadu

3、 问题:

In the history of                    Dynasty, silk production entered its prime period, with output and quality both reaching unprecedented levels.

选项:
A:

Yuan

B:

Ming

C:

Song

D:

Tang

答案: 【

Tang

4、 问题:

The ancient Silk Road and ''Amber Road“ these two roads joined in what is now             and help exchanges between Western and Eastern civilizations.

选项:
A:

Poland

B:

Kazakhstan

C:

Vietnam

D:

Nepal

答案: 【

Poland

5、 问题:

Traditional Chinses medicine has played an important role in              .

选项:
A:

Poland

B:

Kazakhstan

C:

Vietnam

D:

Nepal

答案: 【

Vietnam

第二章 单元测试

1、 问题:Singapore is the largest port in Southeast Asia and one of the busiest in the world. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:Singapore is a land of immigrants, in which people from three distinct backgrounds, _, _, and ____.
选项:
A:Chinese
B:Malay
C:Indian
D:European
答案: 【Chinese,Malay,Indian

3、 问题:In SIngapore, the Hungry Ghosts festival takes place in the seventh Chinese lunar month, between July and August.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:With 25 percent of the earth’s population and still growing, India promises overtake China.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:Thais get upset if you touch them.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第三章 单元测试

1、 问题:Which city is renowned as a centre of Thai handicrafts?
选项:
A:Bangkok
B:Chiang Mai
C:Phuket
D:Mueang pathum thani
答案: 【Chiang Mai

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注