见面课:TEM8听力技巧实战分析

1、问题:Which of the following is correct in spelling?
选项:
A:dillemma
B:dilemmer
C:dillema
D:dilemma
答案: 【dilemma

2、问题:Households accumulate wealth across a broad spectrum of assets.Here “accumulate” can mean the followings except
选项:
A:build up
B:articulate
C: grow
D:increase
答案: 【articulate

3、问题:He has a unique ability to___ any sound he has heard
选项:
A:imitate
B:establish
C:participate
D:reveal
答案: 【imitate

4、问题:Internet __is often a problem, especially in rural areas.
选项:
A:expressions
B:readability
C:replication
D:connectivity
答案: 【connectivity

5、问题:Our strong sense of national
______has been shaped by our history
选项:
A:measure
B: identity
C:collaboration
D:establishment
答案: 【 identity

见面课:英语就业面试技巧

1、问题:Which of the following might be appropriate to answer the question like “What is your biggest weakness?”
选项:
A:“Well, I am a bit slow in reaction to problems and poor in time management.”
B:“Well, currently,I have made great progress in time management although I still have space to improve.”
C:“Well, to be frank, I am not a good team worker, and I would rather work on my own.”
D: “Well, I think I am perfect in my qualities to work for your company, and I cannot think of any weakness related to this aspect.”
答案: 【“Well, currently,I have made great progress in time management although I still have space to improve.”

2、问题:Which of the following might be appropriate to answer the question like“Why should we hire you over all the other applicants?”
选项:
A:“I think I am much better than other candidates.”
B:“I have previous experience related with the job and I am sure my ability can compliment the team you have now.”
C:“I am more qualified than the current employees you have now.”
D:“My skills and personal attributes can match the job profile and team dynamic perfectly.”
答案: 【“I have previous experience related with the job and I am sure my ability can compliment the team you have now.”

3、问题:Which of the following might be appropriate to answer the question like“Tell me what you don’t like about your current (or previous) manager?”
选项:
A:“Well, my former manager is perfect”
B:“Well, I really cannot get along with my former manager.”
C:“It’s ok with my former manager. But I have acknowledged my need for a place I can manage, develop where I can get guidance and mentoring.”
D:“ I cannot get satisfying assessment from my former manager.”
答案: 【“It’s ok with my former manager. But I have acknowledged my need for a place I can manage, develop where I can get guidance and mentoring.”

4、问题:Which of the following might be appropriate to answer the question like“What is your salary expectation?”
选项:
A:“I think I can be offered with high salary because I have confidence in myself.”
B:I have got a pretty good idea of the range by looking through similar job postings, recruitment firm salary guides or websites like Glassdoor and find other jobs are higher paid than your company.”
C:“Based on my research, comparable positions with candidates with a similar background to mine are paying between $50,000 to$60,000, so I would like to be paid in the midpoint of that range.”
D:“Based on my research, comparable positions with candidates with a similar background to mine are paying between $50,000 to$60,000, so I would like to be paid with the higheset amount.”
答案: 【“Based on my research, comparable positions with candidates with a similar background to mine are paying between $50,000 to$60,000, so I would like to be paid in the midpoint of that range.”

5、问题:Which of the following candidate soft skills is rated as the top priority by employers?
选项:
A:Ability to verbally communicate with persons inside and outside the organization
B:Ability to work in a team structure
C:Ability to plan, organize and prioritize the work
D:Ability to make decisions and solve problems
答案: 【Ability to verbally communicate with persons inside and outside the organization

第一章 单元测试

1、 问题:

 In daily communication, listening and speaking separately occupy the proportion of 45% and 30%. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:

The main forms In participatory and interactive speaking and listening involve face to face conversations, seminars, and tutorials.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:

Non participatory and interactive speaking and listening processes includes announcements, lectures, and TV or radios.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

According to Nunan, there are three majors steps involved in successful advanced speaking process, i.e. transanctional and interpersonal skills, managing interaction, and negotiating meanings.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

Core modules in this course includes critical thinking training,discussion with specific hot issue, and further application in extended listening and speaking practise.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

According to Bloom, among the six basic levels of critical thinking, high order of thinking skills refer to understanding, applying, analyzing, evaluating and creating.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

Critical thinking requires language learners to ask the right question and makes it easier for one to access evidence, evaluate arguments, and adapt one’s thinking.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

Critical thinking involves reason and logic.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

Critical thinking is judgement about beliefs and application to real world.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

Critical thinking means black & while thinking mode.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、 问题:

Please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions(0-18秒)


According to the kids in the interview, their answers cover the following EXCEPT

选项:
A:I don’t have a social media but watch Youtube the whole day.
B:I don;t have a social media because mom don’t allow me to have one.
C:I have a facebook and Gmail account already.
D:I have many friends on my social media.
答案: 【I have many friends on my social media.

2、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

(18-26秒) The old man mentions his position towards social media that

选项:
A:For his generation ,he is a little bit overusing the social media.
B:For his generation, he is reasonably involved for having more than 1000 friends.
C:For his generation, he is reasonably involved but having too many friends online.
D:For his generation, he is a little bit out of dated compared with his peers
答案: 【For his generation, he is reasonably involved for having more than 1000 friends.

3、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

(43-54秒)According to the lady, her attitude towards social media is

选项:
A:Positive, because there are abundant resources like videos there.
B:Negative, because social media is harmful to our health.
C:Positive, because there are beneficial videos which one can learn more from online courses.
D:Negative, because there are endless videos which might cause addictive problems among people who use it.
答案: 【Negative, because there are endless videos which might cause addictive problems among people who use it.

4、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

(117-146秒)According to the speakers in this clip, the negative sides of social media includes the followings Except

选项:
A:One can see what’s happening outside with your friends anywhere.
B:Social media can make one jealous.
C:Social media can be abused, like bullied online by social media.
D:Social media might cause people to have self-consciousness because of bad comments or mean comments on social medias.
答案: 【One can see what’s happening outside with your friends anywhere.

5、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

147-155秒)When the speaker here mentions that he feels that he is like a phony, he actually means that

选项:
A:He is honestly showing people something on social media.
B:He is putting in front of people who he is on social medias.
C:He is putting in front of people who he wants people to think who he is.
D:He is comfortable with what he has shown on social media.
答案: 【He is putting in front of people who he wants people to think who he is.

6、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

155秒到159秒)The woman mentions that social media____

选项:
A:waste her time deliberately
B:killing her time away effectively
C:make her wasting time unconsciously
D:attract her for funny content
答案: 【make her wasting time unconsciously

7、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

(2分到214)The woman mentions that she doesn’t want the social media to run her life because______

选项:
A:She has seen so many people who makes living by social media
B:She has seen so many people who just spend time in social media
C:She has seen so many people who are addicted to social media
D:She has seen so many people who almost spend their most time in social media.
答案: 【She has seen so many people who almost spend their most time in social media.

8、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

(215-236) The elder man criticizes social media that it is the cause for the detached relationship among people nowadays, for social media would make people the following reasons except______

选项:
A:We have no communication in dinner.
B:We are turning to be more technical.
C:We don’t hug or touch each other often now.
D:We start to communicate by social media in dinner.
答案: 【We start to communicate by social media in dinner.

9、 问题:

please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions

(236-249)The woman says that she loves social media because we are always evolving and changing, and social media helps us to _____

选项:
A:live in the moment and know what happen around us.
B:Know the moment and feel the time passing away
C:understand what other people are thinking
D:catch up with the latest big events.
答案: 【live in the moment and know what happen around us.

10、 问题:

Please listen to the video in the website on the issue of social media and then answer the following questions.

According to what you have watched from the video, it is possible that social media is

选项:
A:double-edged
B:mostly welcomed by elder people
C:disliked by young people
D:welcomed by all the young kids
答案: 【double-edged

第三章 单元测试

1、 问题:

Please Listen to the following TED talk and answer the questions followed.

(1分11秒-55秒)

What happened when the speaker just built the instrument with his team to propose an experiment to fly to Venus?

选项:
A:He just joined NASA
B:He became involved in calculations of the greenhouse effect on earth and found that our atmospheric composition was changing
C:He has just resigned as principal investigator on the Venus experiment
D:He was continuing his experiment on the trip to Venus
答案: 【He became involved in calculations of the greenhouse effect on earth and found that our atmospheric composition was changing

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注