第一章 单元测试

1、 问题:

 Which word is different?

选项:
A:ship
B:prim
C:associate
D:machine
答案: 【machine

2、 问题:

 Which word has this sound [ɔ:] in it?

选项:
A:watch
B:cause
C:job
D:hot
答案: 【cause

3、 问题:

Which word is different? 

选项:
A: laugh
B: love
C: flood
D: adult
答案: 【 laugh

4、 问题:

Which word is this?  [wə:k]

选项:
A:work
B:walk
C:woke
D:wok
答案: 【work

5、 问题:

Which word is different?

选项:
A:food
B:student
C:foot
D:crew
答案: 【foot

6、 问题:

She couldn’t            her tears when hearing the bad news.

选项:
A:draw back
B:hold off
C:hold back
D:hold out
答案: 【hold back

7、 问题:

The linguist elaborates on the development of English in time            .

选项:
A:sequence
B:series
C:success
D:succession
答案: 【sequence

8、 问题:

His story            me of my school days.  

选项:
A:recalls
B:reminds
C:remembers
D:recollects
答案: 【reminds

9、 问题:

Tom has been            to the personnel department.

选项:
A:distributed
B:dispatched
C:assigned
D:allotted
答案: 【assigned

10、 问题:

The dishes of this restaurant can really            its reputation.

选项:
A:live up to
B:stand up for
C:gain on
D:live to
答案: 【live up to

11、 问题:

In Asian countries, the ceremony of coming-of-age is called__ for boys , and ___ for girls.

选项:
A:

Ji Li, Guan Li

B:

Ji Li, Ji Li

C:

Guan Li, Ji Li

D:

Guan Li, Guan Li

答案: 【

Guan Li, Ji Li

12、 问题:

Which one is Not mentioned about the secrets to success in video 2 ?

选项:
A:

passion

B:

health

C:

focus

D:

push

答案: 【

health

13、 问题:

If all your answers to the following three questions are yes, you will feel empowered or self-motivated, please choose them:

选项:
A:Are you self-confident?
B:Can you do it?
C:Are you self-reliant?
D:Will it work?
E:Is it worth?
答案: 【Can you do it?,Will it work?,Is it worth?

14、 问题:

Self-confidence can be cultivated by______.

选项:
A: self-improvement
B: knowing yourself
C: self-reliance
D: self-discipline
答案: 【 knowing yourself

15、 问题:

What is the meaning for the word “glassy” based on the knowledge of word formation?  

选项:
A:

useless,pointless

B:

smooth and shiny 

C:

covered with grass

D:

very brave

答案: 【

smooth and shiny 

16、 问题:

What is the meaning for the word “nationwide” based on the knowledge of word formation?

选项:
A:

over the whole world

B:

over the whole of a nation

C:

neighborhood

D:

including everything

答案: 【

over the whole of a nation

17、 问题:

What is the meaning for the word “replacement” based on the knowledge of word formation? 

选项:
A:

 the quality of being exact

B:

 reaction

C:

 person or thing that replaces another

D:

 people working together in a business

答案: 【

 person or thing that replaces another

18、 问题:

What is the common phonetic symbol for the following combinations underlined: feat, screen, series? 

选项:
A:

  /i/

B:

 /i:/

C:

/ə/

D:

/ə:/

答案: 【

 /i:/

19、 问题:

What is the common phonetic symbol for the following combinations underlined: scan, sacrifice, scramble?  

选项:
A:

 /ei/

B:/e/
C:/ɑ:/
D:/æ/
答案: 【/æ/

20、 问题:

Whom should we be grateful for? 

选项:
A:friends
B:teachers
C:parents
答案: 【friends,teachers,parents

第二章 单元测试

1、 问题:

 Which word with the diphthong(双元音) is different?

选项:
A: baiting
B: neighbor
C: neither
D: stable feign
答案: 【 neither

2、 问题:

Which word with the diphthong(双元音) is different? 

选项:
A: library
B: guide
C: weign
D: guy
答案: 【 weign

3、 问题:

Which word with the diphthong(双元音) is different? 

选项:
A: where
B: fear
C: their
D: scare
答案: 【 fear

4、 问题:

Which word with the diphthong(双元音) is different? 

选项:
A: door
B: affluent
C: actual
D: tourist
答案: 【 door

5、 问题:

Which word with the diphthong(双元音) is different? 

选项:
A: mountain
B: ground
C: clown
D: flow
答案: 【 flow

6、 问题:

In a world so torn apart by rivalry, anger, and hatred, we have the ____vocation to be living signs of a love that can bridge all divisions and heal all wounds.

选项:
A: privileged
B: privilege
C: privileging
D: privileges
答案: 【 privileged

7、 问题:

Who will ____ your initiative? And what form will their opposition take?

选项:
A: take
B: seize
C: oppose
D: have
答案: 【 oppose

8、 问题:

We must ____ the rivers which overflow annually. Otherwise floods will frequently strike the areas along the rivers.

选项:
A: harness
B: make use of
C: take advantage of
D: utilize
答案: 【 harness

9、 问题:

Parents always have their children ____.  

选项:
A: in two minds
B: of two minds
C: upon their minds
D: of one mind
答案: 【 upon their minds

10、 问题:

The rewards you get in this job are in direct ____ to the effort you put in.

选项:
A: population
B: proportion
C: popularity
D: populous
答案: 【 proportion

11、 问题:

 Which descriptions below are true about Stephen Hawking?

选项:
A: theoretical physicist
B: British mathematician
C: born in Oxford
D: author of best seller
答案: 【 theoretical physicist, British mathematician, born in Oxford, author of best seller

12、 问题:

Why should we study science?

选项:
A: to keep us curious
B: to know the world better
C: to think critically
D: to work better
答案: 【 to keep us curious, to know the world better, to think critically

13、 问题:

What did the universe look like in ancient Chinese people’s eyes? 

选项:
A:The Earth is carried on the back of six big elephants.
B:The Earth is flat, floating on water with four elements above.
C:The universe consists of the square earth down surrounded by seas as a complete circle and the round sky above
D: he Earth rotates around the Sun.
答案: 【The universe consists of the square earth down surrounded by seas as a complete circle and the round sky above

14、 问题:

It has been proven that on the Earth, the closer one stays to the Earth, the more slowly time would seem to go. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

15、 问题:

 Richard C. Levin, has argued that the liberal education should cultivate the capacity for ______.

选项:
A: mastering knowledge
B: understanding liberty
C: success
D: independent thought
答案: 【 independent thought

16、 问题:

Which invention was made for navigation?  

选项:
A: gunpowder
B: papermaking
C: printing
D: compass
答案: 【 compass

17、 问题:

______ said, “There are three inventions which have decisively changed the world.”  

选项:
A: Benjamin Franklin
B: Francis Bacon
C: Joseph Needham
D: Einstein
答案: 【 Francis Bacon

18、 问题:

Which one is not the reason that has negatively affected Chinese scientific development? 

选项:
A:Cut-off-country-from-Outsides policy  
B:long feudalistic history
C:suppression of capitalism
D:Renaissance
答案: 【Renaissance

19、 问题:

Xi Jinping proposed “Chinese Dream” and emphasized that ______ is the key strength. 

选项:
A: innovation
B: education
C: culture
D: military strength
答案: 【 innovation

20、 问题:

What view is now more inspiring to the global environmental problems?  

选项:
A: To conquer nature
B: To cooperate with nature
C: To ignore nature
D: To create nature
答案: 【 To cooperate with nature

21、 问题:

What are people worried about?

选项:
A:unpredictable future
B:being disabled by technology
C:turning the Earth into a huge dump by technology
D:abuse of technology
答案: 【unpredictable future,being disabled by technology,turning the Earth into a huge dump by technology,abuse of technology

22、 问题:

 What is true about clone?

选项:
A:It would be a completely new way of making a human being
B:It, biologically, refers to any organism whose genetic information is identical to that of its parent organism from which it is created.
C:Cloning will create a baby from a single cell, from a single person.
D:It is favored widely.
答案: 【It would be a completely new way of making a human being,It, biologically, refers to any organism whose genetic information is identical to that of its parent organism from which it is created.,Cloning will create a baby from a single cell, from a single person.

23、 问题:

Why do some people oppose cloning?  

选项:
A:It is not perfect.
B:It is against our traditional ethics and morality.
C:It is against the natural law.
D:It may devaluate real life.
答案: 【It is not perfect.,It is against our traditional ethics and morality.,It is against the natural law.,It may devaluate real life.

24、 问题:

 Why do some people support cloning?

选项:
A:It can help those infertile couples.
B:It may revolutionize organ transplantation.
C:It could save seriously endangered species.
D:It may solve the problem of starvation.
答案: 【It can help those infertile couples.,It may revolutionize organ transplantation.,It could save seriously endangered species.,It may solve the problem of starvation.

25、 问题:

What is the general attitude toward science and technology?  

选项:
A: Indiffernet
B: Critical
C: Favorable
D: Hatred
答案: 【 Critical

26、 问题:

Which of the following statement is not a feature of an argument?

选项:
A: It must have a debatable issue or topic. 
B: It has to give one or more reasons.
C: It must have a clear conclusion. 
D: It is similar with a quarrel.
答案: 【 It is similar with a quarrel.

27、 问题:

What is true about a topic sentence?

选项:
A:It is the first sentence of each paragraph.
B:It is one reason why the thesis statement is true.
C:It tells the reader what the rest of the paragraph is about.
D:All of above.
答案: 【All of above.

28、 问题:

What are supporting details?

选项:
A: They are some details of the topic.
B: They can be almost anything as long as they support the topic sentence.
C: They can be anything but a personal experience.
D: They can be anything but factual information.
答案: 【 They can be almost anything as long as they support the topic sentence.

29、 问题:

What is the introduction paragraph? 

选项:
A:It is usually the first paragraph of an argumentative essay. 
B:It serves as a 'map' of the essay.
C:It is supposed to raise readers’ interest and should not be too long.
答案: 【It is usually the first paragraph of an argumentative essay. ,It serves as a 'map' of the essay.,It is supposed to raise readers’ interest and should not be too long.

30、 问题:

What is the conclusion paragraph?

选项:
A:It is the last paragraph.
B:It restates your thesis. 
C:It summarizes the whole essay. 
答案: 【It is the last paragraph.,It restates your thesis. ,It summarizes the whole essay. 

第三章 单元测试

1、 问题:

以下单词除了以下哪个之外发音中都含有[ k ]音:

选项:
A:china
B:chemical
C:keep
D:capacity
答案: 【china

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注