见面课:Ancient Chinese Currencies and Origin of Stock Exchange

1、问题:Wu Zhu Qian (five zhu money) coin was made upon Emperor Wu Di’s reformation
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:Jiaozi invented in the Tang Dynasty is the earliest paper money in China
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:The silver was used as the statutory currency in Ming Dynasty
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、问题:Which city had the world’s oldest financial exchange system
选项:
A:London
B:Paris
C:Antwerp
D:New York
答案: 【Antwerp

5、问题:The oldest existing stock certificate discovered so far was issued in 1606 by the Dutch West India Company
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Basic Concepts Related to International Trade

1、问题:There are two principal types of international trade polices, namely, free trade policy and protective trade policy
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:Free trade policy is only an ideal
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:Specific tariffs and ad valorem tariffs mean almost the same thing
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、问题:Protective trade policy refers to a trade policy by which a government sets up controls over its import trade for the purpose of protecting its economy from foreign competition and provides and to its own exporters or exporting firms
选项:
A:preferential treatment
B:tariffs
C:subsidies
D:quotas
答案: 【preferential treatment;
subsidies


5、问题:Which of the following choice does not belong to the category of international trade policy instruments?
选项:
A:Voluntary export restraints
B:Anti-dumping policies
C:Local content requirements
D:Lawsuit procedures
答案: 【Lawsuit procedures

见面课:Business-Profile and E-commerce

1、问题:Contact information is an alternative component in a company profile
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:When formatting a company profile, you should use a simple, easy-to-read font
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:The mission statement should only tell the readers the vision of the company’s future
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、问题:Compared with e-business, e-commerce is broader, referring to the transformation of fundamental business processes through the use of Internet technologies
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:B2C is a business model that applies when a business transacts information, goods, or services with another business
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Campany profile

1、问题:Compared with written sales brochures, company profile video is more engaging and can better deliver the value proposition of a company
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:Corporate social responsibility includes ( )
选项:
A:Responsibility to customers and employees
B:Responsibility to community
C: Responsibility to stockholders and creditors
D:Responsibility to the environment
答案: 【Responsibility to customers and employees;
Responsibility to community ;
Responsibility to stockholders and creditors;
Responsibility to the environment


3、问题:Which of the following does not violate corporate social responsibility?
选项:
A: Failing to repay debts.
B: Promoting industry competition.
C: Mistreating employees.
D: Deceptive advertising.
答案: 【 Promoting industry competition.

4、问题:Corporate social responsibility has nothing to do with the government
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:A company’s financial condition should be kept secret.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Maritime Silk Road

1、问题:The term “Silk Road” was coined by the German geologist Ferdinand von Richthofen in 1877
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:The notion of “Silk Road on the Sea” or “Maritime Silk Road” was put forward by a Chinese scholar.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:The organization of Shi Bo Si (市舶司) in ancient China is similar to what we call today ______.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、问题:The ancient Maritime Silk Road fell into decline in the Tang and Song Dynasty.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:The southern extension of the 21st Century Maritime Silk Road offers access to the South Pacific
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Transportation

1、问题:The term “Silk Road” was coined by the German geologist Ferdinand von Richthofen in 1877
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:The notion of “Silk Road on the Sea” or “Maritime Silk Road” was put forward by a Chinese scholar.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:The organization of Shi Bo Si (市舶司) in ancient China is similar to what we call today ______.
选项:
A:port
B:the Customs
C:the carrier
D: the shipper
答案: 【the Customs

4、问题: The ancient Maritime Silk Road fell into decline in the Tang and Song Dynasty.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:The southern extension of the 21st Century Maritime Silk Road offers access to the South Pacific
选项:
A:对
B:错
答案: 【

绪论 单元测试

1、 问题:An arrangement by which a monopoly producer or owner gives another permission for the exclusive right to manufacture or sell the products in a certain area. ( )
选项:
A:patent
B:franchise
C:expertise
D:budget
答案: 【franchise

2、 问题:Choose the term described by the sentence: Written contract or certificate of insurance. ( )
选项:
A:referee
B:franchise
C:policy
D:budget
答案: 【policy

3、 问题:Choose the term described by the sentence: A special right to an inventor to be the only person to make and sell, or to authorize others to make and sell a newly-invented machine or process. (
)

选项:
A:return
B:portfolio
C:patent
D:budget
答案: 【patent

4、 问题:Choose the term described by the sentence: All forms of man-made obstructions to international trade other than tariffs, including prohibitions and quotas, etc. ( )
选项:
A:return
B:franchise
C:expertise
D:non-tariff barrier
答案: 【non-tariff barrier

5、 问题:Choose the term described by the sentence: The entire collection of investments in the form of stocks, bonds, or certificate of deposits for purposes other than controlling. ( )
选项:
A:return
B:portfolio
C:patent
D:budget
答案: 【portfolio

6、 问题:Choose the term described by the sentence: One in which one of the parties agrees to supply, at the contract price, a complete product ready for use, such as a new home, factory, ship, etc.. ( )
选项:
A:return
B:turnkey contract
C:patent
D:royalty
答案: 【turnkey contract

7、 问题:Choose the term described by the sentence:An account of probable future income and expenditure during a stated period, usu. a year used as a guide in making financial arrangements. ( )
选项:
A:return
B:portfolio
C:patent
D:budget
答案: 【budget

8、 问题:Choose the term described by the sentence: The gain from an investment, either as income or yield or as profit on the sale of the investment. ( )
选项:
A:budget
B:portfolio
C:patent
D:return
答案: 【return

9、 问题:Choose the term described by the sentence: Expert knowledge or skill, esp. in a particular field; know-how. ( )
选项:
A:return
B:franchise
C:expertise
D:non-tariff barrier
答案: 【expertise

10、 问题:Choose the term described by the sentence: A person or company granting license. ( )
选项:
A:employee
B:authority
C:expertise
D:licensor
答案: 【licensor

11、 问题:Choose the term described by the sentence:The price at which one currency can be exchanged for another currency. ( )
选项:
A:debt
B:exchange rate
C:loan
D:draft
答案: 【exchange rate

12、 问题:Choose the term described by the sentence: Social or natural calamities that take place beyond the control of a contracting party.(
选项:
A:disaster
B:term
C:hazard
D:force majeure
答案: 【force majeure

13、 问题:Choose the term described by the sentence:The amount paid by an insured for coverage under the contract. ( )
选项:
A:insurer
B:outstanding
C:expertise
D:premium
答案: 【premium

14、 问题:Choose the term described by the sentence: The act of paying a bill, debt, charge, etc.. ( )
选项:
A:premium
B:recharge
C:repayment
D:remittance
答案: 【repayment

15、 问题:Choose the term described by the sentence:Upward and down ward movements in the economic system. ( )
选项:
A:recession
B:fluctuation
C:commission
D:concession
答案: 【fluctuation

16、 问题:Choose the term described by the sentence:A person who carries on insurance as a business. ( )
选项:
A:employee
B:authority
C:underwriter
D:licensor
答案: 【underwriter

17、 问题:Choose the term described by the sentence: Large-scale public services, such as water and power supplies, road, rail and radio communications, etc. needed to support economic activity, esp. industry, trade and commerce. ( )
选项:
A:infrastructures
B:investment
C:expertise
D:foundation
答案: 【infrastructures

18、 问题:Choose the term described by the sentence:A business where the provision of risk capital is shared between two or more firms. ( )
选项:
A:joint venture
B:multinational enterprise
C:firm offer
D:private enterprise
答案: 【joint venture

19、 问题:Choose the term described by the sentence: To fail to carry out an obligation. ( )
选项:
A:default
B:perform
C:ascend
D:advent
答案: 【default

20、 问题:Choose the term described by the sentence: A binding agreement between two or more persons that is enforceable by law. ( )
选项:
A:term
B:contract
C:know-how
D:license
答案: 【contract

第一章 单元测试

1、 问题:

A well-written company profile is important in that it makes it likely to quickly and easily present key information to the media, customers and the public. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:

A great company profile can be used as the only promotional tool for a business.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:

Naturally, a successful and attractive company profile sheet can elicit (引出)direct orders as well as requests for more detailed information. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

With the rapid advance in modern technology, company profile videos have replaced the traditional company profiles.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

In order to make a company profile more attractive, we should go for showy visual appeal instead of clean formatting.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

The logo of a company can be included in its profile.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

A written company profile should be as long and comprehensive as possible.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

The company profile must be reviewed at any time when any change occurs in a company.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

As for contact information, a company’s physical address, zip code, telephone number and website are often contained in its profile.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

When introducing a company’s products, we should provide a top-level description of the products or services it provides.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

11、 问题:

Even though the origin story of our company is not colorful, we should share it in our company profile.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

12、 问题:

When writing a company profile, photos of the staff or production process are often used to grab readers’ attention. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

13、 问题:

We should focus on the experience of its founders and what inspired them to start the business when introducing the history of an established company. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

14、 问题:

Anything that does not help to build a company’s image should be removed from its profile.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

15、 问题:

 Which of the following is NOT true about company profiles?

选项:
A:Through company profiles, we can learn about the business condition, management and culture of a company.
B:A company profile can help customers to understand the business as well as its approach, unique strengths, and relevant experience.
C:It is unusual for a fax number to be contained in a company profile.
D:A company profile plays an important role in establishing business image, promoting economic and cultural communication.
答案: 【It is unusual for a fax number to be contained in a company profile.

16、 问题:

How should we understand “accuracy”, one of the characteristics of company profiles?

选项:
A:The information in a company profile should be completely accurate.
B:Grammar in a company profile should be correct.
C:Using as many industry-specific terms as possible can be helpful to achieve accuracy.
D:Punctuation in a company profile should be right.
答案: 【Using as many industry-specific terms as possible can be helpful to achieve accuracy.

17、 问题:

Which of the following statements is NOT true? 

选项:
A: A company profile needs to be created from a reader’s perspective and must be tailor-made for the target audience.
B:The type of information a company profile includes and its length vary from company to company.
C:When writing a company profile, headers and bullet points are often used to break up a long text.
D:When writing a company profile, every possible detail about the company should be included.
答案: 【When writing a company profile, every possible detail about the company should be included.

18、 问题:

 What is the difference between the profiles of Starbucks and Philips? 

选项:
A:The profile of Starbucks is more concise.
B:The profile of Philips is more visually striking.
C:The profile of Philips is more comprehensive.
D:The profile of Starbucks is more attention-grabbing.
答案: 【The profile of Philips is more visually striking.

19、 问题:

How is Starbucks named?

选项:
A:It’s named after a mate in White Jacket.
B:It’s named after a mate in Moby Dick.
C:It’s named after a mate in Typee.
D:It’s named after a mate in Omoo.
答案: 【It’s named after a mate in Moby Dick.

第二章 单元测试

1、 问题:

The term e-business is connected with retailing and describes company to consumer communication using the Internet. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:

Online auctions are the most common forum for C2C e-commerce.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:

C2B electronic commerce is also known as e-tailing. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

In a B2C model the business responds to the consumer’s requested product and its price.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

The G2C business model allows citizens to interact with government agencies online. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:

Compared with physical stores, online shops save their advertising costs. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:

PayPal can only be used on eBay by merchants worldwide. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:

The date, November 11th, is chosen to become Chinese Singles’ Day because the number "1" resembles an individual that is alone. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:

According to the video, eBay is like a flee market, allowing you to get rid of anything you no longer want.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:

The word “bid” is an offer to pay a particular price for something. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【

11、 问题:

Which of the following statement does NOT belong to the risk of shopping online for the buyers?

选项:
A:Fake goods. 
B:Procedure of payment. 
C:Disclosure of Privacy.
D: Low delivery.
答案: 【Procedure of payment. 

12、 问题:

When was eBay auction site founded by Pierre Omidyar?

选项:
A:In 1994
B:In 1995
C:In 1996
D:In 1997
答案: 【In 1995

13、 问题:

Which of the following statement about PayPal is NOT true?

选项:
A:In October, 2002, eBay acquired the website PayPal.
B:By the acquisition , eBay closely links selling and payments into a single activity.
C:PayPal allows payments to be sent and received securely online. 
D:Using PayPal as a payment method allows users to collect money just in one way.
答案: 【Using PayPal as a payment method allows users to collect money just in one way.

14、 问题:

eBay takes the ancient practice of auctioning goods to the worldwide web, where sellers put items up for auction and interested parties place their         .

选项:
A:bids
B:orders
C:prices
D:interests
答案: 【bids

15、 问题:

Items that can be auctioned on eBay range from toys, books and vacuum cleaners to cars, houses and          .

选项:
A:alcohol
B:tobacco
C:drugs
D:land
答案: 【land

16、 问题:

In 2014, Alibaba Group held its IPO in          .

选项:
A:NASDAQ
B:New York Stock Exchange 
C:Hong Kong Exchanges and Clearing Limited
D:Toronto Stock Exchange 
答案: 【New York Stock Exchange 

17、 问题:

Through the process of IPO, a privately held company is transformed into a       company.

选项:
A:private
B:public
C:open
D:closed
答案: 【public

18、 问题:

Details of the proposed offering are disclosed to potential purchasers in the form of a lengthy document known as a          .

选项:
A:prospect
B:decision
C:prospectus
D:award
答案: 【prospectus

19、 问题:

In the initial stage of Alibaba, the        threshold was taken to attract companies for free membership.

选项:
A:slow
B:fast
C:high
D:low
答案: 【low

20、 问题:

           is the oldest and fastest-growing form of e-commerce, which allows e-business to collaborate, partner, and share research and complex data with other businesses.

选项:
A:B2B 
B:C2C
C:B2C
D: C2B
答案: 【B2B 

第三章 单元测试

1、 问题:

In international cargo transport, the consignee is the ____. 

选项:
A:shipper
B:seller
C: buyer
D:carrier
答案: 【 buyer

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注