见面课:商务写作语气的实现 Professional Tone in Business Writing

1、问题:Which sentence below shows an appropriate business tone?
选项:
A:This letter is to inform you that you will attend the upcoming mandatory meeting.
B:You did not assemble the parts correctly, and so the product is malfunctioning.
C:Because of recent declines in profits, no one will be getting a Christmas bonus this year.
D:We appreciate your attendance at the upcoming mandatory meeting.
答案: 【We appreciate your attendance at the upcoming mandatory meeting.

2、问题:Which sentence below does NOT show a positive tone?
选项:
A:When we make our request in writing, Blanchard Corporation will provide us with the information.
B:The auditor will not be able to give us the information until he updates his records.
C:If you return the signed form within 10 days, we can help you with your account.
D:The policies are the same even though they said that they would revise them.
答案: 【The auditor will not be able to give us the information until he updates his records.

3、问题:Which sentence below shows a you-attitude?
选项:
A: I would like to inform you that your input made a difference in our decision.
B:I have received your proposal within the deadline.
C:You can resubmit your application after 30 days.
D:I would like to encourage you to consider applying for the job.
答案: 【You can resubmit your application after 30 days.

4、问题:Which sentence below shows a confident tone?
选项:
A:The audit was performed by a certified accountant.
B:All agenda items for the meeting were selected by the human resources department.
C:The report was written by George and was approved by the district manager.
D:The president will give the top sales representative an award at the dinner this evening.
答案: 【The president will give the top sales representative an award at the dinner this evening.

5、问题:Which sentence below is an example of good business writing in standard English?
选项:
A:Ortega’s memo stated in no uncertain terms that all employees need to arrive for work on time every day.
B:Although there are many challenges in today’s market and stock values have dropped considerably since last year, but we can hope to benefit from strategic thinking and careful decision making.
C:Children benefit from getting enough sleep, eating a balanced diet, and playing outdoor.
D:At any given point in time, well, there is a possibility that we could, like, be called upon for help.
答案: 【Children benefit from getting enough sleep, eating a balanced diet, and playing outdoor.

第一章 单元测试

1、 问题:Which type of writing is being described in a letter to the governor explaining why the tax increase is a bad idea?( )
选项:
A:Narrative
B:Descriptive
C:Expository
D:Persuasive
答案: 【Persuasive

2、 问题:Which type of writing is being described in a paper discussing the after-effects of a war?( )
选项:
A:Narrative
B:Descriptive
C:Expository
D:Persuasive
答案: 【Expository

3、 问题:Which type of business writing is being described in a report Michelle wrote to share with her principal information she has accumulated regarding best practices for teaching Latin?( )
选项:
A:instructional business writing
B:informational business writing
C:persuasive business writing
D:transactional business writing
答案: 【informational business writing

4、 问题:Which type of business writing is being described in an employment dismissal letter to an employee of poor performance? ( )
选项:
A:instructional business writing
B:informational business writing
C:persuasive business writing
D:transactional business writing
答案: 【transactional business writing

5、 问题:What is the primary purpose of a persuasive essay?( )
选项:
A:to change the audience’s position
B:to present your point of view as the only one
C:to have a platform to give an opinion without facts
D:to let those who feel differently than you know that they are wrong
答案: 【to change the audience’s position

6、 问题:

Which genre does the picture stand for?( )

选项:
A:email
B:business letter
C:memo
D:résumé
E:business proposal
F:business report
答案: 【email

7、 问题:The three basic functions of business writing are to inform, to influence, and to entertain. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:The goal of a persuasive piece of writing is to convey information.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:Which statements are NOT true?( )
选项:
A:Instructional business writing provides the reader with the information needed to complete a task.
B:Reports and minutes are the persuasive types of business writing.
C:Proposals are the documents outlining an offer of a product or service to a specific potential client.
D:Official letters, forms, and invoices are documents used to record business information.
答案: 【Reports and minutes are the persuasive types of business writing.,Official letters, forms, and invoices are documents used to record business information.

10、 问题:Which statements are true? ( )
选项:
A:A genre consists of a format and a structure.
B:You can access many templates on the word processing software.
C:In businesses, written communication takes very similar forms.
D:A résumé is a brief document that summarizes your education, employment history, and experiences.
答案: 【A genre consists of a format and a structure.,You can access many templates on the word processing software.,A résumé is a brief document that summarizes your education, employment history, and experiences.

第二章 单元测试

1、 问题:Which is the proven document-formatting technique?( )
选项:
A:using white space
B:using Times New Roman or Arial
C:using signposting words or phrases
D:all the above
答案: 【all the above

2、 问题:Choose the sentence that is correct without adding a comma. ( )
选项:
A:He left the scene of the accident and tried to forget that it had happened.
B:He replied “I have no idea what you mean.”
C:After a good washing and grooming the pup looked like a new dog.
D:Vests which were once popular have been out of vogue for several years.
答案: 【He left the scene of the accident and tried to forget that it had happened.

3、 问题:Which of the following statements is NOT true? ( )
选项:
A:People judge intelligence, professionalism, and competence based on grammar and punctuation.
B:It is not acceptable to write an article or a report using only short sentences with commas and periods.
C:A semicolon can be often used to separate words or phrases of any length.
D:It is important for a writer to be consistent in using punctuation within a document.
答案: 【A semicolon can be often used to separate words or phrases of any length.

4、 问题:Which of the sentence is NOT correctly punctuated? ( )
选项:
A:Since we moved into town, our fuel bill has tripled.
B:Having chosen nursing as a career Susan enrolled in many science courses.
C:Usually, I have time to eat breakfast.
D:From outside the twelve-mile fishing limits off the coast of Maine, a strange phenomenon has been reported.
答案: 【From outside the twelve-mile fishing limits off the coast of Maine, a strange phenomenon has been reported.

5、 问题:White space is reader-friendly, because wide margins make your writing easier for your readers’ eyes to scan.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:Professional writing presented in a standard way is expected and appreciated by business people.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、 问题:He did not however intend to return the money he borrowed.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:Saul having forgotten to save his work lost all of his revisions when his computer crashed.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:Select the correctly punctuated sentence.( )
选项:
A:Spain is a beautiful country. The beaches are warm, sandy and spotlessly clean.
B:Spain is a beautiful country: the beaches are warm, sandy and spotlessly clean.
C:Spain is a beautiful country, the beaches are warm, sandy and spotlessly clean.
D:Spain is a beautiful country; the beaches are warm, sandy and spotlessly clean.
答案: 【Spain is a beautiful country. The beaches are warm, sandy and spotlessly clean.,Spain is a beautiful country; the beaches are warm, sandy and spotlessly clean.

10、 问题:Decide which of these sentences uses the hyphen correctly.( )
选项:
A:He lived in the eighteenth-century.
B:He had always been interested in the eighteenth-century.
C:He was fascinated by eighteenth-century history.
D:I love eighteenth-century architecture.
答案: 【He was fascinated by eighteenth-century history.,I love eighteenth-century architecture.

第三章 单元测试

1、 问题:Which of the following is NOT an element of good diction?( )
选项:
A:Using interesting words.
B:Using specific, descriptive words.
C:Repeating yourself often to make a point.
D:Eliminating confusing words
答案: 【Repeating yourself often to make a point.

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注