第一章 单元测试

1、 问题:企业各个部门独立决策只能导致绩效的次优结果
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:实体配送管理包括物料供应过程
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:相比物流管理,供应链管理包含了组织之间的协同
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:基于订单的运营模式考虑的重点是交货期
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:推拉供应链中推动和拉动部分对主要区别在于不确定性的大小
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、 问题:Which of the following expressions best describes the integration of the systems concept?
选项:
A:2 plus 2 equals 4
B:2+2 equals less than 4
C:2+2 equals more than 4
D:2+2 always equals 4
答案: 【2+2 equals more than 4

7、 问题:Which of the following benefits is expected when implementing collaborative supply chain management?
选项:
A:A. Maximizing the performance of the firm
B:Reducing the number of competitors
C:Increasing scope of operations
D:Synchronizing supply and demand
答案: 【Synchronizing supply and demand

8、 问题:职能孤岛时代部门之间分离的原因是
选项:
A:缺乏成本权衡观念
B:不同职能目标的冲突
C:合作失败
D:惯例和惰性
答案: 【缺乏成本权衡观念,不同职能目标的冲突,惯例和惰性

9、 问题:企业的供应链管理部门应该包含的职能是
选项:
A:营销
B:采购
C:生产
D:物流
答案: 【采购,生产,物流

第二章 单元测试

1、 问题:订货批量的存在与规模经济效应密切相关
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、 问题:在其他条件不变时,订货成本与订货量成正比
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:在其他条件不变时,库存持有成本与订货量成正比
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:In most supply chains, raising customer service goals has which of the following consequences? I. Higher inventory;II. Higher customer service levels levels; III. Lower total costs
选项:
A:I only
B:I and II only
C:II and III only
D:I, II, and III
答案: 【I and II only

5、 问题:A forecast is typically more accurate for
选项:
A:groups of items rather than for individual items
B:daily rather than monthly periods of time
C:physical units rather than monetary units
D:far out in the future rather than nearer time periods
答案: 【groups of items rather than for individual items

6、 问题:Which of the following is included in the cost of carrying inventory?
选项:
A:Heating and lighting a warehouse
B:inventory obsolescence
C:material handling
D:all of the above
答案: 【all of the above

7、 问题:Which of the following costs will increase if a retailer requests the same amount of inventory to be delivered in twice as many shipments?
选项:
A:ordering costs
B:item costs
C:backorder costs
D:carrying costs
答案: 【ordering costs

8、 问题:The concept of postponement strategy
选项:
A:involves two organizations working together to delay delivery
B:Involves strategic delay of the delivery
C:Seeks to reduce the risk of delivery
D:Seeks to reduce the risk of forecast
答案: 【Seeks to reduce the risk of forecast

9、 问题:周期库存越低会导致
选项:
A:服务水平越低
B:平均流动时间越短
C:资本需求越低
D:库存持有成本越低
答案: 【平均流动时间越短,资本需求越低,库存持有成本越低

10、 问题:库存持有成本的构成要素包括
选项:
A:机会成本
B:过期成本
C:维护成本
D:税费
答案: 【机会成本,过期成本,维护成本,税费

第三章 单元测试

1、 问题:In the MPC process, capacity decisions (equipment, facilities, suppliers, etc.) are most likely to occur in which time horizon?
选项:
A:short
B:intermediate
C:long
D:immediate
答案: 【long

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注