见面课:一分钟话中国第1讲 One Minute Talk about China 1

1、问题:The earliest recording about dragon can be found in the Zhou Book of change.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:How many steps are there involved in making dumplings?
选项:
A:Two
B:Three
C:Four
D:Five
答案: 【Four

3、问题:The core idea of Chinese Kung fu is derived from the ___ theory of both “the mean and harmony” and “cultivating qi”.
选项:
A:Confucian
B:Taoist
C:Buddhist
D:Mohist
答案: 【Confucian

4、问题:Chinese Kung fu contains the ancient great thinkers’ pondering of _ and __.
选项:
A:life
B:health
C:universe
D:longevity
答案: 【life;
universe


5、问题:Which one is not the “four new national treasures”?
选项:
A:Kung fu
B:traditional Chinese medicine
C:Acupuncture
D:Peking Opera
答案: 【Peking Opera

见面课:大学英语测评第1讲:听力

1、问题:Three kinds of words, words beginning with a vowel, those ending with a consonant, words of one or two syllables, are more likely to be misunderstood or difficult to understand.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:Read the following choice items for a news report and answer the following question.A) They will not be welcomed by young people.B) They will help to popularize early marriage.C) They will boost China’ s economic growth.D) They will not come into immediate effect.· Which of the following would be the main target of its question?
选项:
A:the importance of a policy
B:young people’s early marriage
C:China’s economic development
D:the immediate effect of something
答案: 【the importance of a policy

3、问题:Read the following choice items for a conversation and predict the question.A) It can benefit professionals and non-professionals alike.B) It lists the various challenges physicists arc confronting.C) It describes how some mysteries of physics were solved.D) It is one of the most fascinating physics books ever written.· Which of the following could not be inferred from the choice items?
选项:
A:The conversation may mention the targeted customers.
B:The conversation may be about physics.
C:The conversation may mention magics.
D:The conversation may mention difficult problems in physics.
答案: 【The conversation may mention magics.

4、问题:Read the following choice items for a passage and predict the question.A) All services will be personalized.B) A lot of knowledge-intensive jobs will be replaced.C) Technology will revolutionize all sectors of industry.D) More information will be available.· Which of the following could be inferred from the choice items?
选项:
A:The question is about the future of industry in the information age.
B:The question is about the importance of knowledge in the future.
C:The passage is about artificial intelligence’s importance to the society.
D:The passage is about the future of society with the developed technology.
答案: 【The passage is about the future of society with the developed technology.

5、问题:Read the following choice items for a lecture and answer the following question.A) It was the longest road in ancient Egypt.B) It was constructed some 500 years ago.C) It lay 8 miles from the monument sites.D) It linked a stone pit to some waterways.· Which of the following would not be its question?
选项:
A:sth. in ancient Egypt
B:a construction at present
C:the length of sth.
D:a connection between a stone pit and some rivers
答案: 【a construction at present

见面课:大学英语测评第2讲:阅读

1、问题:Which of the following does NOT belong to key words in reading passage?
选项:
A:prepositions
B:figures
C:names
D:years
答案: 【prepositions

2、问题:Which of the following is not TRUE about skimming?
选项:
A: It aims to get a generic idea.
B:Topic sentences are to be covered.
C:Skimming can be done randomly.
D:Capitalized words are to be covered.
答案: 【Skimming can be done randomly.

3、问题:Scanning refers to get _ in the text.
选项:
A:a general idea
B:specific information
C:theme
D:a suitable title
答案: 【specific information

4、问题:When reading the text after underlining the key words in the question, __ matters.
选项:
A:hyphen
B:transition
C:listing
D:all of the above
答案: 【all of the above

5、问题:Context clues
______.
选项:
A:help define a difficult or unusual word
B:may appear within the same sentence
C:may follow in a preceding sentence
D:all of the above
答案: 【all of the above

见面课:大学英语测评第3讲:写作

1、问题:四六级写作考核的四项技能分别是哪些?
选项:
A:思想表达
B:篇章组织
C:语言运用
D:运用写作策略
答案: 【思想表达;
篇章组织;
语言运用;
运用写作策略


2、问题:四六级写作考试时长是 30分钟,其分值占总套试卷分值的百分之15。
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:四六级写作评分分成___个档次?
选项:
A:2
B:3
C:4
D:5
答案: 【5

4、问题:课堂中提到了哪些作文类型?
选项:
A:图画式作文
B:开放式作文
C:名言哲理式作文
D:应用文
E:提纲式作文
答案: 【图画式作文;
开放式作文;
名言哲理式作文;
应用文;
提纲式作文


5、问题:Place 既可以做名词也可以做动词。
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第一章 单元测试

1、 问题:Please select an expression to replace the underlined one.
The first chapter sets out to explain the origins of modern science.

选项:
A:aims
B:is meant
C:intended(此处可用 is intended)
D:intends(此处可用 is intended)
E:supposed (此处可用 is supposed)
答案: 【aims,is meant

2、 问题:The main ____ of education is to help people to lead satisfying and productive lives.
选项:
A:purpose
B:information
C:influence
D:dream
答案: 【purpose

3、 问题:Since 1992, the team has been carrying out ___ into the effects of human activity on wildlife.
选项:
A:study
B:research
C:experiment
D:trial
答案: 【research

4、 问题:In the lecture of “An Introduction to Essay Writing”, three benefits of learning to write a traditional essay of about 500 words are mentioned as follows.
选项:
A:Helping make you a better writer.
B:Strengthening your skills as a reader and listener.
C:Making you a stronger thinker.
D:Making you a better viewer.
答案: 【Helping make you a better writer.,Strengthening your skills as a reader and listener.,Making you a stronger thinker.

5、 问题:A paper of over five hundred words typically consists of ___.
选项:
A:a one-paragraph introduction
B:a three-paragraph body
C:a one-paragraph conclusion
D:a transitional paragraph
答案: 【a one-paragraph introduction,a three-paragraph body,a one-paragraph conclusion

6、 问题:The acronym of MOOC is made up of the first letters of __.
选项:
A:Massive Open Online Courses
B:Massive Open Offline Courses
C:Magic Open Online Courses
D:Magic Open Offline Courses
答案: 【Massive Open Online Courses

7、 问题:You can usually expect there to be some sort of project or test at the end of each section to reinforce what was learned in that section or week.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:Chinese dragons exist factually — there is evidence to prove that they are real creatures.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:Dragon represents the Chinese people’s unrelenting and pioneering spirit of keeping pace with the times.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:People born in the year of 1940, 1952, or 1964 belong to the Dragon zodiac sign. People born in which of the following years also belong to the Dragon zodiac sign?
选项:
A:2000
B:2011
C:2025
D:2034
答案: 【2000

第二章 单元测试

1、 问题:In _____ there are fresh vegetables: lettuce, spinach, kale, radish, celery, cherry tomato, bell pepper, etc., together with olive, cheese, and croutons.
选项:
A:vegetable salad
B:fruit salad
C:barbecue ribs
D:buffalo wings
答案: 【vegetable salad

2、 问题:Chinese people like to use ingredients such as _______.
选项:
A:ginger
B:garlic
C:preserved bean
D:onions
答案: 【ginger,garlic,preserved bean,onions

3、 问题:To help with this __, the yogurt shop TCBY has been creative to sell yogurt as well as low-fat ice cream.
选项:
A:problem
B:reason
C:person
D:practice
答案: 【problem

4、 问题:The ___ involved in a particular activity or situation are the things that may go wrong or may cause problems.
选项:
A:pitfalls
B:advantages
C:issues
D:challenges
答案: 【pitfalls

5、 问题:To check a paper for unity, ask yourself these questions _____.
选项:
A:Is there a clear opening statement of the point of the paper?
B:Are all the materials on target in support of the opening point?
C:Is there specific evidence to support the opening point?
D:Is there enough specific evidence?
答案: 【Is there a clear opening statement of the point of the paper?,Are all the materials on target in support of the opening point?

6、 问题:If you advance a single point and stick to that point, your paper will have ___.
选项:
A:unity
B:coherence
C:support
D:thesis
答案: 【unity

7、 问题:Guangdong (Cantonese), Zhejiang and Jiangsu cuisines are characteristic of hot spice.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、 问题:Sichuan dishes are famous for their hot-spicy taste and the numbing flavor of Sichuan peppercorn that is rare in other regional cuisines.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、 问题:Eating fish dumplings means wishing you have a lot of remaining money.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、 问题:The steps involved in making dumplings are _.
选项:
A:First, make dumpling wrappers out of dumpling flour
B:Second, prepare the dumpling stuffing
C:Third, make dumplings
D:Finally, boil them
答案: 【First, make dumpling wrappers out of dumpling flour,Second, prepare the dumpling stuffing,Third, make dumplings,Finally, boil them

第三章 单元测试

1、 问题:Which of the following has the correct English-Chinese correspondence?
选项:
A:overlook the value of mental health 忽视心理健康的价值
B:make life more enjoyable 让生活更愉快
C:promote better physical health and endurance 增进身体健康和耐力
D:be truly healthy 真正健康
答案: 【overlook the value of mental health 忽视心理健康的价值,make life more enjoyable 让生活更愉快,promote better physical health and endurance 增进身体健康和耐力,be truly healthy 真正健康

   

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注